torstai 11. huhtikuuta 2013

preview Karhu 2013


Maantieviesti Raumalta Poriin eli  Karhu-viesti 2013 lähestyy. Vuosien taon jälkeen myös JKU on viivalla mukana ja mikäs sen mukavempaa. Viimeksi taisin olla vuonna 2008 ja silloin olimme viimeksi JKU:n joukkueella. Voittoa ei tullut kuten edellisvuonna Jyväskylän kikkailijat -nimisellä joukkueella. Kyseessä oli tuolloin kunto- ja erokoisseurojen joukkueen sarja ja voitt irtosi helposti. Seuraavana vuonna ei tullut voittoa urheiluseurat sarjassa, mutta hauskaa oli.

Olen tainnut olla Karhu-viestissä yhteensä kahdeksan kertaa (vuodesta 1996 vuoteen 2004). Välillä kilpailin Nordberg-Logomon joukkueessa ja välillä Parkanon kaupungin. Voittoja tuli molemmissa sarjoissa ja reissut oli hienoja. Tuo siis vielä Parkanossa asuessani ja Parkanon urheilijoita edustaessani ennen vuotta 2007. Sen jälkeen olen edustanut JKU:ta ja mitä sitä hyvää enää vaihtamaan. Seuraavaksi tavoitellaan menestystä veteraanisarjoissa.

Viime päivinä on eletty varsinaista juoksukuumeen aikaan. Sunnuntaina äkkäsin, että mulla on mahdollisuus Suomen ennätykseen maantiekympillä M35 sarjassa. Aloinkin jo kuumeisesti etsimään kisaa tälle keväälle, kunnes äkkäsin että miehen pitää olla täyttänyt 35 ennen kuin olen ennätyskelpoinen. Se tapahtuu Heinäkuun neljäs ja siihen asti pitänee ainakin odotella. Välillä jo ennennätin harmitella, kun en ollut ennätystä asettanut tavoitteeksi jo tänä keväänä. Ei sitä tiedä, missä kunnossa ukko on seuraavina vuosina ja onko juoksukykyinen ollenkaan. Välillä taas mielessä on kalvanut ajatus, että jos Utriainen päättääkin hamuta ennätystä itselleen ei mulla ole mitään mahkuja. Toisaalta mies on lopettanut ja mä en, mutta en silti halua kilpailla päällikköä vastaan SE:stä.

Maanantaina kisan jälkeen ulkoilin yhden pitkän 25km lenkin. Aamulla väsytti järkyttävästi ja olin nukkunut yön heikosto. Päätin keskittyä illan lenkkiin ja siitä tulikin ihan kelpo. Seurana Jaakko suurimman osan matkaa ja juoksu kulki hyvin. Illan mittaan pohkeet alkoivat vaan jumittaa ja seuraavan päivän sataset hallissa pikkasen jännitti mielessä. Tiistai aamuna normi 9km+3x100m ja illasta 4km hallille missä 3x10x100m hyvällä vauhdilla kaarteisiin 100m palautuksella. Juoksu kulki yllättävän hyvin pienen venyttelyn ja kropan herättelyn jälkeen. Jaakko mailerina pisti veteraanin koville, mutta oli vanhallakin annettavaa reenissä. Päälle käväsin salilla selkiä ja vatsoja tekemässä sekä teimme aitakävelyä ja sata penkille nousua. Tunnin palautuksen jälkeen olin hierojalla palauttelemassa jalkoja.

Keskiviikko oli vähän yllättäen löysä päivä. Aamusta 9km+3x100m ja illasta vain tunnin (12km+2x100m) lenkki. Päätin kuitenkin noudattaa reeniohjelmaa ja ehkä ihan hyvää tekikin palautus, sillä tänään mies oli koomassa. Aamulla piti kello kuuden jälkeen olla aamulenkillä ja ennen illan reeniä otin pienet tunnin torkut. Ne teki sen, että en porrasnousu ei oikeen liikahtanut ja mies oli pihalla. 4km verryttelyn jälkeen juoksimme 3x4x20 sek fysiikan laitoksen portaita. Puhti tuntui olevan poissa, mutta pyrin hyviin suorituksiin. Päälle 10x100m ja arvelimme Jaakon kanssa tiistain reenin tuntuvan vielä hermostossa. Palautusaikaa lauantain kisaan vielä on, mutta pikkasen jo alkaa jänskättä mikä tietysti on hyvä asia. Kevät on tulossa!

Kuvia edellisistä vuosista:
Vuosi 2005
Vuosi 2007 kun voitimme 
Vuosi 2008 kun olimme JKU:n porukalla mukana
Osa kuvista on Jarno Maimosen ottamia (ne laadukkaammat otokset).

Tuolta myös tunnelmia Karhu-viestistä

3 kommenttia:

  1. Kannattaisi kai ensin ottaa 35-vuotiaiden kympin rataennätys, kun kerran vasta ratasesongilla pääset yrittämään, maantierekordi joutanee odottaa syksyyn

    VastaaPoista
  2. 35 sarjan ratakympin SE on 27.42. Siinä on kovasti haastetta!

    VastaaPoista
  3. Juu ratamatkoilla ei ole tsäänssejä

    VastaaPoista