torstai 24. syyskuuta 2009

Taas alkaa olla olo kuin juoksijalla kuuluukin. Eilinen meni syvissä vesissä pohdiskellessa pidiformis-jänteen kohtaloa. Aamulla olin hölkännyt 9km ja iltapäivällä kävin Häkkisen Mikalla hierottavana. Hyvä ja pätevä kaveri. Päivällä olin saanut jumppa- ja venytysohjeita pakaravaivan hoitamiseen. Illalla sainkin käytettyä puolitoistatuntia venyttelyyn ja jumppaan. Muuten päivästä tuli lepo.

Torstaiaamu koitti toivoa täynnä; aamulenkin jälkeen pakara kinnasi kuten ennenkin. Ajattelin skipata illan reenin ja keskittyä lepoon. Huilinkin töistä tultuani pari tuntia sohvalla ja otin kunnon päikkärit. Ajattelin että ei tässä mitään menetettävääkään ole ja kiskoin juoksukamppeet ylleni. Olin säätiedotusta seurannut sen verran, että lämmintä keliä pitäisi olla tulossa. Lähdinkin ulkoilmaan sortseissa ja pitkässä paidassa todeteksani kelin olevan varsin viileää. Arpa oli kuitenkin heitetty ja päätin jussimaisesti pärjätä kevyellä vaatetuksella.

Päivän treenistä oltiin sovittu jo maanantaina Mikon kanssa että mäkeen mennään. Ohjelmassa oli 10x2min (n.550m) hölkkäpalautuksella. Treeni tapahtui Laajavuoren rallipolulla joka on juuri sopivan loiva vauhdikkaaseen juoksuun. Jos tosiaan juoksimme reilun puolen kilsan vetoja oli siis vauhtimme alle 4min/km. Ensimmäisissä kuudessa vedossa juttuseurana oli kasin spesialisti Jouni "jone" Haatainen. Itse olin hiukan yllättynyt, kun pakara ei oireillut ollenkaan koko treenin aikana. Ehkä mäkeen juostessa eri jalkalihakset tekevät töitä. Pakaroillahan se työntö tapahtuu, mutta piriformis ei siitä tällä kertaa ärsyyntynyt. Melkein pahinta on kevyt läpsyttely asvaltilla. Niin tai näin kova venyttely ja jumppa jatkuvat. Kämpille päästyäni oli mies aika sippi ja silmissä sumensi. Illan saldona oli 5km vr+5km vetoja/5km palautusjuoksua+1¤alamäkiveto+5km vr. Aamulla olin juossut 12km+2x100m. Motivaationa kuva Lassesta terveisineen Miruts Yifterille. Henokin pitäisi toimittaa kortti perille Mirutsille.

6 kommenttia:

  1. Luuta on turha hieroo ja venyttää :D Juomalla kaikki vaivat paranee.
    T: Kalle

    VastaaPoista
  2. Äijällä on lonkka ollut ennenkin jumissa, muistan ankkakävelyn :)

    VastaaPoista
  3. Se oli hallittua lihaksen esikireyden säätelyä.
    T:Kalle

    VastaaPoista
  4. Kevyt juoksu on mullakin kaiken pahan alku ja juuri.

    Nyt on neljäs kerta ku saan piriformiksen tosi kipeeksi ja harjoituspäiväkirjasta tajusin, että jokainen vamma on tullut, suht kovan pitkä-aikaisen rasituksen (puolikas/maran)jälkeen liian pikaisesti suoritetusta suht pitkästä huoltavasta lenkistä 20+km, jotka olen juossut todella hijaa.

    Seuraavan maran jälkeen kyllä maltan levätä enemmän kuin päivän.

    VastaaPoista
  5. ForrestG:lle tiedoksi = sähän et tee muuta kun kevyttä juoksua, ainakin tuloksista päätellen...

    VastaaPoista
  6. HÄHÄÄ, wannabe homemade Väätäinen iskee, paitsi ettei ole munaa kuin anonyymina -HARMI.

    VastaaPoista