sunnuntai 28. lokakuuta 2012

juoksua, remonttia ja vähän muuta

Syksy etenee ja pikku hiljaa alkaa kääntyä talven puolelle. Perjantaina satoi talven ensilumet ja vielä tänään sunnuntaina maa on valkoinen. Keskiviikon jälkeen on luvattu hieman lämpimämpää ja silloin luultavasti lumet sulavat. Tämä sopii juoksijalle, sillä mieluummin pitoa lenkkarin alla kuin liukasta.


Torstaina olimme vielä normaalisti Harjulla tekemässä perinteistä porrastreeniä. Aamulla olin ulkoillut normaalin 9km+3x100m ja sitä ennen ollut kello kahdeksan aamulla tunnin pilateksessa. Ostin itselleni kymmenen kerran kortin ja aion käydä siis pilateksessa säännöllisesti. Uskon, että löydän sieltä ratkaisuja kehon hallintaan ja takareiden kuntoutukseen.  Se on tuntunut nyt ihan hyvältä, joskaan täysin kunnossa se ei vielä ole. Treeniin otin mukaan suunnitellusti kännykän mukaan ja kuvasin videolle treenin etenemistä. Liitin lyhyet pätkät iMoviella yhteen ja sain aikaiseksi viiden minuutin videon. Yritin kikkailla jonkin verran ja sain loppuun laitettua musiikkiakin sekä Henrin valovoimaisen naaman. Hienoa loppuräjähdystä tai muuta vastaavaa en osannut tehdä, en edes kunnon loppuhimmennystä. Täytynee harjoitella ohjelman käyttöä enemmän kun siihen on aikaa. Treeni oli joka tapauksessa 4km vr+pakara/polvennostojuoksua+5x3xportaat+2x10x100m rullaukset ja 4km loppuverkka. Treenin jälkeen miehessä oli virtaa ja olotila kaikin puolin mainio.

Perjantain puolella tein kevyttä juoksua malliin aamusta 9km+3x100m ja illasta Henrin kanssa 12km+3x100m. Olisin voinut rassata kroppaa enemmänkin, mutta oma isä oli tullut tekemään keittiöremontin loppuun ja auttelin tapetoinnissa ym. Ihan kivaa puuhaa oman kämpän laittaminen. Illalla saunoin ja siivoilin kämppää remontin jäljiltä. Nyt on yksi olohuoneen seinä tapetoitu ladon näköiseksi, joskin aika tummaa tapetti on. Seuraavaksi pitäisi koota Ikeasta ostettu uusi tv-taso ja onneksi iskä tulee loppuviikosta jeesaamaan sen kokoamisessa ja hyllyjen kiinnittämisessä seinälle.

Myös keittiö alkaa olla täydessä iskukunnossa. Viimeisenä puuhana oli kiinnittää vetimet kaapin oviin sekä alaosan sokkelit laittaa kuntoon. Lisäksi oli pientä saumojen tiivistämistä sekä seinän pakkeloimista ja maalaamista. Voin vain kiittää iskää hyvästä työstä. Pienenä korvauksena kävimme torstaina syömässä kiinalaisessa kunnon mätöt. James Bondiakin olisi tehnyt mieli mennä katsomaan, mutta ensi ilta oli vasta perjantaina.




Lauantaina oli ihan mielenkiintoinen päivä. Aamupäivästä en jaksanut lähteä tekemään kovempaa treeniä kuten tähän asti tänä syksynä. Kävin sen sijaan kymmenen maissa hölköttelemässä kevyen aamulenkin 8km+3x100m. Kämpille selvittyäni olikin jo lounasaika ja fillaroin yliopistolle edulliselle lounaalle. Sorruin myös herkulliseen jälkkäripöytään, mikä maksoi vain pari euroa ekstraa. Syötyäni suuntasin kohti yliopiston kirjastoa, missä viimeistelin käännösprojektin loppuun sekä jatkoin sen tutun tiiliskiven lukemista ja muistiinpanojen tekemistä. Ehdin saada jotain aikaiseksi ennen sulkemisaikaa kello neljä. Tämän jälkeen valuin pikku hiljaa kämpille ja aloin suunnittelemaan illan treeniä. Päätin juosta puntille sitä vauhtia mitä huvittaa. Ohjelmassa olisi ollut vauhtileikittelyä 1km/1km, mutta ajattelin takareiden ärtyvän vauhdin vaihtelusta. Heti kotiovelta ulos päästyäni kiihdytin vauhtia ja juoksu tuntui varsin hyvältä. Arvioin juoksevani reipasta ja pikkasen alle 4min/km vauhtia. Vaikka oli lumista ja pikkasen liukastakin tuntui juoksu pysyvän kasassa ja kulkevan ihan kivasti. Nautin itse asiassa juoksusta sen verran, että pidensin lenkkiäni vielä hieman ja sain juostua kympin verran ennen Hippokselle saapumista. Pysäytin kellon ja katsoin juosseeni 3.53 keskivauhdilla, mikä kyllä tyydytti. Salilla tein perus keskivartalojuttuja sekä taljalla lonkan koukistajia, mikä tuntui varsin hyvältä ratkaisulta. Kämpille (3km) verrytellessäni olotila oli itse asiassa aivan älyttömän hyvä ja tiesin treenin menneen perille. Luulen tekeväni lauantaisin jatkossa samaa treeniä samalla rytmityksellä. Nyt kun maratonia ei ole ohjelmassa en juokse pitkää reipasta, mikä rasittaa takareittä aika lailla.

Sunnuntain ulkoilut olivat vähintää yhtä mielenkiintoiset kuin koko viikolla. Saimme soviteltua lenkkien pituuksia niin, että juoksijoita oli matkassa yhteensä kuusi kappaletta. Tämä sopi kaikille ja luulen että jatkossakin kannattaa toimia samalla tavalla. Mailerit juoksevat vähemmän ja maratoonarit luonnollisesti pitempään. Vielä pitäisi saada Hena mukaan, mutta taitaa klo 10.30 starttaava treeni olla liian aikaista miehelle. Katsotaan nyt jossain vaiheessa kaipaako mies juttuseuraa parin tunnin vaelluksille. Meitsi juoksi 2.03, minä aikana ehdin 25,3km päähän. Kuvailin iPhonen kameralla videota, mitä sitten myöhemmin editoin yhdeksi pätkäksi. Siitä saa aika lailla hyvän kuvan siitä, mitä pitkän lenkin aikana tapahtuu. Voisin sanoa, että varsin sosiaalista on ja kaikki viihtyvät. 



5 kommenttia:

  1. Hieno kämppä sulle tulee. Siunausta uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  2. Mahtava blogikirjoitus ;) näitä lisää!

    VastaaPoista
  3. Kivoja nää videot. Mukava aina katella niitä.

    VastaaPoista
  4. Kesällä nähdyt tyylikkäät pensselit Movemberin kunniaksi takas naamalle, HÄ?!

    VastaaPoista
  5. Sovitaanko näin, että pensselit kasvaa taas kun takareisi on oireeton!

    VastaaPoista