maanantai 16. kesäkuuta 2014

Treenit jatkuvat

Ti aamu 7km+6x100m, ilta 10km+5x100m+ selkiä/vatsoja+2km vr +hieronta
Ke LEPO, töissä nuorten eliittikisoissa
To aamu 8km+5x100m, ilta 12km+5x100m, +Jyvässoutu 5km 150 sykkeellä
Pe ilta 2km+5x4min/160 sykkeellä 2min pal. +3km vr
La aamupäivä 21km kevyttä
Su 15km maastossa+6x100m

 Viime viikko meni treenien puolesta jo kohtalaisesti. Kipeät jalat saivat helpotusta Timon taitavassa käsittelyssä tiistaina. Lihakset olivat sen verran tukossa, että Anteron keskiviikolle laittama lepopäivä tuli juuri oikeaan aikaan. Olin hommissa nuorten eliittikisoissa seiväshypyn tuloksia naputtelemassa, joten ihan mukavaa tekemistä sekin.

Torstai vasta mielenkiintoinen päivä oli, kun hieroja Timo pyysi mua ja Hannea Terveystalon joukkueeseen Jyvässoutuun. Tuo 5km kirkkoveneellä soudettava matka oli kyllä aika mielenkiintoinen elämys. Heti startissa putosin penkiltä, vaikka siitä kovasti varoiteltiin. Pääsin rytmiin kuitenkin kiinni ja yritin seurata edellä soutavien rytmiä. Käsissä alkoi tuntumaan jo ensimetreiltä ja hengissä pysymiseksi se meni. Tuijotin koko matkan omaa ja edellä soutavien airoja ja koitin liikutella sitä samassa tahdissa. Tein ehkä liikaa käsillä töitä, sillä voimat lähti niistä nopeasti. Oli siis siirryttävä käyttämään jalkoja, mikä helpotti tilannetta.

Lähtö Jyvässoutuun oli Hotelli Alban sillan alta ja kävimme kääntymässä n.2,5km päässä. En ehtinyt maisemia ihailla vaan piti keskittyä vain soutamiseen. Aina välillä fyssäri Samuli Pigg pisti lisää rytmiä ja vauhdissa oli pysyttävä. Syke oli yllättäen 150 tuntumassa koko ajan eli hyvän treenin siinäki sai. Kädet tuntuivat monta päivää suorituksen jälkeen ja kämmeneen tullut rakko vielä pidempään.

Perjantaina oli onneksi yhden treenin päivä ja reipas osiin pilkottuna kulki yllättävän hyvin 3.30 vauhdilla Leppälahden hiekkateillä vesisateessa. Tunne oli mahtava kun sai pikkasen luukuttaa. Juoksu tuntui hyvältä ja rennolta sekä juoksulihakset tekivät töitä. Vesisade kasteli aika pahasti, mutta se ei menoa hidastanut. Nautin juoksusta täysillä ja se kyllä näkyi. Seuraavan päivän 21km kulki niin että tuntiin asti juoksu tuntui helpolta ja syke 130 hujakoilla tiesi 4.30 vauhtia. Sitten alkoi pikkasen painaa ja jalat väsyivät. Loppupäivän olimme Vaajakoskella veteraanikisoissa toimitsijoina. Mielenkiintoista oli ottaa käsiaikoja 100 metrin juoksijoille sekä tuulimittarilukemia pituushyppääjille. Sokerina pohjalla oli 3000m juoksu, mistä myös valokuvia. Niin ja yksi Suomen ennätyskin syntyi. Nimittäin 70-kymppisten naisten pituudessa (Marjatta Taipale 307cm).
Vaajakoski veteraanikisat 14.6.2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti