sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Moi moi kesä, tervetuloa syksy!


Kesän 2012 ratakausi on paketissa. Neljä kisaa kolmeen viikkoon oli aikamoinen suoritus ja alkoi jo painaa Tallinnassa. Mies alkoi niin henkisesti kuin fyysisestikin olla siinä kunnossa, että ylimeno/huilikauden aloitus tuli ajankohtaiseksi. Yritin vielä puolikkaan jälkeisinä päivinä pitää kiinni normaalista treenirytmistä. Kireä takareisi toi kuitenkin mieleen ajatuksia, että nyt jos koskaan kannattaa huilia. Puhelinsoitto valmentajalle vahvisti vielä asian ja olimme samaa mieltä huilimisesta. Alla on kilpailukausi, joka periaatteessa alkoi jo keväällä kahdella hyvällä puolimaratonilla ja kruunautui puolen tunnin alituksella kympillä. Sen jälkeen keskikesällä oli pikkasen hiljaista eikä ratavitoset oikein kulkenut. Kalevan kisoihin sain taas hyvän nousun aikaiseksi, mutta Font Romeaussa kipeytynyt takareisi tuntui koko ajan. Saattaa olla, että pakarassa ei riitä puhtia kisan aikana ja kampean itseäni eteenpäin liikaa takareiden lihaksilla. Vastaavanlaiset vammat ovat melko yleisiä juoksijoilla ja voisin sanoa, että lihaskuntoon ym. ominaisuuksiin panostaminen ei ainakaan tee pahaa nylkyille. Aloitinkin saman tien projektin, joka sisältää voiman hankintaa, kimmoisuuden kehittämistä ja sen sellaista.

Syyskuun yhdestoista ei ollut mun päivä. Silloin nimittäin varmistui, että elättelemäni haaveet toisista treffeistä eivät tulisi toteutumaan. Mun kohdalla asiat ovat aina olleet pitkissä kantimissa, mutta ns pataan saaminen ei tunnu koskaan hyvältä. Omat vanhemmat ovat olleet naisasioista yhtä huolissaan kuin minäkin. Kuitenkin niin kauan kuin on elämää on myös toivoa. Olkoon tämä jonkinlaisena tsemppauksena blogini lukijoille. Kolmas 440-sivuinen blogikirja on tulossa postissa itselleni. En tiedä tuleeko sitä koskaan palattua lukemaan vanhoja tekstejäni, mutta ihan mielenkiintoinen matka blogin pitäminen on ollut. Nyt tuli viikon tauko, mutta enköhän jatkossakin jotain kirjoittele.

Syksy tekee siis tuloaan ja ajatusten tasolla pitää tehdä pientä pohdintaa. Juoksu tulee jatkumaan edelleenkin ja lenkillä pyrin käymään niin usein kuin mahdollista. Syksyn maratonit tulevat liian aikaisin ja yksi vaihtoehto on juosta loppuvuodesta jossain kauempana missä kelit ovat hyvät. Tällöin valmistautumisaikaa olisi enemmän ja saan myös jalan hoidettua kuntoon. Tekemistä riittää opiskelujen ja töiden saralla samoin kuin oman kämpän remppaamisessa. Haasteita riittää siis ihan sopivasti ja nyt täytyy vain katsoa positiivisin mielin tulevaisuuteen. Kiitos kaikille ystäville ja tukijoille urheilukaudesta 2012! 

"Lepokauden" tekemisiä
Ma tunnin iltalenkki (12km+3x100m)+ hieronta
Ti 12km+3x100, illalla Laajavuoren kautta lenkki 1.20 (18km)
Ke 9km+3x100m, illalla 1.04h 13km Henan kanssa kevyttä sateessa (kiire tulkkaamaan vanhempainiltaan)
To 8km+3x100m, illalla 4km+ pakara/polvennostojuoksua 4x50m+ Harjun portaat 3x3 pal kävellen/3min +10x100m Anssin kanssa +2xselkiä/vatsoja+ 3km vr (ilta meni Harjulla kisoissa toimitsijana, keli oli viileää mutta tunnelma oli hyvä ja nautin meiningistä)
Pe 9km+3x100m, illalla 8km kevyttä ja saunomista
La 3+4km vr+ treeni Antin "junnujen" kanssa, 5xpakara/polvennostojuoksua 50m loivaan mäkeen, 2x100m irrottelua+ erilaisia loikkia ja taas 2x100m irrottelua sekä leikkimieliset "aika-ajot"+3km vr
Su 22km kevyttä Markun kanssa (Tommi oli mukana tunnin verran)

J.Karjalainen & Mustat Lasit - Hän (Sachrias & El Mono Spring Boner Edit) by Sachrias

3 kommenttia:

  1. Aiotko siis juosta lokakuussa lainkaan Amsterdamin maratonia? Eikö sulla se ole ollut suunnitelmissa? Hyvä kausi sulla on kuitenkin ollut kokonaisuudessaan.

    Jos haluat talvella juosta maratonin, niin ehdotan Dubaita (25.1.2013) jonne itse olen myös menossa. Reitti pöytätasainen ja olosuhteet pitäs olla kai hyvät, ellei sitten ole liian lämmintä. Mulle tosin sekin tulee näillä näkymin liian aikaisin, sillä reeni ei tässä ole oikein kulkenut. Toivottavasti syksy olis tervettä ja vammoista vapaata aikaa.

    VastaaPoista
  2. Amsterdam tulee niin aikaisin, kun tänä vuonna Kalevan kisat oli pari viikkoa myöhemmin kuin yleensä Olympialaisten vuoksi. Näillä näkymin joku loppuvuoden maraton jossain päin maailmaa. Nyt on ollu takareiden kanssa ongelmia ja ajattelin hoitaa sen kuntoon ennen syksyn treenien aloittamista.

    Dubai oli mielessä, mutta siellä ei varmaan ole kovien paljoa 2.20 kavereita ja yksin saisi juosta koko matkan. Tsemppiä sulle sinne!

    VastaaPoista
  3. Eikös se piisaa, jos yksi vetää sen 2.20... Lähde omaan kyytiin.

    T. Sahaaja

    VastaaPoista