maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kesä


Keskiviikko yön Wageningenin ratakymppi lähestyy päivä päivältä. Pieni kevennys alkaa tuntua askeleessa ja muutenkin hyvin menneet viimeistelytreenit ovat antaneet uskoa hyvästä juoksukunnosta. Viime päivien helteet eivät ole menoa hidastaneet vaan päinvastoin mukava on ollut kun tarkenee.

Viime viikon tiistaina vedin pikkasen määrää juoksemalla 9km+6x100m ja 18km+3x100m Jaakon kanssa ennen hierontaa. Hieronnan jälkeen kävimme vielä katsomassa Harjun kentällä kisailtavia Toukokuun kisoja. Koolla oli koko JKU:n "urheilijaperhe" ja hyvin näytti käytössä olevan seuran uudet kilpailuasut. Mieltä ylensi varsinkin lasten pitkänmatkan juoksut. Anteron tyttären poika ja tyttö juoksivat molemmat omat kisansa ja niitä oli jännä seurata.

Keskiviikkona perusaamulenkki 10km+6x100m ja illasta harjoitusohjelmassa luki reipas. Kotiovelta lähdettyäni rupesin kiihdyttelemään Vaajakosken suuntaan ja pysäytin kellon kun kymppi napsahti gepsin mukaan. Aikaa oli kulunut 35min mikä kertoo ihan hyvästä vauhdista kohtuu mäkisellä ja vastatuuli reitilillä. Päälle hölkkäsin 3km sekä tein 4x100m rentoja rullauksia. Tortaina oli käynti radalla ja mies oli pikkasen väsyneen oloinen kun 20x200m vetojen työstäminen alkoi. Juoksu kulki kuitenkin hyvin ja vedot meni siinä 33 hujakoilla 200m hölkkäpalautuksella. Alkuverkka oli 4km, avausvedot 5x100m ja loppuvedot 7x100m+3km. Osa nurmikolla mitä nyt vahtimestarin silmiltä vältti. Päälle vielä aitakävelyä +selkiä/vatsoja sekä hyvää jutustelua.

Perjantaina oli bussimatka Parkanoon, missä kevyt lenkki sateen raikastamassa illassa (13km aamusta ja 10km illasta). Vettä tosiaan sateli jo pikkasen Jyväskylässä ja taisi koko Suomi saada vettä perjantaina. Keli kuitenkin muuttui poutaiseksi lauantaina ja hellettä piisasi. Lauantaina aamusta heti 20km+4x100m erittäin hyvällä kululla kauniita hiekkateitä pitkin. Päivällä kävimme syömässä veljen ja siskon ammattitutkintojen johdosta Tei-tuvalla. Loppupäivä oli rötväysta ja kevyt kävelylenkki. Pää ja kroppa huilasivat Parkanossa.

Kesähelteet jatkuivat myös sunnuntaille ja nukuin niin pitkään kuin pystyin. Lenkin tein vasta iltapäivällä kun oli viimeinen hetki sen suorittamiseen ennen bussin lähtöä. Tein 55min vauhtileikittelyä niin että fiiliksen mukaan sopivia pätkiä kovempaa. Alussa pitempää ja reippaampaa sekä lopussa lyhyempää ja terävämpää. Juoksu kulki, vaikka kuuma oli juosta.

Näyttäisi se kesä tulleen siis. Nyt pitää vain nauttia lämmöstä ja auringosta. Ei passaa tappaa itteään työllä tai opiskelulla. Sen verran pitää kuitenkin huhkia, että pysyy rytmi yllä.

1 kommentti: