maanantai 18. helmikuuta 2013

SM-halliviikonloppu


Aikuisten Suomenmestaruusväännöt hallista vuoden 2013 osalta on käyty. Kisanäyttämönä tänä vuonna toimi Jyväskylän Hipposhalli, missä tunnelma lauantain ja sunnuntain aikana oli lämmin. Lehterit olivat täynnä, kuulutus asiantuntevaa ja urheilijatkin tekivät loistotuloksia. Kallistetut kaarteet osoittautuivat varsin nopeiksi ainakin pikajuoksuissa. Mölinöitä aiheutti ainoastaan lähtölaitteet, mutta se ei ollut kisajärjestäjistä kiinni.

Meitsi puuhasteli ratavalvojan roolissa ja vähän valokuvaustakin harrastin. Pikkasen ristipuristuksessa jouduimme olemaan, kun periaatteessa radalle ei saanut mennä verryttelemään mutta samaan aikaan todettiin että jos ketään ei häiritse niin siitä vaan. Virallinen verryttelyalue oli lyhyt ehkä 50m pitkä eikä se ainakaan kestävyysjuoksijoille riitä mihinkään. Onneksi ulkona ei ollut paljoa pakkasta ja alakerrasta löytyi tekonurmikenttä verkkaa varten.

Jos multa kysyy niin kisojen päälähdöt olivat miesten 1500 ja 3000 metriä. Jälkimmäinen käytiin eilen ja pikkasen olisi tehnyt mieli olla mukana. Kisa oli ennakkoarvailuitteni vastaisesti nopea. Pm- halleissa tuntumaa rataan ottanut Martti Siikaluoma taisi pistellä ekan tonnin 2.45-7 tuntumaan. Letka venyi hetkessä pitkäksi, mutta ei katkennut. Junnut Kalle Keskipoikela ja Oskari Pennanen iskivät etuhampaat Martin kisapaitaan kiinni ja roikkuivat miehekkäästi. Tulevat mitalistit seurailivat perältä ja nousivat kärkeen kun oli sen aika. Mauno yritti omaa ratkaisua kolmisen kierrosta ennen maalia, mutta herkät maileripojat tykittivät lopun todella vauhdikkaasti ja korjasivat potin. Vika kierros taisi tulla 28 (kaksi edellistä 32 ja 31) sekunttiin ja loistokunnossa oleva Ilari Piipponen juoksi helpohkon näköiseen voittoon. Hieno kilpailu kuitenkin ja mielestäni kuningasmatkojen voittajia olisi aivan hyvin voinut haastatella televisioon!

Omat ulkoilut viikonlopun osalta perjantai hyvä pitkis ja illalla vielä uimahallille 30min vesijuoksemaan+15min (400m) uintia. Lauantaina ainoastaan kevyt aamulenkki (9km+3x100m) ja eilen alkuillasta 21km+3x100m. Hippoksella tuli seisoskeltua sen verran, että alaselkä meni jumeksiin. Pitänee alkuviikosta tehdä jumppaa ja kuulostella kroppaa. Jalka kuitenkin kestää juoksua ja siitä hyvä mieli.

Onnittelut vielä kaikille Hippoksella juosseille ja menestyville matkasta ja etenemistyylistä riippumatta!

Tulokset
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti