perjantai 7. maaliskuuta 2014

Antibioottikuurilla


Viime viikonloppu meni rennosti huilaillessa Teuvalla. Kävin pikkasen lenkillä, mutta olotila oli edelleen väsynyt. Lauantaina juoksin kaksi 4km lenkkiä ja siinäkin tuntui olevan tekemistä. Hannen kanssa kävimme joella jäiden lähtöä katsomassa ja sekin oli ihan mukavaa tekemistä. Ekaa kertaa elämässäni taisin "räjäytelläkin" jäitä liikkeelle. Sunnuntaina juoksin kevyen 50min ympäri Perälän kylää ja hieman kuvailimme maisemia. Teuvalla kun ollaan tasaista on ja sen kyllä huomaa.

Sunnuntai-iltana ajalimme takaisin Jyväskylään Alavuuden kautta ja pitihän sitä Keskiselläkin käydä. Hörppäsimme kahvit ja laskiaispullat Onnenkengässä ja jatkoimme matkaa. Illalla kävimme vielä pienellä kävelylenkillä, vaikka juoksemaan teki mieli. Maanantai aamulla juoksin hyvällä tunteella normaalin aamulenkin 9km+3x100m. Päivällä oli lääkäri, joka tutki korvat, kurkun, keuhkot, sydämen sekä poskiontelot. Oikean nenän sieraimessa oli jotain kömää, mikä poskiontelotulehdukseksi luokitellaan. Sain siihen lääkkeen, joka jatkuu edelleen. Sain myös lähetteen verikokeisiin, missä tsekattiin mykoplasma ja kilpirauhasarvot perus verenkuvan lisäksi.

Maanantai illalla kävin kevyen 50min hölkkäilemässä ja venyttelin päälle kunnolla. Seuraavaksi aamuksi uskaltauduin punttisalille Jaakon kanssa. Valinta oli ihan hyvä, sillä tällä kertaa ei takapakkia tullut ja olotilakin oli ihan hyvä sen jälkeen. Verkkaa siis 4+3km aamusta ja illalla kevyt 12km+3x100m. Keskiviikkona jälleen aamu-ulkoilut 9km+3x100m hyvällä tunteella sekä illalla kevyt 16km. Se oli jo kohtalaisen pitkä lenkki ja hiukan huomasi väsyvänsä loppuvaiheessa lenkkiä.

Torstaina eli eilen aamusta tunti pilatesta sekä sen päälle 9km+3x100m. Settiin menee aikaa aika kauan, mutta aikaa on ihan kivasti eikä kiirusta ole mihinkään. Pilates antaa hyvän tunteen kroppaan ja ne syvät vatsalihaksetkin aina löytyvät uudelleen. Huoltavana harjoitteluna varmaan ihan ok juttu ja toivottavasti vammoiltakin välttyy kun siellä jaksaa käydä. Illalla vedin 7km reipasta 3.55/km vauhdilla 155 sykkeellä Jyväsjärvellä hyvällä tunteella. Verryttelyt olivat vain 2+1km ihan tarkoituksella niin ei rasitus noussut liian kovaksi.

Tänään juoksulounaalla pojat saivat vakuutettua mut, että Hampurin maraton on vielä ihan haarukassa. Se edellyttää vain tiukkaa asennetta ja kovaa reeniä. Kevyen määräjuoksun kautta tehoja kehiin niin kahdessa kuukaudessa pitäisi tulla ihan hyvää. Päätös on siis tehty ja asenne lyöty lukkoon sen puolesta. Huominen testijuoksu taitaa vielä jäädä väliin, mutta ahkera lenkkeily alkakoon!

4 kommenttia:

  1. Hienoa Miika! Treeni-intoa. Vielä ehtii hyvään tuloskuntoon!

    VastaaPoista
  2. missä käyt pilateksessa?

    VastaaPoista
  3. Hieno video. En ole näitä paljon katsellut. T: Pikkusisko

    VastaaPoista
  4. Puistoklinikalla Samuli Piggin aamupilateksessa.

    VastaaPoista