maanantai 2. helmikuuta 2009

Turkin maastokisa on käyty. Istanbulin keikka oli kaikin puolin onnistunut ja urheilullinen menestys oli varsin kohtalaista. Kunnioitettava joukkuesijoitus takasi sen, että JKU:n raastajat saattoivat olla ylpeitä juostessaan sini-punaraidallisessa kisa-asussa. Taas tehtiin Jyväskylää tunnetuksi maailmalla ja kilpailun todellinen arvo ymmärrettäneen vasta vuosien kuluttua kotimaassa.

Kilpailun maasto oli niin raskas kuin vain saattaa odottaa. Ajoittain nilkkoja myöten juostussa mutakisassa JKU:n kokeneet juoksijakarpaasit syöksyivat ennakkoluulottomasti nöyryyttämään vastustajiaan. Kalle iski kärjen tuntumaan kuin maileri ja Jonne pisteli vauhilla alkumatkasta Jounin tyytyessä kiihtyvävauhtiseen kisaan. Oma kilpailu lähti lähti liikkeelle varsin yskähdellen kierrosaikojen ollessa 6.52, 7.10, 7.18, 7.20, 7.03. Vasta viimeisellä kierroksella sain koneen käyntiin ja urhoollisesti ohitin seurakaverini Kallen ja Jonnen. Huonoin ruotsalainen jäi silti sijan verran edelle :( Kisa oli mulla ensimmäinen kovempi muutamaan viikkoon ja siittä pieni vaisuus. Voittaja Espanjan Gethsebe oli EM-maastoissa neljäs ja kisan toinen Musse hopealla. Raaston kolmas Lalli voitti 22-vuotiaiden sarjan EM-maastot komealla bekelemäisella askeleellaan. Joukossa oli toki muitakin nimekkäitä menijöitä. Kisan tulokset.