maanantai 27. toukokuuta 2013

kulkevaisuutta tiedossa

Ratakisat tekevät tuloaan. Samoin myös meikäläisen yritys päästä maaliin ratakympillä. Maastojen jälkeen olen keskittynyt harjoittelemaan tavoiteltua matkavauhtia. Kolmen minuutin kilsavauhdeista kun puhutaan, niin se on hyvän kunnon mittari. Tavoitteena olisi pystyä juoksemaan tuota vauhtia kilometri perän jälkeen yhteensä kymmenen kappaletta. Coopperin 12min juoksutestin tuloksena se olisi kaksi 4000m suoritusta peräkkäin ja pikkasen päälle. Tänään Harjun kentällä juoksi jääkiekkovalmentajia puolen tunnin testiään ja sivukorvalla kuulin jonkun juosseen 5km puolessa tunnissa...

Torstaina tein oivallisen treenin Palokan kentällä. Harjulla pelasi JJK ja siksi siirtyminen muualle. Aikaa treeniin kului enemmän, mutta hyvässä seurassa viihtyy aina. Sain paikalle myös Maunon, joka veteli pidempiä vetoja. Avustin miestä aina kierroksen verran ja sain samalla itsekin puhtia reenin. Se oli 15x400m/200m hölkkäpalautuksella noin 71-69 aikoihin todella hyvällä ja helpolla tunteella. Pariin vikaan pistin jo pikkasen hönkää, mutta muuten ei liian hapoille vedetty. Kympin juoksussa ei paljoa nopeuskestävyydestä ole hyötyä.

Treeni oli siis 4km verkkaa 5x100m avarit, pilatesliikkeitä ja pakaran aktivointijuttuja mitkä kyllä auttoi huomattavasti. Vedoissa etusuoralla puhalteli mukava myötäinen tuuli, mikä ei yhtään harmittanut. Vetojen (vika 62s) jälkeen hölkkäilin nurmikolla 10min avojaloin ja toisen mokoman lenkkareilla. Treeneihin Antero haki kotiovelta puoli kuusi ja asunnolla oltiin taas kahdeksan maissa. Perussettiä.

Perjantaina palauteltiin numeroin 9km+3x100m ja illalla 1h=13km+6x100m ennen saunaa. Lauantaina hölköttelin kevyesti 25km+6x100m hyvällä kululla ja nautistelin kesästä ilman paitaa juosten. Sunnuntaina oli poikkeuksellisesti helppo päivä ja ohjelmassa vain 1h kevyt lenkki ja 10x100m rullauksia. Illasta kävin katsomassa kun Henri veteli viikon kolmatta kovaa reeniä (15x300m) hyvällä askeleella. Samalla tuli pientä kävelylenkkiä kukkiakin ehti katsella.

Tänään maantantaina oli jälleen kulkevaisuus päällä vaikka peruspessimistinä Harjulle verryttelin. Tein kunnon 5km verkan koneen lämmittämiseksi. Radalla oli paljon porukkaa, mikä on tietysti hyvä asia mutta Palokassa oli rauhallisempaa. Jalkaani asettelin piikarit pitkästä aikaa, kun päätin ottaa tuntumaa noihin oivallisiin työvälineisiin.

Avareiden 5x100m jälkeen iskin 2km vedon aika mallikkaasti 5.58. Tuntuma juoksun aikana oli todella hyvä ja vahva. Liian kovaa en mennyt kuin 10 sekunttia, mikä kyllä tuntui seuraavissa tonnin vedoissa. Ensimmäinen meni 2.55 helposti, toinen 2.54 jo pikkasen väsyen ja 2.54 vielä enemmän hapottaen. Sanoin Anterolla jättäväni viimeisen juoksematta ja kokeilevani sen sijaan lyhkääsempää matkaa. Jaakko veti nelisatasia joten niitä sitten. Ensimmänen helposti 64 ja toinen 63. Vedoista ekat 200m tuli hyvin ja pikkasen lopussa hyydähti. Ajat kertoo ainakin mulle tosi paljon, että aikataulussa ollaan ja kunto on nousussa.

Harjulla tapasin vanhan Alkio-Opiston rehtorin Jorma Keräsen. Opiskelin Korpilahdella vuosituhannen vaihteessa ja muistan Jorman lupsakkaaksi hiihtomieheksi. Meillä oli hyvät jutut ja sain häneltä kannustusta. Treenin loppuosio sisälsi aitakävelyitä sekä selkiä/vatsoja ja normaalia pidempi kahden Harjun kierroksen verryttely (4km).

Eilen telkusta tuli koskettava tarina hiihdon vaikuttajahahmosta Pekka Vähäsöyringistä, joka Lahden MM-hiihtojen jälkimainingeissa joutui kärsijäksi. On se sportti vakava asia, mutta kohtuus pitäisi kaikessa olla varsinkin kun muistetaan Mika Myllylän tarina.  http://areena.yle.fi/tv/1916714

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti