perjantai 23. marraskuuta 2012

Hyvää treeniä


Kulunut viikko on tullut harjoiteltua ihan hyvin. Maanantaina pikkasen koomailin, kun suoraan töistä piti lähteä reipasta juoksemaan. Etukäteen olin jo päättänyt, että en mene tonneja tyrkkimään vaan kierrän ulkona raikkaassa kelissä Harjua. Oli pimeää ja mies oli väsynyt. Jaksoin juosta kuusi kierrosta vajaa 4min vauhtia. Verkka oli 3+3 ja päälle tein 10x100m. Edellisviikon kovat treenit painoivat siis pikkasen ja päätin ottaa kevyemmin myös tiistaina. Kävin silloin ainoastaan vesijuoksemassa Jaakon kanssa Vaajakosken Wellamossa. Ohjelmassa oli 45min pyörittelyä vedessä ja 200m uintia. Virtaa olisi riittänyt pidempäänkin, mutta kuudelta oli hieronta.

Keskiviikkona oli aamulla (9km+3x100m) pikkasen tukkoisen tuntuista juoksu, mutta illalla oli unelmakulku. Juoksin 12km reipasta täysin fiiliksellä katsomatta kilsan väliaikoja. Verkkaa oli 2km+3km ja vauhti uskomatttoman hyvää 3.30 paikkeilla 160 sykkeellä. Keli oli hyvä, kun maa ei ollut jäässä eikä tuulikaan pahemmin puhallellut.

Eilen tyrkittiin sitten taas hallin puolella ja hyvällä menestyksellä edelleen. Aamulla perinteinen 9km+3x100m ja illalla 4km+10x80m+ 12x400m 72s/200m hölkkäpal +10x80m +aitakävelyä ja piipahdus salilla selkiä/vatsoja tekemään. Vedot sain juosta tällä kertaa ilman peesiapua, mutta ihan rennosti pystyin tuohon kierroksia läpsytellä. Reenin aikana kirkastui myös ensi kauden tavoite: juosta ratakymppi uudestaan alla puolen tunnin! Vielä jos vaikka keväällä jossain Hollannin maantiekympillä pystyis samaan niin tämä mies olisi tyytyväinen. Maraton siis saattaa jäädä väliin ja juoksen sen vasta SM-maratonilla syksyllä kotikaupunki Jyväskylässä.

Tänään olin kuuntelemassa yliopistolla väitöstilaisuutta. Maahanmuuttajapalveluiden pomo ja mun kandin ohjaaja Kati Turtiainen väitteli aiheesta "Luottamuksen ja tunnustamisen mahdollisuuksia pakolaisten ja viranomaisten välillä- uudelleensijoitus yhtenä pakkomuuton kestävänä ratkaisuna". Paikalla oli paljon tuttuja, sillä olen kuluneen kuuden vuoden aikana tulkannut eri viranomaistahoja Jyväskylässä.

2 kommenttia:

  1. Kuopioon juoksemaan 6.12.

    VastaaPoista
  2. Voi olla, että puolikas treenimielessä on aika kova. Nyt näyttäisi lisäksi talvi tulleen..

    VastaaPoista