maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa


Jälleen on viikko tätä vuotta eletty ja kunto kohoaa kuin se kuuluisa pullataikina. Ylläolevasta kuvastakin voisi luulla meitsin lihoneen. Luulen että se on kirkas aurinko joka turvottaa ja juoksun rasitus..

Viime maanantaina oli siis hyvä vetoreeni ja tiistaina palauttelin numeroin 9+13 sekä kävin Timolla hierottavana. Alaselkä tuntui olevan jumeksissa, mutta aukesi hyvässä käsittelyssä. Illan venyttely vielä paransi tilannetta. Kroppa tuntui väsyneeltä vielä keskiviikkona kun lumimyräkän jälkeen yllättäen hienossa ja tyynessä säässä illalla Jyväsjärveä kiersin. Aura-autot eivät olleet ehtineet tiestölle, mutta onneksi ihmiset olivat tampanneet ohuet polut mitä tampata. Juoksin puolireipasta eli 4.10-20 vauhtia 16km ja kirrasin päälle 3x100m. Aamulla olin ulkoillut aurattuja teitä hakien hieman vieraammilla reiteillä kympin verran.

Torstaina oli ihan hyvä hallireeni (20x200/1min pal) ehkä pikkasen tukkoisilla jaloilla. Takareisi tuntui pikkasen kiristävän, mutta se ei menoa haitannut. Alkuverkka oli tuttu 4km hallille, missä avausvetoina 10x80m Jaakon kanssa. Itse kakkoset kulki 32-33 aikoihin. Juoksu ei ollut herkän tuntuista, mutta kyseessä olikin työmiehen reeni. Päälle vielä toiset 10x80m hyvällä huumorilla ja pienellä leikillä. Loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin. Kävin salilla selkiä ja vatsoja tekemässä sekä hölkkäsin 4km kämpille. Aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m.

Perjantaina oli taas ns. palauttelupäivä kun seuraavana päivänä iskettäisiin huumori pois Vaajakoskella. Juoksua tuli 9+14km ja kummankin lenkin päälle 3x100m. Jalat tuntuivat olevan ihan hyvässä vireessä eikä edellinen päivä painanut. Keli oli aurinkoinen kuten koko viikonlopun ja sehän antaa vain virtaa.

Lauantaina aamulla hölkkäsin 15min aamusta herätäkseni testijuoksuun (klo 12) mennessä. Verkkaa tuli 4km ja otin pari puoliminuuttista reippaampaa pätkää ennen matkaan lähtöä. Mukaan lähti Saarijärven Pullistuksen Julius ja hiukan jo ennakkoon arvelin ottavani pataan mieheltä. Juoksu eteni kuitenkin säyseästi 3.30 vauhtia 5km saakka kunnes alamäkeen pikkasin kirrasin vauhtia. Julius jäi ja mun matkavauhti parani hiukan. Juoksu tuntui melko pahalta jo tuossa vaiheessa, mutta pysyi hyvin kasassa. Alla oli Icebugit ja tarjosivat pitoa lumisella alustalla. Ilman niitäkin olisi kyllä mennyt. Loppuaika 34.35 on jo parannusta joulukuun 37 minuuttiseen ja kolmen viikon päästä pitäisi jo olla tikissä. Luotto omaan kuntoon alkaa kuitenkin olla jo hyvä kun tiedän treenien menneen perille. Loppuverkka 4km mukavasti jutellen ja kevätsäästä nauttien.

Sunnuntaina oli erittäin hyvä ja leppoisa hiihto Jounin ja Pauliinan kanssa. Hiihtoa tuli 1.50 sekä juoksua päälle 15min, mikä oli ihan mielenkiintoinen kokeilu. Juoksu oli pikkasen tönkköä, mutta luulisin pienen hissuttelun tekevän hyvää hiihdon päälle.

Hippoksen maratonkerhon sivuilla juttu testijuoksusta, mistä myös valokuva
Tulokset

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti