torstai 4. lokakuuta 2012

juoksija pohtii

Reenit jatkuvat normaalisti. Vieläkin on epävarmaa, juoksenko loppuvuodesta maratonia. Hakemus on vetämässä Fukuokaan, mutta jossain vaiheessa selviää menikö viesti ajoissa perille ja miten lentokuviot selviävät. Ajatuksena oli juosta maineikkaassa Chiba-Ekiden maratonviestissä lyhyt juoksuosuus ja seuraavana viikonloppuna maratoni täydessä kulkevaisuudessa. Suomesta lähtee Ekideniin joka tapauksessa porukka, mikä sisältää 3miestä ja 3naista kokoonpanon + varamies/nainen.
Loppuvuosi ei välttämättä ole kaikkein helpoin treeniaika. Pimeää alkaa olla ja elimistö on kovilla. Kouluhommia pukkaa päälle ja ansiotyötäkin tulisi tehdä. Onneksi tunnen omat voimavarani aika hyvin ja osaan myös ottaa rennosti. Nytkin olisi odottamassa ihan kiva nivaska käännöksiä. Voi olla, että käynnistän viikonloppuna tietokoneen ja vietän laatuaikaa sen ja swahilin-kielen parissa.

Viime päivien treenit ovat seuraavat: Sunnuntaina juoksin kaksi kevyttä lenkkiä. Jalat olivat hyvin palautuneet ja juoksu jopa tuntui juoksulta edellispäivän fillaroinnin jälkeen. Aamulla ennen kirkkoa hölkkäsin 9km+3x100m ja alkuillasta juoksin (11km+3x100m+2x1min päkiähypyt) Anterolle pitämään palaveria tulevasta harjoituskaudesta. Saunoimme ja puhuimme urheilusta. Kämpille päästyäni oli todella hyvä olo.

Maanantaina ohjelmassa oli uuden harjoituskauden eka kovempi harjoite. Aamun (9km+3x100m) jälkeen rötväsin hetken ennen illan reeniä. Verkka oli 3km, minkä jälkeen kiersin kuusi kertaa mailin mittaista Harjun purua (kova hiekkapohja tosin nyt). Reitti on itse asiassa melko haastava ja tekee hyvää kropalle. Takareisi ei onneksi tuntunut juurikaan, vaan pumppu sai sykkiä huolta vailla. Päälle rullailin 6x100m tein päkiähypyt ja selkiä/vatsoja+3km loppuverkkaa.

Tiistai aamulla olin jälleen kuntoilemassa ja puoli ysiltä Hippoksen puntilla. Alle olin juossut 7km ja salilla tein penkille nousua, askelhyppyä, penkkiä, kyykkyä, selkiä/vatsoja/kylkiä ja leukoja sopivassa suhteessa. Loppuun vielä tein muutamia aitakävelyjä sekä hölkkäilin 3km kämpille. Olotila oli koko loppupäivän mitä mainioin, mutta iltalenkillä (16,5km) tuntui kuin jotain olisi jo tullut tehtyä. Onneksi Hena kutsui saunomaan, mikä kyllä teki hyvää piestylle kropalle.

Antero osasi lukea ilmeisesti ajatuksiani, sillä keskiviikolle ei ollut merkattu aamulenkkiä ollenkaan. Sen sijaan illalla oli hyvä vauhtikestävyysharjoitus. Tavoitteena oli juosta 12km reipasta eli sellaista, että pikkasen tuntuu mutta ei paljoa. Verkka oli 2km alkuun ja 3km loppuun. Vauhti oli 3.40 luokkaa sykkeen näyttäessä 150 luokkaa. Alla on videonpätkä kyseisestä treenstä. Illalla kävin katsomassa Arto Halosen dokumentin suomihiihdosta. Mies on mielestäni oikealla asialla, sillä pojat ovat kyllä sen verran vedättäneet kansaa vuosien varrella. Toinen asia tietenkin on, kannattaako vanhoja kaivella ja lannistaako tieto niitä vähäisiäkin yrittäjiä joiden mielestä kilpa- ja huippu-urheilu tavoittelemisen arvoinen asia. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kyllä on ja hienointa on ehkä ollut matkan teko joko jutussa!

Lopuksi vielä kaksi kuvaa kahdesta mielenkiintoisesta kympin kisasta. Alempi on Penan kympiltä keväällä ja toinen Kiimasen Savulenkiltä juhannuksena. Edellinen oli tärkeä välitavoite kesää kohti mentäessä jä jälkimmäinen muuten vain hieno kylätapahtuma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti