sunnuntai 14. lokakuuta 2012

sunnuntai


Taas on päiviä kulunut viime päivityksestä. Tilanne jäi silloin siihen, että mies tunsi olonsa jumiseksi ja väsyneeksi. No torstaina kävin normaalilla aamulenkillä (9km+3x100m), kun en kehdannut illan reenin mennä harjoittelematta. Valittelin Anterolle jumista takareittä ja väymystä, mutta puuportaiden kapuamiseen lähdin lähdin ns sata lasissa. Kyse on terävästä suorituksesta, kun askeleet pitää sovittaa joka kolmannelle portaalle. Alku menee lennokkaasti juosten, mutta loppu menee loikkaa muistuttavaksi. Vaikka pituutta ei ole kuin ehkä 20-30m loppuu puhti nopeasti pakaroista. Tosin pientä kehitystä on tapahtunut eikä vauhti tyssää täysin loppumatkasta. Jalkoihin siis on saatu kaivattua potkua.

Perjantaina oli palauttavaa juoksua ohjelmassa. Juoksin aamusta 9km+3x100m ja iltapäivästä kevyen 11km+3x100m. Riihivuoren päällä sijaitsevassa mökissä oli JKU:n illanvietto ohjelmassa loppupäiväksi. Mukavaa oli nähdä oman seuran urheilijoita ja vaihtaa kuulumisia. Samalla vahvistuu yhteishenkikin eikä siitä ole ainakaan mitään haittaa seuratoiminnan kannalta. JKU:lla on tällä hetkellä aika menestyviä aikuisurheilijoita. Näyttäisi tänään päättyneessä kilpailussa Kalevan maljasta seura sijoittuneen sijalle neljä. Ei paha, mutta kyllä me vielä parempaankin pystytään!

Kalevan malja 2012: 1) HKV 394½, 2) TuUL 376½, 3) TP 306, 4) JKU 235, 5) EspTa 216, 6) LA 191, 7) OP 171½, 8) HIFK 157, 9) KU-58 153½, 10) SeinäjSU 130.

Lauantaille riitti savottaa pitkän reippaan merkeissä. En lähtenyt yrittämään edellisviikon rekordin rikkomista vaan tyydyin tällä kertaa oikeasti reippaaseen juoksuun. En laittanut edes Garminin kilometrivilkkua päälle vaan naputtelin menemään hyvällä syysfiiliksellä. Kymppi tuli 39min tuntumaan ja puolimaraton nyt 1.23 eli 4minuuttia hitaammin kuin viimeksi. Yritin tallentaa treeniä sykemittariin, mutta patteri oli sen verran lopussa ja hukkasi koko tiedoston. Jotenkin olin tähän valmistautunut eikä pettymys ollut valtaisa. Loppupäivää yliopiston kirjastolla istuen sekä päivän parasta sirkushuvia nauttien. Jouni oli nimittäin työkaverinsa kanssa päättänyt pistää kunnon savotan päälle ja juosta niin paljon kuin jalat kestävät. Mailerilla ne kestivät 55km kun kuvan punapaitainen työkaveri ei pysähtynyt vasta kun 105km oli taivallettu! Aika uskomaton veto ja täytyy antaa respektiä. Tämä ei tarkoita sitä, että arvostaisin maratonia pidempiä matkoja mutta saa sitä lenkillä käydä :)

Sunnuntaille Antero oli merkannut vain lyhyehkön lenkin. Tuntuma kropassa oli kuitenkin sen verran hyvä, että päätin vetää pitkän. Mielessä on edelleen maraton ja nyt pitää reenata. Mukaan aurinkoiseen syyssäähän lähti Tommi ja Joonas Luostarinen, joka on Keski-Suomen metsiin muuttanut idästä. Sen verran sain matkan aikana houkuteltua, että mies tulee huomiseen reippaaseenkin mukaan. Mikäs sen kivempaa, kun valmentajakin on Espanjan auringossa!

Viikonloppu alkaa olla paketissa ja mieli on toivottavasti jälleen valmis arjen haasteisiin. Tulkkausten puolella näyttäisi olevan hiukan hiljaisempi viikko, mutta aina niitä keikkoja pukkaa samalla viikollakin. Tarkoituksena olisi saada yksi käännös valmiiksi, tutustua mamu liikuntaan Jyväskylässä sekä referoida 700 sivuisesta oppikirjasta yksi luku esiteltäväksi torstaina.  Hyvää viikkoa kaikille!

Tänään käytiin Vantaan maratonin yhteydessä myös maratonin SM-kisat. Taso oli kansallisten miesten osalta ilahduttava, kun voittoon viime vuonna riitti 2.34. Lewis on nyt jo juoksijana alle 2.10 mies ja hänen pitäisi ehdottomasti päästä isompiin kansainvälisiin kisoihin kilpailemaan. Tänä vuonna kuitenkin kuusi (maantie, maasto, viesti, 2xrata) Suomen mestaruutta miehelle, joka luultavasti piakkoin lähtee Keniaan treenaamaan ensi vuoden kisakautta varten. Meitsikin saattaa irrottautua sinne tammikuussa, mutta maksimissaan neljäksi viikoksi. Toivotaan nyt kuitenkin, että operaatio takareisi tulee jossain vaiheessa kuntoon ja osaan tehdä tarvittavat toimenpiteet asian korjaamiseksi. Kropan lihastasapainokartoitus on tulossa lähiaikoina, aktiivinen venyttely jatkuu ja hierontaakin käytän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti