torstai 16. tammikuuta 2014

Leirin kolmas viikko




Viime viikon perjantaina oli leirin toistaiseksi rapsakkain reeni. Edellispäivänä oli ollut puntti ja tunnin vauhtileikittely. Nyt ohjelmassa oli 5x6 minuuttia 160-165 sykkeillä. Jaakko keksi että juoksemme treenin Yayan hieman kaltevalla 400m radalla. Näin saisimme kontrolloitua treenin sekä otettua laktaattiarvojakin. Aamulla ulkoilimme normaalin 10km+6x100m. Kovemmat treenit teemme täällä iltaisin. Kroppa on silloin paremmin valmiina ottamaan treeniä vastaan. Eritreassa muistan olleeni radalla aamukasilta, kun kaikki muutkin olivat. Aamulenkki joka tapauksessa täällä on aina klo 7.30 ja iltatreeni klo 16.30.

5
km verkan jälkeen vedimme siis 6min vedot läpi 2min palautuksella. Kierroksia ehdin juosta tuossa ajassa nelisen kappaletta eli vauhti oli 3.40-25 paikkeilla. Ei mitään päätä huimaavaa tykitystä, mutta hyvä kontrolliharjoitus kuitenkin ja sykkeiden mukaan mentiin. Jari otti laktaattiarvoja reenin aikana.Ainut onnistunut näytti 2,8 eli anakynnyksen alle oltiin. Ihan jokainen ei onnistunut omista töppäilyistä johtuen, mutta jotain tietoa saatiin. Videota tästäkin treenistä valmistui ja pitäisi löytyä youtubesta.

Lauantaina kävimme jälleen kaupungilla shoppailemassa. Urheiluvaatteiden hinnat olivat nousseet pilviin, enkä edes lähtenyt tinkimään. Posti kuitenkin löytyija sain lähetettyä kortteja Suomeen. Nettiin taisin saada laitettua kerralla neljä videota. Samalla reissulla toimitimme myös Erkin tuliaisia. Regency hotellin pippuripihvi osoittautui loistavaksi ja netti on varmaan Etiopian paras. Aamulla ennen kylille lähtöä juoksin 10km+6x100m. Olimme varanneet taksin edellispäivänä, joka ei tullutkaan. Puolen tunnin odottelun jälkeen lähdimme pikkubussia odottamaan tien varteen, mutta saimmekin kyydin yksityiseltä ihmiseltä aivan ilmaiseksi ja vieläpä Regencyyn saakka. Illalla kevyt 16km+6x100m.

Sunnuntaina nukuimme jopa kahdeksaan. Kävimme sen jälkeen aamupalalla ja puoli kymmeneltä lähdin yksin pitkälle lenkille. Nousin sata metriä Fatashaan vuoren päälle, mitä kautta Addiksesta tullaan Sulultaan. Käännyin sen jälkeen oikealle, enkä vasemmalle Entotoon. Vastaan tuli mukulakivellä päällystetty tie ilmeisesti luonnonsuojelualueelle. Tiellä ei näkynyt ihmisiä ollenkaan ja mäkiä riitti. Päätin etukäteen meneväni niin pitkälle kuin pääsen. Melko pian tie alkoi laskemaan ja Garminin mukaan laskeudin 3000 metristä 2600 metriin 4km aikana. Alamäkeen oli tietenkin helppo rullata, mutta vastainen pisti jo puhaltamaan. En kuitenkaan kävellyt metriäkään vaan sinnikkäästi juoksin. Kymmenen kilometrin päässä tuli jälleen asutusta ja käännyin takaisin. Syke oli lähellä 150 ylämäkeen, mutta isolta tieltä paluu Sulultaan oli asvalttia. Yaya villagen ohitin ja juoksin vielä 5km lisälenkin jotta 25km tulisi täyteen. Hyvä asvaltti lenkki ja kunnon maratoonarin harjoitus. Loppupäivän lepäsin ja otin illalla palauttavan hieronnan.

Maanantaina ulkoilin aamusta 10km+6x100m jopa 55 minuttiin, mikä kertoo sopeutumisen edistymisestä. Illalla menimme Bekelen tartankentälle vetoja juoksemaan. Ohjelmassa oli 3x5x200m 200m hölkkä ja 5min sarjapalautuksella. Alle 3km verkka ja 6x30m pakara/polvennostojuoksua. Jalat olivat hieman tönköt pitkästä lenkistä ja edellispäivän hieronnasta. Treeni meni kuitenkin ihan kivasti ja kaarteen vastaisen jälkeen saimme rullata suoralla myötäiseen. Se sopi pitkälle harpalleni ja sarjojen ajat olivat 34/33 ja 32 nurkilla. Mittailimme myös happoja ja ne taisivat olla 3.6, 3,3 ja vikan jälkeen 5.0. Jari teki jälleen loistavaa työtä mittarimiehenä ja kuvaajana. Verkka oli 4km ja saunominen treenin päälle teki hyvää vaikka ruokaa pitikin odottaa tuntitolkulla. Reenistä valmistui video Youtubeen.

Eilen tiistaina olin jo päättänyt jääväni huilimaan, mikäli pojat menisivät Addikseen. 15km+6x100m aamulenkin jälkeen, minkä kuvasin videolle, olo oli kuitenkin hyvä ja lähdin messiin. Kävimme viiden tähden hotellissa Sheratonissa kahvilla, teimme ostoksia, kävimme postissa ja lounastimme Regencyssä samaan aikaan netissä surffaten. Kello oli kuitenkin lähemmäs kuusi illalla kun olimme Yayassa ja meillä tuli Jaakon kanssa kiire iltalenkille. Ehdimme juosta 15km ihan hyvää 4.40/km vauhtia 140 sykkeellä kunnes pimeä alkoi painaa päälle. Jäljellä oli vielä 500m ylämäkiveto ja 2km verkka. Veto ei enää iteltä sujunut, mutta muuten juoksu kulki hyvin. Päivän aikana juoksua 32km.

Tänään aamulla juoksime 6km aamuverkan ennen punttia. Kuvasin reenin videolle ja setti oli aika lailla sama mitä olemme tottuneet tekemään. Päälle vielä 10x100m rullauksia alamäkeen hyvällä kululla ja aamupala odotti. Reenissä oli selkiä/vatsoja, lämmittelyä tangolla, kyykkyä, askelkyykkyä, laatikolle hyppyä painot käsissä, takareisiä sekä bonusliike käsille. Eilisen jälkeen verkassa painoi hieman, mutta kuvailin jälleen uutta videota. Katsojia videoille on ollut kohtalaisesti. Koen sen mielekkääksi tavaksi raportoida leiristä. Jari ja Jaakko ottavat sen verran paljon ja hyviä kuvia, että omaa Leicaa ei tarvitse käyttää. Myös Ipohen kuvat ovat ihan riittävän laadukkaita.Alakuvassa latoja Gebremariam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti