keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lomat lusittu -> lupa juosta

Ti aamulla 1,5km uimassa +klo 18 hieronta
Ke  45km pyörällä
To Helatorstai ilta 8km sauvajuoksua Huhtasuon pururadalla
Pe 45min vesijuoksua+15min uintia, iltapäivällä 4km juoksulenkki
La ap 6 tuntia kävelyä Hesassa, ilta 6km juoksua
Su aamu 8km juoksua
Ma aamu 45min vesijuoksua+15min uintia, ilta 9km juoksua 4.30 keskarilla
Ti aamu 1,5km uintia, ilta 50km pyörällä 28 keskarilla
Ke illalla 11km juoksua Leppälahdessa

Viime viikolla olisi ollut jo aihetta päivittää blogia. Sain nimittäin juoksuluvan viiden viikon juoksutauon jälkeen. Maanantaina otettu röntgenkuva perjantaina tulkittuna paljasti lonkkaluun ja reisiluun olevan kunnossa, mikä kertoo siitä että murtuma ei ollutkaan edennyt murtuma-asteelle. Kyseessä oli siis lähinnä esiaste ja siihen liittyvä tulehdus. Murtuman puolelle olisi varmaan siirrytty jos olisin vain jatkanut juoksua. Pakkolepo oli siis välttämätön. Hieman silti ihmetyttää, mistä murtumanalku on tullut ja aiheuttiko se vaivoja nivuseen? Ehkä näin ja ehkä marras-joulukuun nilkaongelmat aiheuttivat juostessa rasitusta juuri reiden yläosan luuhun.

Niin tai näin tämä jamppa on jälleen aloittelemassa juoksua. Alussa maltillisesti edeten ja asvalttia vältellen. Jalkalihakset kipeytyvät pienestäkin juoksumäärien lisääntymisestä ja tarkoitus on vielä jatkaa korvaavien tekemistä. Ensi viikolla voisi jo juosta aamulenkkejäkin ja toivotaan että jalat ovat tottuneet siihen mennessä juoksenteluun.

Viime viikon treenit menivät muuten ihan kivasti. Uimahalli oli kiinni keskiviikkona ja torstaina. Perjantaina ehdin käydä pulahtamassa ennen kuin lähdimme Hannen kanssa Helsingissä käymään Hannen siskon luona. Mukaan pakkasin lenkkarit, joita ulkoilutinkin jo jonkin verran. Hienoa oli tunne, kun jalat osuivat maahan kivuttomasti eikä lonkassa/nivusessa tuntunut ollenkaan. Maanantaina Leppälahden hiekkateitä juoksin jo 9km 4.30 keskivauhdilla niin että reippaan puolelle meinasi mennä. Eilen himmasinkin jonkin verran ja pidin juoksuttoman päivän. Tänään tarkoitus on jälleen ulkoiluttaa lenkkareita ja fiilis sen puolesta on tapissaan.

Opinnot alkavat olla kasassa, mutta edelleen istun kirjastolla lukemassa sosiaalityöstä. Menossa on vaihe, milloin lukeminen tuntuu mielekkäältä. Enää ei ole pakko suorittaa kursseja vaan itsensä kehittäminen ja omaan alaan tutustuminen motivoivat eniten. Ehkä sitä joskus normitöihinkin tulee siirryttyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti