sunnuntai 11. marraskuuta 2012

isäinpäivää!

Vajaassa viikossa on taas ehtinyt tapahtua. Kyllä tiheämpikin blogin päivitys onnistuisi, mutta nykyään pyrin kokoamaan pikkasen enemmän kerrottavaa yhteen tekstiin kuin aiemmin. Viimeksi jäin siis siihen, että olin käynyt kiropraktikolla joka availi selkää. Keskiviikkona juoksu kulki aivan älyttömän hyvin kun juoksin reipasta 4x10min/1min palautuksella. Veikkaan vauhdin olleen lähempänä kolmea ja puolta kun Tuomiojärven sulia hiekkabaanoja pimeässä juoksin menemään. Aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m kuten koko viikolla muutenkin. Verryttelyt olivat 2+3km. Illaksi kiiruhdin Hippokselle kuuntelemaan luentoa urheilijan ravitsemuksesta ja ehkä jotain uuttakin opin. Jatkossa aion mättää ruokaa kuten tähänkin asti. Määrää ja laatua siinä kuten treeneissäkin. Rahallisesti en aio tinkiä kaupassa käydessäni ja nykyään pääsen onneksi arkisin yliopistolle syömään ravitsevia lounaita. Aika usein tulee lauantainakin pyörähdettyä Agoralla ja siitä päivä on usein jatkunut yliopiston kirjastolla opiskelujen merkeissä.

Torstaina oli ihan mielenkiintoinen päivä. Kävin perinteitä noudattaen aamun pilateksessa, missä ohjaaja kehui alaselän jo liikkuvan pikkasen paremmin. Edellispäivän hieronta tuntui pikkasen aamulenkissä pilateksen jälkeen ja kulku oli pikkasen väsynyttä. Illaksi jalat palautuivat kuitenkin hyvin kun juoksentelin Anteron kehittämää treeniä kaksikymmentä kertaa kaksisataa. Palautus oli kierros hölkkää 200m mittaista rataa, mihin kului minuutin verran. Aika hyvin pystyin pitämään vauhdin 32 sekunnin tuntumassa, eikä vedot yhteen pötköön vedettyinä alkaneet edes painaa jaloissa. Alle olin juossut 4km verkkaa ja 5x80m avarit. Loppuverkka oli aika lailla sama käänteisessä järjestyksessä, mutta sitä ennen tein aitakävelyjä 10x6 aitaa. Päivä oli siis kaikin puolin urheilupainotteinen ja mieli oli siitä hyvä. Rakastan urheilua ei siitä mihinkään pääse. Siihen liittyy niin monta hyvää elementtiä, että miksi lopettaa sellainen mikä näkyy fyysisessä ja henkisessä hyvinvoinnissa?

Perjantai oli palautuspainotteinen numeroin 10km+3x100m ja illalla 14km+3x100m. Ilta vierähti Vaajakosken Kuohun kauden päättäjäisissä, mihin minä hallitsevana mestarina ja Henri reittiennätyksen omistavana olimme kutsutut. Sanotaan vielä, että reittiennätyksen tekijälle ja alle 31min juoksijalle on ensi vuonna tarjolla 300€. Päivä on kuusi päivää ennen Karhu-viestiä ja pari viikkoa ennen SM-maanteitä. Mukaan siis vaan kaikki kynnelle kykenevät. Pena on legenda ja tutustumisen arvoinen kaveri.

Näin syksyllä olen pitänyt kerran viikossa lepopäivän. Pidin sen eilen ja tänään päätin juosta porukalla pitkän lenkin. Juoksu kulki hyvin ja juttu luisti Antin, Villen ja Henrin kanssa jutellessa. Juoksin 2.15 eli siinä 25km tuntumassa. Takareisi kiristeli ihan pikkasen ja siihen pitää edelleen kiinnittää jatkossakin huomiota. Olen pikkasen miettinyt tavoitteita tulevalle kaudelle ja kyllähän se maraton kiinnostaisi keväällä. Ohjelmassa on myös helmikuun puolivälissä JKU:n porukalla juostu seurajoukkueiden eurooppa cup Portugalissa. SM-maantiet eli puolimaraton kannattaa varmaa myös tintata ja SM-hallien kolmonen reenimielessä. Toivoisin osaavani valmistautua maratonille kunnolla ja terveillä jaloilla. Toinen vaihtoehto on käydä keväällä etelässä kauempana korkealla leirillä ja juosta sen päälle kova ratakymppi. Katotaan nyt kuitenkin homma miten etenee ja hiihtoakin olis kiva harrastaa. Opiskelut ovat myös tärkeä juttu, vaikka ei ole väliä kestääkö kaksi vai kolme vuotta saada toiset maisterin paperit. Tällä hetkellä opiskelen kuitenkin työelämää varten ja haluan hyötyä opinnoista mahdollisimman paljon.

Hyvää alkavaa marraskuista työviikkoa ja onnittelut kaikille iseille!

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa itsenäisyysmaratonille vaikka puolikas juoksemaan reeni mielessä.

    VastaaPoista
  2. mikä on paras vuodenaika?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kutsusta Kuopioon juoksemaan. Harkitaan asiaa.

    Kesä on paras vuodenaika ehdottomasti!

    VastaaPoista