keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ratakausi lähestyy


Blogin päivitystahti alkaa hidastua hidastumistaan. Toivottavasti kuitenkin juoksija hidastuu hiukan hitaampaan tahtiin. Blogipuolella kiva olisi saada neljäs 450 sivuinen kirja vielä kirjoihin ja kansiin. Juoksupuolella olisi alittaa vielä se puolituntinen kerran ja tonnivitosella neljä minuuttia ensimmäistä kertaa elämässä. Näissä juoksupuolen asioista vastaa valmentaja Antero, jonka kokemukseen olen luottanut vuodesta 98 lähtien. Oheinen kuva on otettu Hotelli Tikkurilasta SM-maastojen aikaan. Komea oli juliste seinällä. Tarkkasilmäinen varmaan tuntee Emil Zatopekin ja matkana on maraton. Kyseessä saattaa olla maratonin kääntöpaikka, mutta kilpakumppanista ei ole tietoa.

SM-maastojen jälkeen ollaan elelty hissukseen ja keskitytty harjoitteluun ja palautumiseen. Mielelläni olisin jo viikonloppuna kilpaillut Suolahden maantiekympillä, mutta valmentaja oli toista mieltä. Hänen mielestään nyt tässä vaiheessa kautta kannattaa kevyet lenkit pitää riittävän kevytvauhtisina ja keskittyä koviin kehittäviin harjoituksiin. Tätä onkin alettu noudattamaan rataharjoituksissa.

Vielä keskiviikkona en lähtenyt juoksemaan reipasta vaikka sellainen oli merkattu ohjelmaan vaan hölkkäilin oikeen hiljaa 13km sekä reippailin 10x100m. Torstain ratavedot oli ihan miehekkäät 15x400m 200m hölkkäpalautuksella, mutta vauhdeista ei vielä kannattanut puhua. Ne pyörivät siinä 71-73 paikkeilla viimeistä 68 lukuunottamatta. Ukko kyllä jaksaa juosta, mutta tuntuma on vähän heikko ja vauhdeissa on parannettavaa. Reenissä kuitenkin 4+3 verkat, 5x100m avarit ja 10x100m loppukiiharit, aitakävelyä sekä selkiä ja vatsoja.

Perjantaina oli ns. kevyt päivä numeroin 9km+6x100m ja illalla ennen saunaa 12km+6x100m. Lauantaina oli poikkeuksellisesti pitkä lenkki. Yksin hipsittynä 27km+10x100m meni ihan kivasti ja loppuvedot jopa hyvin. Loppupäivästä kyllä väsytti melkoisesti, mutta sehän kuuluu asiaan. Sunnuntaina reippailin 15km 3.56 keskivauhdilla 145 keskisykkeellä. Verryttelyt olivat 3+1km. Seuraavana päivänä eli maanantaina tiedossa oli 2+4x1km vetoja ruhtinaallisella 3min palautuksella. Tarkoituksena oli jo oikeasti juosta, mutta haaveeksi jäi. Eka kaksitonninen tuli 6.14 eli pikkasen liian hitaasti ja tonnit 3.00/2.59/2.56 ja runtaamalla 2.46. Antero oli tyytyväinen kun ukko totteli vikassa vedossa ja oli sitä mieltä että hampaat ulos meiningillä mennään jatkossakin. Verryttelyt oli 4+3km ja avarit 5x100m ilman loppu kiihdytyksiä. Eilen palauttelin numeroin 10km kevyttä maastossa+4x100m ja illalla Henan kanssa kevyt tunnin (13km+4x100m) lenkki ennen hierontaa. Positiivista oli tunne jaloissa ja hyvä kulku. Ehkä se lupailee hyvää!

Kesä kolkuttelee siis ovella ja mieli vaeltaa väkisinkin tulevassa ratakaudessa. Uskaltauduin lähtemään Hollantiin ratakymppiä juoksemaan 5 kesäkuuta ja kohta pitäisi järjestellä matkaa. Sen jälkeen suunnitellaan kesän jatkoa ja tekemistä varmaan tulee piisaamaan.

1 kommentti:

  1. Kyseessä todellakin on Helsingin olympiamaratonin kääntöpaikka Mätäkivellä ja Zatopekin mukana tuossa vaiheessa oli vielä Ruotsin Gustaf Jansson, joka sijoittui lopulta pronssille Zatopekin ja Argentiinan Reinaldo Gornon jälkeen. Jansson sakkasi aika pahasti lopussa, sillä hän jäi toisella puoliskolla Zatopekille yli 3 min, eikä Zatopekkikaan juossut negatiivista splittiä.

    VastaaPoista