torstai 19. huhtikuuta 2012

SM-maantiet kutsuvat

Kulunut viikko on mennyt enemmän tai vähemmän kärvistellessä. Lauantaina juostaan puolimaratonin Suomen mestaruuksista Kuopiossa ja meikäläinen odottaa kisaa kuin juoppo ensimmäistä ryyppyään. Tähän kaikkeen liittyy odotusta, jännitystä ja hermoilua. Ja myöntää täytyy, että tärkeiden kisojen lähestyessä kuulostelen kroppaa vähän liiankin kanssa. Tälläkin viikolla on tuntunut oikeassa juoksijan polvessa ja saman puolen nivusessa. Pikkasen on myös tuntunut että juoksu on toispuoleista ja olenkin harrastanut venyttelyä ja liikkuvuusharjoituksia enemmän kuin pitkään aikaan. Jalkoja on heiluteltu joka suuntaan ja lonkkia on pyritty avaamaan aitakävelyillä sun muilla liikkeillä. Tiistaina kävin vielä hierojalla varmistamassa, että homma ei ole ainakaan siitä kiinni. Vanha tarvii lihashuoltoa varsinkin jos meinaa vauhteja löytää.

Tiistaina juoksin illasta tunnin kevyen lenkin+2x100m ja menin Timon taitavaan käsittelyyn. Jalat oli selkeästi pikkasen kireällä, mutta apu parasta mahdollista a-luokkaa. Aamulenkin jätin strategisesti väliin. Eilen hölkkäilin aamulla Jounin kanssa 1.05 =13km+3x100m ja illalla kävin elokuvissa siskon kanssa. Iltalenkin jätin siis tekemättä ja päätin keskittyä palautumiseen. Tänään aamulla perus 9km+3x100m ja illalla käynti Hippoksen puolella. Hölkkäsin sinne 7km, mistä 4km kevyttä reipasta koneen rentouttamiseksi. Juoksu tuntui ihan rennolta ja vahvan tuntuiselta. Vaatetta oli pikkasen liikaa päällä kun keli oli +7c. Yöllä oli ollut pakkasta ja maantiet aamulenkillä liukkaat. Hippoksella tein 10x100m/100m hölkkäpalautuksella rapsakkaa vauhtia. Hengitys teki sopivasti töitä ja sain samalla auottua jalkojakin. Hain tasapainoista ja tehokasta juoksuaskelta itseä kuitenkaan telomatta. Tämän jälkeen kävin tekemässä vain yhden setin vatsoja/selkiä/kylkiä ja hallilla pompin 3x6 syväkyykkyhyppyä. Olotila parani vain treenin edetessä ja sitä mukaan oma mielikin rauhoittui. Loppuverkassa 3km olo oli kuin Ryan Hallilla eli hirven askelin kädet melkein suorina hölköttelin kämpille.

Edellisen kerran olen juossut SM-maantiellä Siuntiossa vuonna 2008, mistä oheinen kuva. Vuonna 2009 oli kantapään murtuma ja Pyhäselällä olin vain turistina. Vuonna 2010 juoksin Rotterdamissa ja Hampurissa maaliin maratonin sekä viime vuonna jenkkilän reissun jälkeen jalkapöydässä oli murtumassa kun toisen kerran Siuntiossa kirmattiin. Oheiset tekijät huomioiden meikäläisellä alkaa olla melkoinen nälkä päästä viivalle ja juosta kovaa. Jees, ranskalaiset uuniin.

Kuvia vuoden 2008 kisasta jolloin olin neljäs.
https://plus.google.com/photos/118182635340316776536/albums/5733153144526138833

Ja lopuksi vielä mainos veljeni firmasta Bank4Hope, joka on kehittänyt työkalun (nettipalvelu), jonka kautta avun lähettäminen on kätevää. Tuolta voi katsoa diashow:n kuinka palvelu toimii.

2 kommenttia:

  1. Hei Miika,

    Onko sulla tietoo missä on vuoden 2013 sm-maantie ja -maraton? Yritin netistä etsii, mut en löytänyt?

    VastaaPoista
  2. Mielestäni Jyväskylässä oli SM-maraton eli sinne siis, mutta maantiestä ei ole tietoa!

    VastaaPoista