tiistai 22. syyskuuta 2009

Kummasti tuo kelien muuttuminen vaikuttaa juoksufiilikseen. Tänään oli koko päivän pilvistä ja aurinko ei paljoa näyttäytynyt. Aamusta heti tunsin, että tänään ei kroppa käynnisty ollenkaan. Silti sain veivattua 7km Hippokselle, missä kevyt kuntoilusetti. Vaikka en jalkoja rasittanut oli illalla kulku tukkoista kun olisi kyykkyä tehnyt. Piti tehdä tunti vauhtileikittelyä mutta ne vedot olivat lähinnä vauhdinmuutoksia. Vedoista ei voinut puhua. Jo iltalenkille lähtöä piti pari tuntia miettiä ja ottaa mp3 soitin stimmunkia luomaan. Meikäläisen vakkari treenikaveri Henok lähti tänään Leppävirralle reenaamaan. Ehkä siitä pieni alavire.

Illalla kämpillä rytmiä piti hakea swahilin kielisestä räpistä- siitä Jarkon suosikista. Kenian leirillä sitä tuli kuunneltua aika paljon ja Equador biisiä ehkä enemmänkin. Ehkä maratonin maaliintuloon verrattavan tunneryöpyn koin kun olimme Jarkon kanssa palaamassa Suomeen ja odottelimme taksia joka veisi meidät Eldoretin kentälle. Silloin kehissä oli voimakkaat fiilikset kun tiesi, että pitkä leiri on takana ja pääsee vihdoin Suomeen. Kantapäässä tuntui pientä kutinaa. Keniaan jäi pitkä-Paolo, joka pyysi että ei unohdettaisi kaveria.

Huomenna jälleen pelastava hieronta. ForrestG:n lailla kiristyvä pidiformis jänne vie elämänhalut, kun pakarassa kiristää. Juoksiminen onnistuu, mutta lenkin jälkeen on kankea kuin vanha pappa ja istuminenkin vaivalloista. Venytellyt olen, mutta hyvät neuvot ovat tarpeen.

3 kommenttia:

  1. Mulla ois yks hyvä venytys siihen.. voi auttaa. Yritän ettiä kuvan/selostan sen jotenkin ja laitan sulle facebookkiin!

    VastaaPoista
  2. Terve Miikka!

    Paras hierottaa heti persus.
    Sen saa auki pyörittävällä ja venyttelevallä suht kovalla käsittelyllä. Voi kipeytyä käsittelystä ei haittaa
    terv.Jukka

    VastaaPoista
  3. Termos,
    Kuulostaa vähän siltä, että m.piriformis voisi kirrata. Apua saa ns. selän aukaisusta ja sitten kiristävän lihasmassan hieronnasta. Tuo kiristys lienee suojareaktio, jotta pahempaa ei tapahtuisi.ek

    VastaaPoista