maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kuntoutusjuoksua


Juoksijan treenit ovat jatkuneet juhlallisuuksien jälkeen. Torstaina iskettiin jo reeniä porrasjuoksun merkeissä fysiikan laitoksen kiviportaissa. Mukana oli ihan iso kööri juoksijoita ja mukavasti iski pienen lumimyräkän treenin alussa. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja 3x4x20 sekunnin pyrähdykset kulkivat hyvin. Tunne oli ryntäilujen jälkeen sen verran hyvä, että loppuvedot 10x100m kulkivat terävästi. Verryttelymatkat oli 4+4km.

Viikolla alkoi jo tuntua, että mies alkaa väsyä. Aamulla ei meinannut päästä ylös sängystä, mikä on aina merkki siitä että reenattu on. Tästä syystä ajattelinkin ottaa viikonlopun hieman rennommin. Perjantai sujui numeroin 10+3x100m ja 9km+selkiä/vatsoja Hippoksella+3km+3x100m. Lauantaina en lähtenyt aamulenkille ollenkaan vaan olin sen sijaan harjoitusraveissa Killerillä, mistä oheinen video. Lenkille lähdin vasta alkuillasta. Tarkoituksena oli vetästä tuttu Jyväsjärvi ympäri reippaillen. Jalat ei tuntunu mitenkään erikoisen hyviltä, mutta vauhdit tuntuivat olevan kohdillaan. Muutamien kilometrien jälkeen vauhdiksi vakioitui 3.30, mille en tietenkään pistänyt hanttiin. Päätinkin siis koittaa pitää tuota vauhtia yllä mahdollisimman rennosti. Syke pysyi myös kurissa eli 160 hujakoilla, mikä on mulle vielä reippaan vauhtia. Täytyneekin sanoa miehen kuntoutuvan ja olevan aikataulussa. Keväällä on odotettavissa hyviä kisoja.

Lauantain reeni siis numeroin 1+14km reipasta 3.30/160 syke +1km vr+3x100m. Pohkeet meni aika jumiin kun vetelin icebugeilla. Sunnuntaina mies oli aika lailla lyötynä. Siihen saumaan tulikin sopivasti kevytvauhtinen lenkki legendaarisen Pentti "Pena" Virmalaisen (M45 sarjan puolimaratonin SE 1.10,59) kanssa. Nyt 62-vuotiaana lenkkivauhti oli päälle 5min/km, mutta juttua tuli aivan yhtä paljon kuten ennenkin. Lukijoille siis tiedoksi, että huhtikuun 7. päivänä juostaan Pentin Pinkaisu Vaajakoskella, missä on voitosta ja reittiennätyksestä tarjolla hyvät hillot. Arvontapalkintoihin kuuluu myös telkkari ja tunnelma kisoissahan aina on hyvä. Pistäkäähän kalenteriin!!

Ulkoilut siis sunnuntaina 23km +3x100m. Tänään maanantaina iskettiin pitkiä porrasvetoja Anteron ollessa etelän auringossa. Emme kuitenkaan alkaneet sluipailemaan kuten kiekkolajien miehet vaan vedimme reenin täysillä. Nousimme täll kertaa portaita ylemmäs ylistönmäelle ja välissä piti ylittää myös autotie. Siitä jatkui metalli portaat ja loppuun todella jyrkkää mäkeä. Vetoja oli 3x3 kappaletta ja vikassa tyrkkäsin oikeen kunnolla. Vedot tuli siinä 166 sykkeellä ja vikassa sydän tykytti jo 175. Voishan sitä luukuttaa useammassakin vedossa, mutta ei liene vielä tässä vaiheessa kautta tarkoituksenmukaista. Verkat oli 4+6km ja vetoja heti portaiden jälkeen oli 10x100m. Aamulla 9km+3x100m, kuten arkipäivän jokaisena aamuna muutenkin.


3 kommenttia:

  1. Miikasta on tullu hevostyttö. Hymiö.

    VastaaPoista
  2. Oletko Miika löytänyt viehättävää naisseuraa sieltä ravipiireistä? ;)

    VastaaPoista
  3. Pääset itsekin heinäkuussa tehtailemaan M35-sarjan ennätyksiä. Oletko ajatellut yrittää?

    Maantiekympin (nykyinen Suomen ennätys Jaakko Kero 31.20) ja puolimaratonin (Yrjö Pesonen 1.06.05) ennätykset ovat sinulle ihan mahdollisia. Maratonennätys (Aarno Ristimäki 2.15.13) on jo vaikeampi. Ratavitosen ja ratakympin ennätykset (Martti Vainio 13.22,67 ja 27.42,65) ovat sitten aidosti haastavia.

    VastaaPoista