lauantai 26. huhtikuuta 2008

Penan kirmasu- johan oli luukutusta

Suomen kärkijuoksijoiden kilpaillessa Tampereen Pyynikin vaativissa maastoissa huomenna käytiin tänään Vaajakoskella Pentin pinkaisussa kiihkeä kaksinkamppailu. Matkana kymppi ja reitti kokonaisuudessaan vaativuudeltaan Pyynikin tasoa. Edellisvuonna Marko Partanen voitti ajalla 32.24 ja tänä vuonna matkaa oli lisätty reilu sata metriä. Sain valmentajalta ohjeen lähteä matkaan kovaa ja yrittää iskeä pojilta luu kurkkuun heti alkumatkasta. Näin teinkin ja eka tonni oli 3.05. Seurasi kuitenkin mäkeä ihan kunnolla ja Keron Jaakko liimautui kiinni. Toinen tonni oli 3.11 ja luukutus jatkui. Kiemurtelin ja puikkelehdin, mutta en saanut miestä tippumaan. Kolmas tonni 3.19 ja jälleen luukutusta alamäkeen 3.06. Seurasi kisan tasainen osuus: 3.03, 3.09 ja 3.08. Välillä ohitettiin lakaisukone ja lähdettiin jälleen nousuun 3.25. Kisa alkoi lähestyä loppua ja mietin mitä tehdä. Urheilukentän lähestyessä spurttasin ekan kerran, turhaan. Heti kohta alamäkeen seuraavan kerran, turhaan. Yhdeksäs kilometri vei 3.15. Viimeisen kilometrin aikana päätin mäessä, NYT. Kiskoin ja sain hieman välimatkaa. Maali häämötti ja vika kilsa vei aikaa 3.00. Kero voittettu, kisa voitettu ja hillot kääritty. Maalissa Pena onnitteli maaliin saapuneita ja tunnelma oli kuin kunnon kyläkisoissa. Palveluun kuului vielä uima-hallissa käynti ja palkontojen jako, jossa kaikki saivat jotain kotiin viemiseksi. Pena oli hankkinut palkontopöydän täyteen tavaraa. Joo mun voittoaika oli 31.45. Pistelkää alle Pyynikissä huomenna!

4 kommenttia:

 1. Hyvä, rohkea juoksu, loistavaa Miika, että kirikin vielä lähti!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vielä voittajalle! ps. laitappa blogiin niitä kuvia, joissa sulla on hartiat ja hauikset, en usko ilman kuvia ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea!
  Iso juttu oli Keskisuomalaisessa kuvan kanssa, tulokset vaan uupuivat. Hyvä näinkin...
  Seuraavaksi sitten Jyväskylän Katujuoksuun 4.5.; samat setelit tarjolla sekä ½- että ¼-maratonilla.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut vielä myös täältä Miikalle hienosta juoksusta!

  Kovan näköistä oli kärkikaksikon meno polkupyörän selästä seurattuna! Ja kyllä Erkki & Tumppi petraavat myös vielä kesää kohti roimasti.

  t:Jaska

  VastaaPoista