perjantai 3. toukokuuta 2013

Saksan Bremen kutsuu


Huomenna käy matkamiehen tie heti aamusta junalla Tampereelle, mistä bussilla Pirkkalan lentokentälle. Lentsikka suhaa Bremeniin parissa tunnissa, missä olen ennen puolta päivää. Siitä sitten Akin kanssa hotellille rötväämään ja kisaan keskittymään. Kello kahdeksan illalla olisi startti ja viivalla ihan mukavasti jamppaa. Onhan kyseessä Saksanmestaruus kymppi. Pääsin mukaan Erik Hassin avustuksella, mistä miehelle iso kiitos. Päätin tarttua tarjottuun mahdollisuuteen, eikä sitä tiedä vaikka sattuisi ns pöljä päivä. Mikäli ei satu en ota nokkiini, sillä olen juoksun kautta jo saavuttanut niin paljon.

Kuluneen viikon valmistautuminen on mennyt ihan mallikkaasti. Viikko sitten perjantaina ulkoilin kevyesti mielessä palautuminen edellisviikonlopun puolimaratonista. Suoritteina siis 9km+3x100m ja illasta 12km+3x100m. Lauantaina oli vain yksi reeni ja se oli 21km 3.53 keskivauhdilla niin että eka ja vika kilsa oli hölkkävauhtia. Kroppa tuntui reippailussa hyvältä ja nautin juoksusta. Loppupäivä olikin lepoa, kun ohjelmaan oli laitettu veljen muutossa avustamista. Se päätettiin kuitenkin siirtää seuraavalle päivälle ja niinpä aamulla kello 9 oli rapsakka puolentoista tunnin kantosessio. Homma hoitui mallikkaasti ja nopeasti. Yhteistyö oli saumatonta ja tavara liikkui. Pääsin jo ennen puoltapäivää pois ja arvoin lähteäkö jouksemaan vai syödäkö lounas. Päädyin juokemaan puolipitkän lenkin energiapatukoilla ja söin lounaan pikkasen myöhemmin. Osaksi lenkkiä sain Jounin lähtemään mukaan ja lenkistä tuli saman mittainen kuin päivää aiemmin eli 21km+6x100m.

Kropassa alkoi tuntumaan väsymystä kun viikko edellisestä hieronnasta oli kulunut. Maanantaina tuuppasin hallissa 1/2/1/1 kilometriä 200m hölkkäpalautuksella aikoihin 3.04/6.13/2.56/2.51. Päälle reippailuna 3x200m 31-32 sekunnin tuntumaan. Itse vedot kulkivat aika hyvin ja kestoa tuntuisi löytyvän. Kaikista herkintä ei juoksu ollut, mutta sekin asia korjaantui loppuviikkoa kohti mentäessä. Verkat kyseisessä reenissä oli 4+3 ja avasvetoina perinteiset 10x80m. Päälle käynti salilla selkiä ja vatsoja tekemässä normaalisti.

Tiistaina oli vappuaatto ja meikäläisellä kahden kevyen treenin päivä (9km+6+100m ja 15km+6x100m). Antero oli lisännyt loppuvetojen määrää siihen kuuteen, mikä oli radikaali muutos harjoitteluun se. Kesää kohti mentäessä rennon juoksun merkitys kasvaa vauhtien kasvaessa ja siksi siis näin. Keskiviikko aamuksi sain Jaakon ja Tommin mukaan kun juoksin kevyen tunnin lenkin (13km+10x100m) hyvällä kululla. Parin tunnin jälkeen siitä ja kevyen kävelylenkin jälkeen Jyväskylän vappuhulinoihin tutustuen oli Tommin taitava hieronta. Jalkojen lisäksi muokkausta saivat alaselkä ja hartiat sekä alaselkään sain kinesioteipit. Hartiat on ollu pikkasen jumeksissa koko viikon ja toivotaan, että viimeistään huomenna mies ei muista koko vaivaa.

Eilen 9km+6x100m ja illalla käynti hallilla juoksemassa 5x400 (72-69) sekä 4x200 (32-30) sekä 5x80m lopuksi piikkareiden tuntumaa hakien. Avausvetoja oli 6x80m ja verkat 4+3km. Kävin salilla ja tein aitakävelyä. Mieli alkoi olla kisassa, mutta koitin olla positiivinen ja mahdollisimman normaali. Tänään ohjelmassa on vain kevyt 6km lenkki ja laukkujen pakkausta. Hyvin se kisa menee.

Lähtölistat, missä on jo meitsinkin nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti