maanantai 11. maaliskuuta 2013

Reenit puree


Taas on viikko radiohiljaisuutta takana. Muutamaan kertaan jo teki mieli tulla päivittämään reenejä, mutta en joko jaksanut tai sitten kerennyt. Ihan positiivisesti ovat kevään treenit alkaneet ja olen päättänyt ajatusten tasolla keskittyä maaliskuun ja huhtikuun reeneihin. Opiskeluja ja töitä sen verran mitä jaksan, mutta yhtään en sen enempää ressaa. Gradu etenee omaa tahtiaan ja sen pitää pysyä mielessä päivittäin, jotta ei tatsi häiviä. Tulkauksista tulee toimeentulo ja yliopistokurssien kanssa tulee olla sen verran ahkera että joka päivä tekee jotain niiden eteen. Niin se juna on hitaasti, mutta varmasti ennenkin kulkenut eteenpäin.

Aamulla herääminen on nykyään jopa miellyttävää. Valoisaa on ja joskus aurinko paistaa suoraan naamaan. Seiskan jälkeen herääminen ei tuota enää ollenkaan tuskaa ja mieli on muutenkin heti parempi aamusta. Olen jälleen ties monenko kerran päättänyt, että elämästä pitää nauttia ja olla tyytyväinen siihen mitä sillä hetkellä omistaa. Ei ne asiat sen paremmin murehtimisella hoidu. Pikkasen afrikkalaista mielenlaatua kehiin niin johan alkaa ressi helpottaa. Motivaatio voi hakea vaikka tuolta Haagin puolimaratonin sivuilta.

Maanantaina tyrkimme Jaakon kanssa Hippoksen kaarteissa 5x2000m vaikka kulkua ei ollut yhtään. Sainkin peesailla Jaakkoa ja jotenkin oma kroppa lämpeni reenin edetessä. Vauhdit mnuutin palautuksella olivat 6.38, 37, 36,38 ja 21 vikan kierroksen kirrauksella. Alle avareita 10x80m ja päälle sama. Päälle rullailin avojaloin sukat jalassa radalla 1km verran sekä tein pari satasen vetoa. Teki tosi hyvää jalkapöydän pikkulihaksille ja pääkopalle. Päälle teimme aitakävelyitä, kävin salilla ja tekemässä selkiä/vatsoja. Verryttelyt 4+4km.

Tiistaina pidin suunnitelmieni mukaisesti täydellisen lepopäivän. En juossut metriäkään vaan annoin kropalle huilia. Kävin ainoastaan Timolla hierottavana sekä taloyhtiön lenkkisaunassa. Kroppa tykkäsi hyvää, mutta alaselkä meni pikkasen jumeksiin ja paheni seuraavan päivän reippaassa. Keskiviikkona oli jälleen täysi tohina päällä ja aamulla ulkoilin 9km+3x100m. Illaksi oli sovittu käyntiä valmentajan luona saunomassa ja juoksusta puhumassa. Ensin ajattelin juosta Ristonmaalle, mutta teinkin reenin aiemmin. Ulkona oli kauhea lumimyräkkä ja lunta puhalsi vaakatasossa. Iskin jalkaan Icebugit, jotka piti kyllä hyvin mutta alaselkä jumitti. Pakaroista en saanut puhtia askeleeseen ja siksi kai selkä rasittui. Jyväsjärvi (13km) kulki myötäiseen kivasti 3.45 vauhdilla ja vastaseen +4min vauhtia. Joka kilsa yritin iskeä 10sekunnin spurtin hyvällä ja huonolla menestyksellä. Reeninä tunnissa 16km juoksua ja loppuun vielä 3x100m. Pyöräilin Anterolle siis kylään, mistä tuli vielä loppuverkkaa 4+4km. Jutut olivat vähintään yhtä hyvät kuin ennenkin.

Keskiviikkona oli ehkä tämän vuoden paras inspiraatioreeni. Hippokselle ei päässyt juoksemaan ja niinpä menimme portaita juoksemaan yliopistolle fysiikan laitokselle Ylistönmäelle. Sieltä löytyi hyvin harjatut kiviportaat, mitä Jaakon kanssa tamppasimme 5x10 kertaa. Suoritukseen meni aikaa vajaa minuutti ja välillä portaiden välillä piti ottaa muutamia juoksuaskeleita. Verryttelyä Mattilanniemeen tuli 4km. Päälle juoksimme 10x100m pyörätietä kevyellä kävelypalautuksella. Hölkkäilimme Hippoksen suuntaan missä teimme sata penkille nousua. Ite halusin käydä myös salin puolella korsettia kiristämässä. Innostuin tekemään myös muutamia omia liikkeitä eli taljavetoa käsille ja jaloille. Loppuhölkkää kämpille tuli 4km.

Perjantaina oli niin sanottu palautuspäivä numeroin 9+17. Ei kuitenkaan ihan mikään laiskottelupäivä kuitenkaan, mutta kevyttä kuitenkin. Lauantaina nimittäin oli Kihun juoksumatto varattu mestarirötvääjille. Kello yksitoista alkoi matto laulaa pysähtyen/hidastuen aina 8minuutin välein minuutiksi. Vauhdit olivat: 3:45, 3:34, 3:34, 3:29, 3:26/km. Reeni oli niin sanottu välivauhtinen puolikova. Intensiteettiä oli siis kohtalaisesti, mutta varsinaisesti kovan puolelle ei menty ollenkaan. Kuitenkin kun tossu pitää alustalla niin reenikin menee paremmin perille. Verryttelyt normaalisti 4+4 eikä muita kikkailuita tällä kertaa ollut. Illasta kuitenkin ulkoilin 10km+3x100m.

Eilen sunnuntaina vuorossa oli puolipitkä ulkoilupäivä, minkä suoritin numeroin 23km. Mieli oli odottava maanantain eli tämän päivän suhteen. Ohjelmassa nimittäin oli varsin miehekäs 12x1000m , mikä mulle on ainakin kova reeni. Se meni kuitenkin aivan mallikkaasti ja siitä hyvä mieli. Ekat vedot kulki todella herkän ja helpon tuntuisesti 3.12 vauhtia. Töitä ei tarvinnut juurikaan tehdä vaan jalat veivät. Puolessä välissä reeniä jo ajattelin, että mitenköhän sitä jaksaa juosta kaikki. Jalat kun alkoivat jo väsyä ja mennä pikkasen tönköiksi. Hyvin pystyin kuitenkin pitämään juoksun kasassa ja koneen käynnissä. Palautus oli 200m hölkkää, mikä kyllä palauttaa mutta ei vie juoksutuntumaa vaan pieni tekeminen pysyy koko ajan yllä. 

Lyhyesti virsi kaunis. Reenissä kaikki vedot kulki 3.12-3.09 aikoihin viimeisen 2.59 kirrausta lukuunottamatta. Mies juoksi kaikki vedot tällä kertaa yksin omassa flow-tilassaan. Tunnetta ei voi kuvailla, se täytyy kokea. Reenin jälkeen hölkkäsin kolme kierrosta avojaloin radalla, kävin salilla ja hölkkäilin kämpille. Mieli oli hyvä ja raukea. Verkat 4+4.


3 kommenttia: