lauantai 6. lokakuuta 2012

puolimaratooni 1.19 reeninä


Tänään tuli vetästyä ihan mielenkiintoinen ja mieltä ylentävä reeni. Antero oli laittanut ohjelmaan 20km reippaan. Tein samoja viime syksynäkin ja niiden tavoitteena oli valmistaa maratonille. Pituuttahan niissä on, mutta tarvittavaa kovuutta tarvitaan vielä kisoista. Muutama startti olisi hyvä saada kun/jos sinne Fukuokaan pääsen. Huomenna olisi ollut Pieksämäellä Osmon Superhölkkä, mutta aloin ajattelemaan kyseistä tapahtumaa vasta kun olin jo ulkona juoksemassa omaa vauhdikasta reeniäni.

Lauantainakin on työpäivä ja heti aamusta ryykäsin yliopiston kirjastolle tekemään käännöksiä. Olen tuotteliaampi siellä kuin kämpillä tutussa ympäristössä. Sain tehtyä yhden kokonaisuuden, mutta Macpron akku tyhjeni pikkasen liian nopeasti. Myöhempäänkin olisin kirjastolla viihtynyt, mutta kolmen maissa aloin jo valumaan kämpille. Rötväilin hetken sohvalla ja katselin ikkunasta ulos. Keli alkoi muuttua sateiseksi ja tuuliseksi. Kun on tavoitteet selkeät ja motivaatio kohdallaan eivät ulkoiset tekijät juurikaan vaikuta omaan tekemiseen.

Lähdin juoksemaan tuttua Palokkajärven kierrosta, mikä sisältää mahdollisimman paljon hyviä hiekkapätkiä. Heti kotiovelta lähdin tyrkkämään ja eka kilsa meni 4.14. Seuraava oli jo aika vauhdikas ja kertoi ns kulun olevan päällä. Vaihtelevassa maastossa tonnit kulkivat 3.50/4.03/3.55/3.32/3.46/3.44/3.37/3.40/3.51. Naureskellen katsoin kuinka kympin väliaika sujahti helposti 38min tuntumaan. Olen siis yllättävän hyvässä syysvireessä!

Juoksu pysyi kasassa hyvin koko treenin ajan ja uskoisin viime viikkojen voimaharjoitusten vaikuttaneen asiaan. Torstaina oli hyvä porrastreeni, missä juostiin 4x3 kertaa joka kolmannelle portaalle puoleen väliin Harjun puuportaita 5min sarjapalautuksella. Treeni sujui nyt hiukan paremmin ja selkeästi pakaroista löytyi jo jytkyä. Silti loppua kohti meinasi vauhti aina hyytyä. Nopeusvoimaa tällä ilmeisesti pyritään kehittämään, mikä auttaa myös maratoonaria. Heti perjantain saunalenkillä maastossa tunsin, kuinka juoksu kulkee ja on helpon tuntuista. Aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m ja illalla siis juoksin 15km+6x100m maastossa.

Tänään lauantaina en siis käynyt aamulenkillä vaan panostin illan reippaaseen. Kympin jälkeen tonnit kulkivat seuraavasti 3.40/3.54//3.40/3.45/3.43/3.42/3.31/3.35/3.37/3.39/3.34. Parikymppiä tuli täyteen 1.15 kellon näyttäessä, mutta etukäteen olin jo ajatellut juoksevani puolimaratonin. Saisin siis hiukan elvistellä, kuinka helposti puolikas kulki aikaan 1.19,16 kuten kelloni näytti. Tarkoitus ei ollut kuitenkaan saada muut juoksijat näyttämään mitenkään huonoilta. Kaikki kuntoilu on yhtä arvokasta, mutta saa sitä joskus olla tyytyväinen myös itseensä. Varsinkin kun tätä touhua on jatkanut 17 vuotta ei ole yhtään haitaksi kokea jotain tyytyväisyyden tunnetta itsestään. 


5 kommenttia:

  1. Hei, treeni on hyvä. Mutta juokset liian hitaasti. 10min heikommat maratoonarit juoksee tuon pari minsaa kovempaa. Hieman tempoa pitää nostaa, niin saat tuosta enemmän irti.

    Sahaaja

    VastaaPoista
  2. Reeni oli hyvä tv-reippaaksi. Tavoitesyke oli 150. Nappiin siis meni. Sykemittarin patteri tosin taitaa olla heikko, kun lukemat heittelee. Kunto on nousussa. Vielä kun varmistuisi maratonpaikka..

    VastaaPoista
  3. Reeni oli hyvä tv-reippaaksi. Tavoitesyke oli 150. Nappiin siis meni. Sykemittarin patteri tosin taitaa olla heikko, kun lukemat heittelee. Kunto on nousussa. Vielä kun varmistuisi maratonpaikka..

    VastaaPoista
  4. Moro! Minkälaista sykemittaria käytät? Ja miten on toiminut? Itsellä olis hakusessa ja täytyy näin aloitella etsintöjä netistä! -Oskari

    VastaaPoista