torstai 25. huhtikuuta 2013

Uusia haasteita

Tuskin on SM-maanteiden pöly ehtinyt laskeutua kun juoksija etsii jo uusia koitoksia. Lauantaina Tuusulassa kuulin Akin matkustavan Saksaan ratakymppiä juoksemaan. Hän arvoi palautuvansa kisaan sopivasti ja ounasteli jopa juoksun kulkevan hyvin siellä. Kesto kun on kunnossa löytyy kolmen minuutin vauhti pienellä viilauksella. Tästä rohkaistuneena päätin myös yrittää itse päästä viivalle Bremenissä. Ilmoittautumisaika oli mennyt umpeen jo edellisen viikon tiistaina, mutta ystäväni Erik Hass helppasi niin että pääsin viivalle. Tieto asiasta tuli keskiviikko iltana ja vasta torstaina ilmoitin valmentajalle osallistumisestani.

Sunnuntaina ulkoilin 21km pikkasen väsyneillä jaloilla, mutta hyvällä mielellä. Jalat olivat kuitenkin palautuneet yllättävän hyvin, enkä ihmetellyt Jussin päätöstä startata Länsiväyläjuoksuun kisan jälkeisenä päivänä. Kunto nousee kilpailemalla ja näin myös omalla kohdallani. Tuusula ok kevään kolmas kisa ja kulku parani kisa kisalta. Toivotaan, että viime vuoden tapaan olen varhain kunnossa myös ratakympillä. Mikäli en vielä Saksassa uusi tilaisuus avautuu mahdollisesti kesäkuun alussa. Ulkomailla sekin, sillä Suomessa ei tahdo olla tarpeeksi sopivaa letkaa 3min vauhtia paukuttamaan. Ja sitä ennätyksen juokseminen aina vaatii. En siis ihmettelisi jos vaikka joskus juoksisin reippaastikin alle puolen tunnin.

Maanantaina oli kahden kevyen lenkin päivä. Ulkoilin numeroin 9km+3x100m ja illasta 13km +3x100m Mannisen kanssa. Tiistaina aamusta taas 9km+3x100m ja illasta ennen hierontaa sellainen kevyt 16km+3x100m Palokan suuntaan tehtynä. Timon hieronta oli jälleen maan parasta ja uskoisin myös alaselkäasian olevan hyvissä käsissä. Juoksu on kuitenkin kulkenut teknisesti hyvin koko kevään, mistä lienee syytä kiittää lihashuoltoa. Porrasjuoksu näyttää ainakin mun kohdalla toimineen hyvin ja antaneen askeleeseen tarvittavaa potkua ja terävyyttä. Polvi nousee juostessa sen verran, että askel tulee hyvin painopisteen alle ja rullaa kiitettävästi.

Eilen oli ohjelmassa jo eka reipas kisan jälkeen. Aamun 9km+3x100m jälkeen juoksin 11km reipahkoa hyvällä kululla. Takana tosin pieni myötäinen, mutta keskivauhti 3.53 oli mielestäni varsin mallikasta. Päälle rullailin 5x100m ja aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m. Tänään torstaina oli ohjelmassa myös ihan mielenkiintoinen treeni. Antero oli laittanut ohjelmaan minuutin mäkivetoja, mutta vain 2x3 kappaletta juoksimme pienen sovittelun jälkeen. Perusteluna oli, että en ehkä ole kisasta täysin palautunut ja tarkoituksena on hakea kevyesti juoksuvoimaa ja puristusta. Suoritus piti tapahtua korkealla polvella ja hyvin askeltaen. Siltä se tuntui ja luulen reenin menneen perille. Päälle 10x100m rullauksia ja käynti punttisalilla selkiä ja vatsoja tekemässä. Verryttelyt 4+4 ja kokonaiskilometrimäärä reenissä 13km.

Starttilistat Saksan kisaan. Oma nimi tulee aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti