keskiviikko 10. lokakuuta 2012

huilia

Viime viikko oli treenien puolelta hyvä, ellei mainio. Juoksin vauhtikestävyyttä maanantaina, keskiviikkona ja lauantaina. Kaikki tuntui sujuvan hyvin, vaikka tiistaina oli punttia ja torstaina porrasjuoksua. Viikonloppuna painoin käännöksiä yhtään huilimatta ja ehkä siitä syystä nyt on takki tyhjä.

Sunnuntaina pyöräilin hyvän 2,5h kestävän lenkin. Maantie oli märkä, mutta onneksi ei pahemmin sadellut. Söin ja menin kirjastolle käännöksiä tekemään. Palasin sieltä neljältä kirjaston mennessä kiinni ja ajattelin jatkaa vielä kämpillä. Siinä vaiheessa mies meni tilttiin ja tajusin levätä.

Maanantaina oli käynti Helsingisissä monikulttuurisen liikunnan koulutuksessa Suomen Liikunnan ja Urheilun talolla. Kahdeksan kerroksisessa talossa sijaitsee useiden urheilulajien päätoimistot. Niin myös yleisurheilun SUL Suomen Urheiluliitto. Meitsi on urheillut 17 vuotta ja silloin tällöin ollut yhteydessä pääpaikkaan. Koulutuksen jälkeen lähdin pyörähtämään ite toimistolla ja muutamia tuttuja naamoja näkyi. Aika jännä fiilis oli tosiaan kulkea yleisurheilun hierarkian korkeimman toimielimen käytävillä.

Maahanmuuttajien liikunta on aika ajankohtainen asia, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on hanke menossa, missä kunnille jaetaan avustusta kun huomioivat maahanmuuttajat liikkujina. Meitsi on liikuntapalveluissa tutustumassa hankkeeseen ja kaiken säädön ohella on ollut ihan mielenkiintoista. Pääsen tutustumaan aika laajasti toimintaan Jyväskylässä ja sitäkin kautta pystyn miettimimään mistä kannattaa gradua kirjoittaa. Sain siihen jo hyväksynnän sosiaalityön laitokselta, eli sos. työ ja mamu liikunta sopivat yhteen.

Helsingissä meni siis koko päivä ja illalla olimme seiskan aikaan Jyväskylässä. Päätin kuitenkin vielä lähteä kevyellä tunnin lenkillä käymään. Väsytti ja tiistaina väsytti pikkasen enemmän. Aamulla juoksin 9km+3x100m ja tein ulkona oman lihaskuntoreenin. Jalat oli tukossa vielä kun väkisin kävin illalla ennen hierontaa juoksemassa kevyen tunnin. Timon käsittelyssä lihakset saivat kyytiä sen verran oli ukko jumissa. Pahiten pakarat tuntuivat kipeiltä vasta seuraavana päivänä eli tänään. Juoksin 9km+3x100m ja tunsin kuinka hieronta väsytti aika lailla. Voi olla että menee useamman päivän ennen kuin alkaa taas kulkea. Väsymyksestä johtuen päätinkin ottaa iltapäivän lepona. Soitto Anterolle vahvisti saman asian. Ohjelmassa olisi ollut vauhtikestävyyttä, mutta ei väsynyttä kroppaa kannata lisää väsyttää.

Liikuntaseminaarista voi lukea ja kuunnella linkeistä.
Uusi juoksublogi

Tässä pikkasen listaa tekemisistä: opiskelut, missä kandin työ (10op) ja pari kurssia (5+10op), työt mihin liittyy tulkkauskeikkoja ympäri kaupunkia ja käännöksiä + urheilut kaksi kertaa päivässä. Ei mikään mahdoton yhtälö hallittavaksi, mutta meitsihän on peruslaiska sluipa ja haluaisin vain juosta :)

2 kommenttia:

  1. Terve 'kestokonna'. Kyllä Sinun on hyvä tuota elimistöä kuunnella ja uskaltaa lepäillä, niin saa parempaa jälkeä aikaiseksi. Mm. matkustaminen rasittaa elimistöä ja elimistö ei ota harjoitetta heti vastaan vaan olisi syytä muistaa palauttaa saman verran ajallisesti kuin on matkustanutkin! Tällainen on niin monen urheilijan kohdalla tullut havainnoitua ja siksikään se ei ole laiskuutta yms. vaan kokonaisvaltaista harjoittelun ja rasituksen suhteen huomioimista. EsaK

    VastaaPoista
  2. Yritetään opetella jotain näin junnuna.. :)

    VastaaPoista