keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Finlandia maraton osa 3.

SM-maraton tekee tuloaan. Nyt on jo 2500 juoksijaa ja yli ilmoittautunut kolmelle eri matkalla; n.12km, 1/2maratonille ja maratonille. Oma täpinä alkaa lisääntyä sopivassa määrin samaa aikaan kun kropassa alkaa turvotuksen tunne lisääntyä. Tulossa on kovatasoisin SM-maraton pitkään aikaan. Ainakin ennakkoilmoittautumisten perusteella mukana on lähes kaikki parhaat viivalla. 2.20 alittajia on useampia ja vaikka tuosta maagisen rajan alituksesta on joillakin saattanut kulua muutama vuosi ei kavereita voi yhtään aliarvioida, maratonilla kun kokemuksesta on apua. Mukaan on myös ilmoitettu kohujuoksija Lewis Korir, joka taistelee Turun Urheiluliiton riveissä Helsingin Kisa-Veikkoja vastaan. Tiedossa on tiukkaakin tiukempi pistetaistelu Suomen parhaan urheiluseuran tittelistä. Tämä on molemmille seuroille erittäin tärkeä seikka ja ilmeisesti jopa Simo Wannas lennätettiin sitä varten kotimaahan. Viime kädessä sunnuntain SM-kävelyt kuitenkin ratkaisevat tilanteen, sillä sen jälkeen ei enää tämän vuoden puolella ole SM-kisoja tarjolla. Itse en asialla sen enempää päätäni vaivaa vaan keskityn omaan suoritukseeni ja tähtään sekä hyvään sijoitukseen että aikaan. Peesailemaan en lähde enkä anna kenenkään peesata itseäni! Kilpailu ratkaistaan rehdin urheiluhengen mukaisesti eli ensimmäisenä maalissa oleva on voittaja. Kaverille annetaan vesisientä, häntä ei bloggailla ja vetovuoroihin suostuu jokainen.

11 kommenttia:

  1. Joo ja yrittäkkin pitää mahdollisimman monta Turun miestä poissa pisteilta. Säippä tietty sun pitää laskee ennen maaliin. Muuten ihan oma juoksu =)

    VastaaPoista
  2. Peesaaminen on just tasan sallittua kisassa kuin kisassa. Mitään vetovuoroja ei todellakaan ole olemassakaan kuin joidenkin mielikuvituksessa.

    Jokainen juoksee siinä kohtaa ja sitä vauhtia kuin tahtoo.

    Anonyymi

    VastaaPoista
  3. Arvasin, että mielipiteeni ärsyttä heti jotakin kilpaurheilijaa. En tiedä onko yrityksenä ärsyttää mua vai mitä, mutta kerropa nimesi niin päästään keskustelemaan asiasta.

    VastaaPoista
  4. Tarkoitus ei ole ärsyttää.
    Mutta on selvä, että mitään velvoitetta ei kenelläkään ole vetovuoroihin. Toki jokainen voi sopia sellaisesta halutessaan tai kilpailun aikan lähteä mukaan jos se sopii.

    Tämä on vilpitön mielipiteeni.
    Minusta asiallinen mielipide ei vaadi nimen tuomista esiin. Ja asiasta voidaan keskustella ilman nimeänikin.

    Vaikka itse olet katsonut että haluat netissä toimia julkisesti, niin itse en halua antaa itsestäni mitään tietoja nettiiin.

    Tarkoitus oli tuoda vain mielipiteeni esille.

    anonyymi edeltä

    VastaaPoista
  5. Käsittääkseni jokainen saa kyllä juosta niin kuin itse haluaa ja parhaaksi näkee maksimoidankseen tuloksensa. Siinä ei tarvitse kyllä keneltäkään kysellä lupia, jos aikoo peesata ja olla ottamatta mitään vetovuoroja.

    Eikä tämä nyt kohdistu missään nimessä blogin pitäjän henkilöön, jota arvostan suuresti, vaan olen vain aina ollut tätä mieltä. Meitä on näissäkin asioissa moneen junaan ja lentokoneeseen.

    Toki halutessaan saa jokainen sientä tarjota ja vetovuoroja jakaa, mutta kenenkään ei tarvitse niitä ottaa vastaan. En ole ikinä ymmärtänyt, miksi täysin oman juoksun juokseminen on jotenkin epäeettistä, varsinkin kun ollaan SM-kisoissa. Samalla tavoin tuo vetovuorojen järjestely on joidenkin mielestä epäurheilijamaista.

    Mutta hieno kisa tulossa. Onnea kisaan, Miika! Toivottavasti PB paukkuu!

    VastaaPoista
  6. Ok, ehkä nyt ymmärrän paremmin kommenttisi. Arvostella saa kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Tarkoitan lähinnä sitä, että jotkut juoksijat peesailevat mielellään vaikka olisi vähintään yhtä hyväkuntoinen. Eli ei siis osallistu juoksun tekemiseen. SM-kisoissa "ehkä" on sallittua peesailu kun sm-mitaleista taistellaan. Silti esim Utriainen suostui viime vuonna vuorovetoon mun selkeästi huonompikuntoisemman kanssa. Mä juoksin hyvin ja otin mitalin. Molempien ajat olivat ihan kohtalaiset. Toinen vaihtoehto olisi ollut juosta hidas juoksu ja voittaa täpärästi.

    VastaaPoista
  7. "Peesaaminen on just tasan sallittua kisassa kuin kisassa. Mitään vetovuoroja ei todellakaan ole olemassakaan kuin joidenkin mielikuvituksessa."

    Totta toinen puoli, mut kyllähän Miika osoitti Lpr:n eliitti kisoissa(kin) sitä kunnon urheiluhenkeä. Sanoi ennen kisaa, että hän voi vetää mahkujen mukaan, jotta mie saisin paremman ajan. Mulla vaan on niin PASKA kunto, etten kovin kauaa siinä vauhdissa pysynyt, vaikka kuinka yritin etukäteen itselleni niin uskotella.

    VastaaPoista
  8. totta. Kisoissa on kyse muustakin kuin ekasta tai toisesta sijasta. 3min vauhti on ihan kunnioitettavaa vitosella ja jos itse en ole ennätys kunnossa voin jeesata kaveria. Molemmat tiedettiin että kisan voitosta ei sillä kertaa taistella. Kesän parhaani juoksin Hulkon kanssa vuorovedoin harjulla. Molemmat oli tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  9. totta. Kisoissa on kyse muustakin kuin ekasta tai toisesta sijasta. 3min vauhti on ihan kunnioitettavaa vitosella ja jos itse en ole ennätys kunnossa voin jeesata kaveria. Molemmat tiedettiin että kisan voitosta ei sillä kertaa taistella. Kesän parhaani juoksin Hulkon kanssa vuorovedoin harjulla. Molemmat oli tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen ja kovastasoinen SM-maraton tulossa.

    Tsemppiä!

    T. S

    VastaaPoista
  11. Tsemppiä Miika! Täällä pidetään sulle peukkuja :)
    T.Laura

    VastaaPoista