lauantai 21. huhtikuuta 2012

tyytyväinen juoksija

Kuopiosta on kotiuduttu ja heti pitää aloittaa uutisten päivittäminen. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja saavutin sen mitä lähdin tavoittelemaan. Ensimmäinen oli saavuttaa SM-mitali ja toinen että aikakin olisi hyvä. Onnistuin molemmissa.

Eilen hölkkäsin aamusta kevyen 4km ja illasta 30min niin että lopussa 2x1min kisavauhtia. Tuntuma ei ollut mitenkään hyvä ja melkoista henkistä vääntöä jouduin käymään. Juoksu ei tuntunut kulkevan ja pienet krempat ilmoittelivat itsestään. Sen sijaan tunsin, että lepo on tehnyt tehvätävänsä ja lihaksissa oli energiaa. Illalla kävin vielä saunassa rentoutumassa ja venyttelin hyvin. Aamulla olisi melko aikainen lähtöä Kuopioon.

Antin volkkari täynnä kestävyyskoneita starttasi Nesteen pihalta klo 7.45. Olimme kisapaikalla hyvissä ajoin perillä ja kaima Miikan M19 sarjan juoksuun pari tuntia. Vielä tällä kertaa Miika ei kestänyt kovaa aloitusvauhtia, mutta siinä on meikän tuleva manttelin perijä yhdessä M17 sarjan Jussi Pekka Lemettisen kanssa. Toivotaan, että pojat ovat kuvioissa mukana vielä kymmenen vuoden päästä, silloin voin nostaa hattua.

Keli Kuopion Väinölänniemessä oli sumuinen ja +3c paikkeilla. Startti tapahtui urheilukentältä, mitä kiersimme 1,5 kierrosta alkumatkasta ja sen jälkeen 11 kierrosta 1,88km mittaista lenkkiä. Etukäteen olin suunnitellut, että Aki Nummela on mun kovin kilpakumppani ja miestä ei saa päästää helpolla. Niinpä starttasin liikkeelle reippaasti 74 kierroksen ja hiukan alle 3min vauhtisen tonnin juosten. Aki ja Lewis Korir ottivat mut pian kiinni ja seuraavat pari kilsaa vedimme porukassa. Toisen kierroksen aikana jo tämä 27.30 juossu Lewis irtaantui meistä ja Aki tuli askeleen perässäni.

Olin lähtenyt liikkeelle hyvällä työmoraalilla ja päätin pitää vauhdin hyvänä ja toivoa Akin jäävän. Näin tapahtui vasta 15km kohdilla kun iskuetäisyydellä ollut mies alkoi hieman enemmän jäädä. Matkanteko oli melko työlästä ja kympin väliaika oli 31.30 eli 66.30 aikaan tähtäävässä vauhdissa. Tiesin vauhdin pysymisen vaativan melkoista urakointia. Välillä oli vaikeampia hetkiä, mutta kannustus reitin varrella oli hyvää. Pena kannusti kiitettävästi ja väliaikoja katselin välillä kellosta.

Kun kierroksia oli kolme jäljellä toivoin niitä olevan yksi vähemmän. Sain kuitenkin jaettua voimat sopivasti ja lopussa pikkasen kiristin toivoen 67min alittuvan. Se ei onnistunut, mutta 1.07.09 on urani kolmanneksi nopein. Maaliin saapui väsynyt, mutta äärimmäisen tyytyväinen juoksija ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Halauksia tuli annettua oikealle ja vasemmalle kun olin aivan fiiliksissä.

Kultamitali kiertää meikäläista kuin kissa kuumaa puuroa. En anna asian kuitenkaan häiritä itseäni, vaan hyväksy vallitsevan tilanteen täysin. SM-maastoissa neljänneksi jääminen saattaisi harmittaa henkilökohtaisessa kisassa, mutta eipä mennä asioiden edelle vaan katsotaan mikä on tulossaldo Pudasjärvellä kolmen viikon päästä. Ensi viikonlopuksi Parkanoon huilimaan, sitä seuraavana Pihtiputaalla pm-maastot ja sitä seuraavana JKU:n bussilla kohti lappia ja majoitusta Iso-Syötteen tunturimajoissa!

Juttu Hevoskuurissa.
Kuvia Arto Hyytiäisen nettisivuilla 

2:55.4,  3:12 3 3:04.6, 3:09.6,  3:05.0,  3:08.1,  3:05.8,  3:08.6, 3:06.3, 3:08.0, 3:07.4,  3:08.1, 3:06.7, 3:09.5, 3:11.7, 3:04.2, 3:15.9, 3:08.4, 3:14.2, 3:05.7, 3:11.7, 1:33.1 

7 kommenttia:

  1. Onnittelut Miika!!! Olipa mahtava veto, hienoa!!!!!

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä täältä vielä tullaan! Hyvältähän tuo sinun menosi sivustakatsottuna vaikutti ja tulos oli sen mukainen.

    PS. Miika on M17 sarjassa ja minä M19 mutta väliäkö hällä.

    VastaaPoista
  3. Upea juoksu tänään Miika. Ei ollut voimia lähteä peesiin, kun menit kierroksella ohi;)

    Onkohan huomenna juttua tai edes tuloksia keskisuomalaisessa SM-maantiestä vai viekö Jypin kolmas voitto kaiken palstatilan urheilusivuilta???

    Väitän, että vaikka olisit tänään juossut uuden maailman ennätyksen puolikkaalla niin ei olisi yhtä paljon palstatilaa keskisuomalaisessa kuin Jypin ottelusta. Niissä kun melkein kerrotaan kaikkien pelaajien paskalla käynnit ennen ottelua ja ottelun jälkeen. Ja vaikka kyseessä on "jos ei huvita/jaksa/onnistu niin menen vaihtoon" -laji:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille kannustuksesta ja tsemppauksests! Hienolta tuntuu olla yleisen sarjan SM-mitalisti. Katsotaan huomista Keskisuomalaista. ;)

    VastaaPoista
  5. Onnea täältäkin! Seurasin kisaa paikanpäällä ja pistin merkille komean juoksuaskeleesi.
    Onko sen salaisuus nuo melkein jokaisen lenkin loppuun tekemäsi 100m vedot? Vai mikä niiden vetojen tarkoitus on, olen sitä miettinyt? Tällaista peruskuntoilijaa kiinnostaa.

    VastaaPoista
  6. Moi, mun juoksu perustuu tietynlaiseen herkkyyteen askelluksessa. Tällöin saan parhaat tehot irti ja siitä lopputyönnöstäkin sen +5% lisää vauhtia. Rullauksia teen jonkin verran, mutta enemmänkin painottaisin sitä, että kisavauhtinen juoksu on taloudellista. Rennot rullaukset lenkin jälkeen auttaa siinä ja ylläpitää tuntumaa nopeaan juoksuun.

    VastaaPoista
  7. taisit käydä kovan puolimaratonin SM - tasolla. vastuksena oli ainakin nopea kilometrien kahlaaja jolta voidaan odottaa tänä vuonna monia voittoja. matkana puolikkaassa on pituutta riittävästi. katsojille ja juoksijoille se tarjoaa muistettavia elämyksiä ja haasteellisia tilanteita. kokemuksesta tietäen jalat siinä joutuvat koville kun asfaltti ei armoa tunne

    VastaaPoista