perjantai 15. helmikuuta 2013

i am back


Parempi laittaa päivitystä ennen kuin joku keksii väittää, että Takala on löytänyt naisen ja sen vuoksi blogin kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Lauantaina oli kevyempi päivä kun juoksin 20min aamulla ja kevyen kasin illalla. Maaseudulla oli sen verran pikkutiet jäässä, että juokseminen ei oikein ollut paras tapa edetä. Siksi päätinkin hiihtää sunnuntaina pidemmän lenkin juoksun sijaan. Hiihtoa tulikin yhteensä vajaat parisen tuntia Pappilankankaan maastoissa. Kilsoja ei kertynyt niinkään paljoa, mutta ihan hyvän reenin sain kuitenkin aikaiseksi.

Maanantaina oli sitten kone virtaa täynnä ja iskeydyin matolle juoksemaan parin tonnin vetoja. Aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m ja hallille verkkasin 4km. Ohjelmassa oli 5x2km 3.26 ja 3.20 minuutin hölkkäpalautuksella niin että kaksi ensimmäistä edellistä ja kolme viimeistä kyseisillä vauhdeilla. Kroppa oli pikkasen väsynyt ja alaselkä vähän jumissa. Siksi jätin kuudennen vedon juoksematta, enkä kiristänyt vauhteja tuosta. Syke pyöri 160 hujakoilla eli anakynnyksen alarajoilla.

Tiistaina oli palauttelupäivä ja aamusta pidempi 21km+3x100m. Kahdelta oli käynti kiropraktikolla, joka naksautteli nilkkaa ja suositteli loppupäiväksi huilia. Ohjelmassa oli muutenkin hieronta ja iltalenkin väliin jättäminen sopi mainiosti ohjelmaan.

Keskiviikkona jälleen aamulenkille (9km+3x100m) hyvin nukutun yön jälkeen ja illasta lyhyempi reipas melkoisessa lumipöperössä (1km+10km 4min vauhtia+3x100m). Torstaina jälleen aamu-ulkoilut 10km+3x100m ja kevyttä aamujumppaa kämpillä. Pyörittelin selkärankaa auki ja hyvin tuntui jumppa menevän perille. Olen myös koittanut tehdä Juuson antamia kuntoliikkeitä, missä on tavoitteena löytää jälleen ne syvät vatsalihakset ja eriyttää keskivartalon käyttöä.

Eilen sitten iskettiin jälleen Hippoksella vetoja kuukauden tauon jälkeen. Ohjelmassa oli heti miehekäs 20x200m/200m hölkkäpalautuksella aikoihin 33-32s. Avareinakin oli 10x80m, mutta kiirus oli sen verran, että Juuson kikkailut jäi tekemättä. Ajatuksena on ollut tehdä niitä ja herätellä kroppaa ennen vetosarjoja. Tavoitteena on saada pakarat aktiiviseksi ennen kovia vauhteja niin pysyy vammatkin loitolla.

Vedot kulki työläästi mutta mies jaksoi hyvin. Noilla vauhdeilla ei ole tullut liikuttua pitkään aikaan eikä olisi ollut mitään asiaa muutenkaan sunnuntain kolmoselle. Meitsi olisi jäänyt vikan tonnin aikana kuin nalli kalliolle ja kiusallista olisi ollut kisan jälkeen selitellä miksi en kestänyt kärjen vauhdissa. Kaksisatasten jälkeen tein vain 3x80m loppuvetoja ja käväsin salilla selkiä ja vatsoja tekemässä. Hölkkäsin pikkasen avojaloin kiropraktikon ohjeita noudattaen ja jännäsin mikä on tuntuma kantapäässä reenin jälkeen. Loppuverkka oli 3km ja olotila aivan mahtava kämpillä. Kovista reeneistä saa hyvä olon ei siitä mihinkään pääse. Kantapää ei kuitenkaan kipeytynyt ollenkaan ja tänään iskin aamusta 21km+3x100m hyvällä kululla. I am back.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti