lauantai 8. syyskuuta 2012

Tallinna puolimaraton


Sunnuntaina juostaan Tallinnan puolimaraton. Kisa tulee vastaan aika lyhyellä aikataululla, mutta yritetään olla jälleen kisavireessä. Periaatteessa kunto on ihan hyvä, mutta jalat vaikuttavat ajoittain tukkoisilta. Tiistaina kävin palauttavassa hieronassa, kun sitä ennen olin juossut maastossa hyvällä fiiliksellä 14km. Keskiviikkona vedin reipasta 2km verkan jälkeen 12km 3.40 vauhdilla hiekkatiellä. Syke pyöri 160 tuntumassa ja musiikki (Dj Orion) soi kuulokkeissa. Juoksu kulki melko hyvin, mutta treenin jälkeen vasen pohje ja oikea takareisi vaikuttivat kireiltä. Verryttelin pari kilometriä kämpille ja valmistin herkullisen illallisen itselleni.

Torstaina oli viikon ensimmäinen aamulenkki (8km+3x100m). Aika jännästi Anteron ja mun ajatukset sopivat yhteen, sillä juuri torstaina tuli fiilis että nyt voisi aamulla herätä hölkkäilemään. Päivä kului töitä tehdessä enkä ehtinyt ottamaan edes päikkäreitä ennen illan ratatreeniä. Siinä tarkoitus oli hakea vähän vauhtia koneeseen eikä muuta. 4km verkan jälkeen tein 4x100m avausvedot sekä vain 2x1000m 3.02 vauhdilla 3min palautuksella. Juoksu periaatteessa tuntui hyvältä pieniä kiristelyjä lukuunottamatta. Päälle rullailin 10x100m nurmikolla sekä tein aitakävelyitä. Keli oli aika viileä (+10c paikkeilla) ja melkein meinasi tulla vilu. Loppuverkkana 3km kämpille.

Perjantaina oli jälleen pakkaus ja matkustuspäivä. Sponsori Kauko Isomäki (Säynätsalon puhallusvilla Oy:n toimitusjohtaja) kutsui minut Tallinnan keikalle. Viime vuonna juoksin siellä kympin ja tänä vuonna päätin vetästä puolikkaan. Reissu tuli melko pian maaottelukympin jälkeen, mutta eiköhän veteraani jaksa vielä yhden kisan juosta.Välipäivänä kisaa odotellessa kävimme tänään tsekkaamassa Estonian muistomerkin sekä uuden merimuseon. Näistä jälkimmäinen oli aika massiivinen kooltaan ja isolla rahalla tehty. Aikaa siellä olisi voinut kuluttaa enemmänkin, mutta nälkä alkoi tulla ja piti palata keskustaan syömään. Huomenna siis kisa.

1 kommentti: