tiistai 6. marraskuuta 2012

Fiksuja päätöksiä



Jokainen pyrkii elämäänsä järkevästi. Siitä ei ole epäilystä. Sosiaalityön opintojen kautta on oppinut, että elämä vain saattaa syystä taikka toisesta saattaa alkaa mennä huonosti. Kokoomus syyttää laiskuudesta, mutta enemmän sanoisin että ihmisiä syrjäytetään ja jätetään vaille työtä. No ok, ihmisiä on moneen kategoriaan, mutta enemmän pitäisi tukea kuin lyödä lyötyä.

Meitsi on painiskellut takareiden kanssa elokuusta lähtien ja tänään saattoi jotain ratkaisua tilanteeseen tulla. Älysin nimittäin mennä kiropraktikolle, joka teki muutamia avaavia liikkeitä alaselkään ja uskoin homman olevan sillä selvä. Ensin hän arveli piriformiksen kiristävän, mutta se ei ollut se. En ole asian suhteen liian optimisti, mutta ainakin illan lenkki tuntui kulkevan ihan kivasti. Kävin tsekkaamassa Kangasvuoren betonisen vesitornin, mikä meni säpäleiksi pari päivää sitten. Tonnien painoiset tukirakenteet kulkeutuivat parin miljoonan litran vesimassasta kymmenien metrien päähän vesitornista. Sen lähellä kulkee pururata, jota on syksyllä tullut usein juostua. Onneksi katastrofi tapahtui 06.00 aamulla, eikä ketään sattunut.

Päivä kului ihan mukavissa merkeissä, sillä kävin tutustumassa Anteron tyttären Kirjapaino Ässä firmaan. Rentoa porukkaa näytti siellä olevan ja sain tutustua eri työvaiheisiin. Parituntisen jälkeen palasin Jyväskylään kiiruhtamaan kiropraktikon käsittelyyn. Käynti oli siis toivottavasti hyvä ratkaisu ja olen tyyväinen että edes nyt osasin mennä sinne. Joka tapauksessa käymättä jäi Lidingölppet, syksyn maraton ja määrällisesti treeniä on tullut vähänlaisesti tänä syksynä. Toivon kuitenkin että sellainen parin kuukauden kevennys tuottaa vain tulosta pitkällä tähtäimellä. Olen seurannut itseäni vanhempien kovien edesottamuksia ja aika hyvin ovat juosseet vaikka syksyllä ovat ottaneet kevyemmin. Vuosikausien kova treenaaminen antaa kyllä sellaisen pohjan, että joskus voi tehdä vain hyvää keventää pidemmäksi aikaa.

Toivotaan, että myös omalla kohdalla tämä näkyy ja keväällä jalat ovat tuoreessa kunnossa. Pikkasen vain harmittaa, kun maraton/ PM-maastot/ Japanin Chiba Ekiden ym jäivät tältä syksyltä väliin. Toisaalta on viisasta antaa junnuille näytön mahdollisuuksia, varsinkin kun ite on ko. kisoissa tullut jo käytyä. Niin tai näin SM-hallit järjestetään Jyväskylässä ja JKU osallistuu seurajoukkueiden eurooppa cupin maastojuoksuun helmikuun lopulla. Siinä tavoitetta, mutta edelleenkään en tiedä juostako maratonia keväällä vaiko ei.

Viikonloppu meni tosiaan kämpän remontissa ja kalustamisessa. Iskä paklasi keittiön ja maalasi sen. Sen lisäksi asensimme seinälle yhden hyllyn sekä levyn kirjoja varten. Sunnuntaina kävimme Kuopion Ikeassa shoppailemassa. Ostin suunnitellusti senkin, keittiön pöydän, tuolin, yöpöydän, taulun, peilin ja vaijerivalon kattoon. Osa odottaa vielä kokoamista, mutta nyt kämppä alkaa näyttää hyvältä vaikka itse sanonkin.

Kerrataan nyt kuitenkin viikon treenejä.
Pe aamu 9km+3x100m, illalla 1.05 eli 13km Antin ja Henrin kanssa+3x100m
La aamu 9km+3x100m, illalla 10km 3.45 vauhdilla+2km vr
Su Lepo
Ma aamu 9km+3x100m+lihaskuntoa (2xpäkiähypyt, 2xsyväkyykyt+ 2xpenkiltä askelkyykkyä, 2xaskellusta penkille sivuttain no vaikea selittää), illalla 3km+8x1,6km reipasta+1km vr+6x100m+2km vr
Ti  aamu 13km (1h)+3x100m, illalla 13km (1.05h) maastossa+3x100m

2 kommenttia:

  1. Mie meinhasin JUST ostaa tuollaasen seebrataulun. Taitaa meillä sisaruksilla siis olla VÄHÄN samaa makuu.

    VastaaPoista
  2. Joo komea on taulu. Osta samanlainen tai oota niin saat sen kun hommaan jonkun toisen vaikka juoksuaiheisen.

    VastaaPoista