sunnuntai 18. toukokuuta 2008

kauas on pitkä matka

Suomi voitti pronssia. Minä olin neljäs. Tähän voisi kiteyttää kuluneen viikon projektin. Vertasin omaa valmistautumistani SM-maastoihin minulle niin vieraaseen jääkiekon MM-kilpailuihin. Perjantaina ja lauantaina Vammalassa tuli seurattua pronssiottelua mikä vei ajatukset sopivasti pois kisasta. Majoituimme hotelli Ellivuoreen, missä viimeinen verryttelylenkki tehtiin. Illan sauna rentoutti jonkin verran, mutta silti yöunet jäivät katkonaisiksi. Valmentaja (salli dj tieston kuuntelun menomatkalla koko levyllisen verran) ei kuorsannut tällä kertaa, mutta jokainen rapina tuntui pitävän hereillä. Onneksi yksi heikosti nukuttu yö ei kisamenestykseen vaikuta. Sunnuntaina aamupalan jälkeen oli aikaa rötvätä ja kuluttaa aikaa ennen kisapaikalla lähtöä. Yöllä oli sadellut vettä ja keli oli yllättävän viileä +5 vuodenaikaan nähden. Päätin juosta puolibörjellä ja t-paidalla. Verryttelin Tynin kanssa kisaan ja pienen sählingin jälkeen selvisi että nimeni oli kuin olikin lähtölistalla- kilpakumppanit ilmeisesti vain yrittivät horjuttaa kisavalmistautumistani! Lähtöalueen teltassa kiristin lenkkareitteni nauhat moneen kertaan ja vetäsin vielä dexalin geelin. Ihan varmuuden vuoksi. Startti ja rennosti matkaan. Onneksi kenelläkään ei ollut menohaluja ja kisa lähti rullaamaan kohtuu mukavasti. Melko pian pojat kuitenkin kiristivän ja minä kiristelin hampaita. Pian kuitenkin he jälleen löysäsivät ja sain heidät kiinni. Meno oli niin verkkaista, että menin kärkeen pitämään vauhtia enhän halunnut takaa tulevien ottavan meitä kiinni. Kaksi kierrosta ja jälleen uusi nykäisy. Jäin Pirkolan Juhan kanssa sijoille neljä ja viisi. Aloin miettimään loppuratkaisua ja pidin hyvää vauhtia yllä. Viimeisiin mäkiin sain kirrattua vauhtia ja Juha jäi. Lähes suorin jaloin tulin viimeiset kurvit ja maalissa olin aivan poikki. Tein sen mitä olin suunnitellutkin ja tyytyväinen suoritukseen. Mitaliin se ei riittänyt, mutta ehkä joskus vielä. Pitkä matka on tultu. Aikoinaan Keuruulla olin elämäni ensimmäisissä sm-kisoissa ja sijoitukseni nuorten sarjassa 75.
Huomenna on hieronta aamulla 7.30 ja valmistautuminen sunnuntain kymppiä varten alkaa.

7 kommenttia:

  1. Kuntosi mukainen loistojuoksu. Hyvä!
    Harmi vain kun se ei näillä osallistujilla riittänyt mitaliin asti. :(

    VastaaPoista
  2. Tavattoman paljon ONNEA Miikalle, se oli hyvä suoritus.
    Jos Kenian poikia ei olisi ollut....
    T.kotijoukko

    VastaaPoista
  3. Onnea! Hyvä suoritus ja sijoitus.

    VastaaPoista
  4. Onneksi olkoon, Miika tämän kevään hyvistä suorituksista. Olet nyt noussut aivan kansallisen kärjen tuntumaan, ehkä jo aivan kärkeenkin. Pitkä ja sitkeä työsi alkaa tuottaa kaunista tulosta. Ei muuta kuin tsemppiä ja siunausta urheilu- niin kuin muullekin urallesi.

    Terveisin

    Kalervo Salomaa

    VastaaPoista
  5. olipa hieno katsoa sun juoksua telkkarista - onneksi olkoon hyvästä sijoituksesta ja vikkelää menoa jatkossakin! :)

    VastaaPoista
  6. Mahtana juoksu, onnittelut! Toivotaan, että kova meno jatkuu ratakympillä sunnuntaina.

    VastaaPoista
  7. Onnittelut vielä minultakin näin sähköisessä muodossa! Pitkän ja kovan työn olet kymmenen vuoden aikana tehnyt ja nyt komea yhteistyö Anteron kanssa tuottaa aina vain parempia tuloksia. Mutta parempaa on vielä luvassa... tähän luotamme kannustusjoukoissa!

    Runtua sunnuntain kympille!

    t:Jaska

    VastaaPoista