torstai 1. marraskuuta 2012

niitä näitä



Loppusyksyn päivät sujahtavat ohi vauhdilla. Etukäteen tulevalle viikolle on aina tiedossa suunnitellut tulkkauskeikat ja niiden ympärille suunnittelen kaikki muut menoni. Tauon koittaessa auon paksua tenttikirjaani ja yritän saada siitä jotain tolkkua. Pääasiassa päivät menevät singahdellessa paikasta toiseen, mutta parhaani mukaan olen yrittänyt hidastaa elämää niin että ajatuskin pysyy mukana. Se ei nimittäin ole aivan yksinkertainen juttu ja veikkaan valtaosan ihmisistä vain touhottavan ilman järjen hiventä. Näin syksyllä mielestäni ei kannata kuluttaa itseään liikaa pimeys ja keli kun pelkästään jo väsyttävät ihmistä. Ehkä jonkinlaisesta kokemuksesta voin sanoa, että myös juoksupuolella on varaa ottaa hiukan rennommin.

Kulunut viikko piti sisällään maanantaina käynnin Hippoksella, missä juoksin 8x1200m/ 1min palautuksella 3.20 vauhdilla ulkona kun oli liukasta/pimeää ja varsinkin märkää. Jalka kesti reenin melko hyvin vaikka kyllä se takareisi vähä tönkön tuntuinen oli. Positiivista oli vauhdin tuntuminen melko helpolta. Verkat olivat 3+4 ja avarit olivat 4x80m. Loppuvetoja en tarkoituksella tehnyt enkä myöskään pyörähtänyt puntilla.

Tiistaina kävin aamulla 9km+3x100m ulkoilemassa ja jalkaa säästääkseni pääsin uimahallille Vaajakoskelle vettä polkemaan tunnin ajaksi sekä uimaan 250m siihen päälle. Olotila oli reenin jälkeen varsin makea, niin hyvä että se täytyy kokea itse.

Eilen eli keskiviikkona oli päivä, milloin viime aikoina olen laiskotellut. Aamulla kulki ihan hyvin 9km+3x100m, mutta illalla passasin ja päätin purkaa energiaa uuden kirjahyllyn kokoamiseen. Pääsin vanhasta eroon varsin kivasti kun JKU:n nuori tulevaisuuden lupaus otti sen opiskelija-asuntoonsa. Kuskasimme sen miehen kämppään ja illan siis käytin ruuvien kiristelyyn. Takareisi tuntui koko ajan jännästi eikä oikeastaan paljoa harmittanut reippaan lenkin väliin jättäminen.

Tänään oli aamusta tunnin Pilates, mikä on ollut ihan onnistunut peliliike näin syksyyn. Heti sen päälle juoksin 9km+3x100m perinteisen aamulenkin ja juoksu kyllä tuntui ihan hyvältä niinä syviä lihaksia kun oli juuri aktivoitu. Iltapäivästä soitti Antero ja haastoi Hippokselle vetämään 5x600m. Hiukan kyllä emmin, mutta päätin lähteä kokeilemaan kepillä jäätä. Yllätyksekseni jalka tykkäsi varsin hyvää reenistä ja juoksukin kulki kivasti. Avarit olivat 10x80m Anssin kanssa melko rivakasti ja samanlainen pääreenin jälkeen. Se oli sen viisi toistoa 2min palautuksella. Ajat pyörivät siinä 1.45-41 välillä muistaakseni. Spedeilin koko ajan ja kuvasin videota treenistä. Meitsi on sen verran rento kaveri nykyään, että en jaksa jännätä kovistakaan harjoituksista. Itse asiassa määrää oli niin vähän että ei siinä edes väsynyt kunnolla. Uskon kuitenkin kaiken reenin tekevän aina hyvää ja nostavan kuntoa. Monesti syksyllä olen vedellyt vetoja aika hyvillä vauhdeilla ja määrät ovat olleet maltillisia kuten nyt.

Päivän treenin päälle tein kömpelöitä aitakävelyitä kuten videosta näkyy sekä päkiähyppyjä. Sekä kahdella jalalla että yhdellä. Näistä jälkimmäinen muistuttaa enemmän juoksua ja on astetta vaikeampaa. Pyödähdin puntilla tekemässä lisää selkiä/vatsoja ja leukoja sekä hölkkäilin kämpille lataamaan videota YouTubeen. Sain liitettyä videoleikkeet yhteen ja lisättyä pikkasen musiikkiakin. Aika kömpelöitä mun videot ovat edelleen, mutta niitä on hauska tehdä. Kämpille hölkätessä juoksu muuten kulki aivan älyttömän hyvin ja teki mieli vain loikkia. Teinkin muutamia toistoja pyörätiellä voima kun ns repi jaloissa. Parempi reenin jälkeen kuin nakkikioskin jonossa.

Viikonloppu tekee tuloaan ja iskän pitäisi tulla taas jeesaamaan kämpän remontoinnissa. Edessä on keittiön seinän maalausta, verhotankojen vaihto, hyllyn kiinnitystä, olohuoneen valon uusimista sekä muuta pientä kivaa.

3 kommenttia:

  1. Mikä se oli tuo ruotsalaisten biisi videossa?

    VastaaPoista
  2. ...Anssi...adonis...heh.

    VastaaPoista
  3. Kyseessä on Timbuktun Alla vill till himmelen men..
    Ihan hyvä renkutus.

    VastaaPoista