tiistai 5. helmikuuta 2013


Espanjan reissu alkaa olla taputeltu. Kirjoitan tätä lentokoneessa välillä Pariisi-Helsinki. Päivä alkoi kello 7 herätyksellä ja kevyellä tunnin juoksulenkillä. Kävimme tutustumassa yliopiston kampukseen sekä muutamaan keskusta nähtävyyteen. Tuli siis harrastettua juoksuturismiakin, mikä ei ole yhtään pöllömpää tekemistä. Pikaisen suihkun aamupalan jälkeen yhteiskuljetus vei lentokentälle.

Edessä oli pitkä lentomatka, mikä päättyy koneen laskeutuessa Seutulan kentälle kello 23.00. Odottelemme Henrin tuloa vielä hetkisen ennen automatkaa Jyväskylään. Se tulee olemaan todella tuskainen ja hereillä pysyminen vaatii varsinkin kuskilta kovia ponnisteluja. Onneksi tiistai aamulle ei ole opiskeluja eikä tulkkauksia vaan palautuminen voi lähteä saman tien käyntiin. Ajatuksena on ollut jalkaa kuulostellen aloittaa normaali juoksuharjoittelu. Katsotaan mitä tuleva viikko pitää sisällään.

Matka Castilloon on ollut yhtä hieno kuin aina ennenkin. Urheilullinen anti oli varsin tyydyttävä ja ennakko asetelmat huomioden pärjäsimme hyvin. Kisareissu lämpimään tekee aina hyvää ja tiivistää yhteishenkeä. Pitkällä matkalla tulee keskusteltua joukkuekavereiden kanssa paljon ja sitä spekulointiakin tulee harrastettua. Aina ei jutut käsittele pelkästään urheilua, mutta kylläkin elämää mihin liittyy kiinteästi juoksu. Vanhemmat konkarit miettivät elämänkulkua ja sitä miten sitä on tullut elettuä. Mielenkiintoista on ollut tutustua seurakaveri Janin ajatuksiin ja meillä on koko porukalla ollut hyvät keskustelut. Urheilu on elämänmittainen kertomus ja hyvä on jos siitä selviää niin että voi olla tyytyväinen tekemiseensä. Meitsi ainakin on ja viime vuosien teemana on ollut ilo ja sen saaminen urheilusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti