maanantai 9. kesäkuuta 2014

Eka treeniviikko juosten takana

To aamu 1 h vesijuoksua, ilta 12km (1h 5min/km, 131ka, Laajavuoren suunnassa)
Pe aamu 2km uintia vajaassa tunnissa, ilta 10km+10x100m juoksua kipeillä jaloilla
La aamupäivä 20km kevyttä Jyväskylän hiekkateillä
Su aamu 8km+3x100m, ilta 10km+5x100m +koordinaatio kikkailuja
Ma aamu 6km+3x100m, ilta 3km +5x100m+5x400m +3km vr?

 Kuluneella viikolla pääsi pikkasen jo juoksemisen makuun. Tiedossa oli, että pitkän tauon jälkeen jalat kipeytyisivät, mutta aina se silti pikkasen yllättää. Mielessä on jo käynyt ajatus, että mies on tulossa vanhaksi ja palautuminen ei ole enää niin hyvää kuin joskus aiemmin..

Suomen kesä tuli toisen kerran täydellä voimallaan loppuviikosta ja helteestä todella pääsi nauttimaan. Pikkasen viileämpikin olisi riittänyt, mutta ei auta valittaa Suomessa kun ollaan. Pitkään ei helle jatku ja usein kuumat päivät päättyvät sadekuuroihin.

Perjantaina taisin tehdä uintiennätykseni kauhomalla 2km yhteen putkeen. Tekniikka alkaa pikku hiljaa löytyä ja osaan jo haukkoa ilmaa molemmilta puolilta kroolia eli vapaata uidessa. Silti pitää aina välillä rinta- eli sammakkouintiin vaihtaa ettei voimat täysin loppuisi. Kuitenkin matka etenee siis jo uimallakin, mutta mistään uintitreenistä ei voida vielä puhua. Parin kuukauden ajan ehdin seurailla kilpauimareiden tekemisiä viereiseltä radalta, mutta nyt se päättyy. Uimahalli menee muutenkin kiinni juhannuksen jälkeen ja oli siis jo aikakin siirtyä juoksuhommiin.

Viikonloppuna yritin veivata yhden pidemmän lenkin ja tehdä muutamia rullauksiakin juoksunopeuden parantamiseksi. Jalat eli lihaksisto ottaa aika koville iskutuksen eikä tahdo palautua kovin nopeasti. Juoksumäärät ovat siis edelleen aika alhaiset, mutta kiitollinen täytyy olla siitä että melkein kahden kuukauden tauon jälkeen juoksu on kivutonta. Nivunen tuntuu hyvältä, reisiluussa ei tunnu mitään ja ainoastaan vanha vaiva eli takareiden kireys hidastaa menoa. Kylmässä järvivedessä käynti helpottaa tilannetta ja samalla kroppakin viilenee näillä helteillä.

Muutamia lenkkejä olen juossut Leppälahden mäkisissä maastoissa hiekkatiellä, missä Hanne käy hevosta ajamassa. Maastossa juoksentelu taitaa sopia parhaiten tällä hetkellä ohjelmaan, vaikka Antero antoikin tänään luvan tulla radalla käymään. Ohjelmassa on 4-5 kertaa 400m vetoa ja saa nähdä mihin näillä jaloilla tällä hetkellä pystyy. Pääasia, että juoksemaan kuitenkin pääsen ja kesästä täytyy nauttia.

Käytän nyt Polarin uutta V800 mallia ja treeneistä pääsee näkemään minkälaista dataa se kerää talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti