sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kunto kohoaa kevään edetessä!

Kulunut viikko on treenien puolesta mennyt varsin mallikkaasti. Tiistaina juoksimme Jaakon kanssa hyvän nopeuspainotteisen reenin 20x200m 32-33 aikoihin 200m hölkkäpalautuksella. Verkat olivat 4km+10x80m/ 3km+5x80m ja aitakävelyiä oli monenmoisia sekä käynti salilla selkiä ja vatsoja tekemässä. Melko pian Jaakko bongasi Akin reenin 40x200m, mikä tietenkin antoi heti vertailupohjaa. Aamulla juoksin Hippokselle verikokeeseen 2km ja sieltä pois 8km. Hemoglobiini oli 142 ja rautavarastot 44, mikä ei huikea lukema ole mutta mulle ihan hyvä. 

Keskiviikkona palauttelin juoksemalla aamulla  15km+3x100m ja illalla äkkipäätöksella pulahdin uima-altaaseen vesijuoksua tekemään tunniksi. Ulkona oli plussakeli ja lumi todella pehmeää. Saunominen ja hieronta päivän päätteeksi tekivät kropalle todella hyvää. Seuraavana päivänä ei ollut myöskään aamulenkkiä niin kroppa kiitti. Illalla kun oli toinen ratareeni 15x400m keskiarvoon 72 ilman vauhdin lisäystä. Päälle 4x200m 32-30 sekuntiin sekä hiukan aitakävelyitä ja penkille nousuja. Olen alkanut tekemään niitä nyt ja ajatuksena on että niistä on apua. Kävin myös salilla selkiä/vatsoja tekemässä. Verryttelyt oli 4+4km ja avarit normaalisti 10x80m, mitä ennen oli muutamia lämmitteleviä liikkeitä.

Perjantaina oli vielä hyvä kulku päällä ja juoksin aamusta 1.05h eli noin 13km+3x100m ja illalla kiersin Palokkajärven 1.15 eli siinä 16km+3x100m. Jaloissa oli uudet Adidaksen Glidet, mitkä on kyllä todella hyvät monot juoksuun. Lauantaina sain Jaakon mukaan juoksemaan 25km reipasta. Ulkona oli pakkasta -10 ja hyvin sulamaan alkanut maa aivan jäässä. Vaihtoehtona ei jäänyt kuin iskeä Icebugit jalkaan. Kengät tarjoaa kyllä pitoa, mutta vaimenukseen en ole täysin tyytyväinen. Juoksu taittui kuitenkin Jaakon kanssa kivasti ja keskivauhdiksi tuli 4.16 noin 150 sykkeellä pääkällo liukkaassa kelissä. Loppupäivä oli lepoa ja katselin naisten hiihtoa sekä EM-halleja loppupäivän.

Tälle päivälle eli sunnuntaille saimme järkättyä yhteishiihdon ja Jouni lähti messiin 25km lenkille Halssilan maastoihin. Käsissä riitti yllättävän hyvin voimia parin tunnin ajaksi ja keli oli aivan mainio. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, eikä mieleen tullut yhtään negatiivista ajatusta.

1 kommentti:

  1. Sinun kannattaisi ainakin kokeilla IceBug Animaa, joissa on selvästi parempi vaimennus. Juoksen itse melko samanlaisilla kengillä kuin sinä, joten uskoisin sen toimivan.

    Kimmo L

    VastaaPoista