sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!


Kulunut viikko sujui jo melko lailla normaalisti. Testijuoksun jälkeen jalka tuntui ihan hyvältä ja palauttelin juoksemalla 20km parilla rullauksella. Jalat tuntuivat palautuvan ja nilkkakin oli vähintään kohtalainen. Maanantaina oli kuitenkin jo kovempaa settiä Hipposhallissa. Aamu-ulkoilut olivat 9km+3x100m ja illalle ohjelmaan oli merkattu kaksitonnisia. Juoksin niitä viisi kappaletta kun tuntui tuo luku sopivalta. Vauhdit olivat ekassa kahdessa 3.25 luokkaa ja seuraavissa 3.20. Yhtään en kiihdytellyt vaan pyrin pitämään vauhdin tasaisena. Verkat 4+3km ja pyörähdys punttisalilla selkiä ja vatsoja tekemään. Aukivetoja oli sentään 5x100m, mutta loppukiihdytykset jätin väliin.

Tiistaina hölköttelin pikkasen kipeällä nilkalla puntille, missä perusvoimat ilman varmistelijaa. Sain tehtyä kuitenkin vähän raskaammillakin painoilla jotain. Verkat 3+3. Illalla olin uimahallilla vesijuoksemassa tunnin +20min uintia päälle. Tämän oli tarkoitus korvata 15km lenkki ja luultavasti se sen tekikin. Illan hieronta ainakin tuntui menevän mainiosti perille. Lihakset olivat kun valmiiksi rennot vedestä ja saunomisesta.

Keskiviikkona en jaksanut aamusta mennä pimeään juoksemaan vaan odotin sen verran, että valoa oli edes hieman. Hölkkäilin 20km niin, että puolireippan puolelle meni. Omalla kohdalla se tietää noin 4.20 vauhteja. Päivällä kävin näyttämässä nilkkaa kiropraktikolla, joka availi sitä hieman lisää ja antoi kuntoutusohjeita. Illalla vesijuoksin Hannen kanssa Vaajakosken uimahallilla 45minuuttia.

Torstaina jalat olivat jälleen freesin tuntuiset. Aamulla olin meneväni Pilatekseen, mutta joulukiireiden vuoksi tunnille ei olisi tullut muita ja siksi se peruuntui. Sain kuitenkin Piggin Samulilta ohjeitan nilkan jumpauttamiseen ja apua on siis monelta suunnalta tullut. Illalla juoksimme isolla porukalla 15x400m 73-67 200m hölkkäpalautuksella. Ainoastaan vika veto taisi olla alle 70 sekunnin, mutta pikkasen päällekin meneviin sai tehdä töitä. Hyvä treeni kuienkin ja kiitokset treenikavereille (Anssi, Ross, Daniel, Aapo, Markku). Verkat 4+3km, avarit 5x100 ja loppuvedot 10x100, väliin pakara+polvennostojuoksua ja aitakävelyä. Käväsin myös salilla selkiä ja vatsoja tekemässä.

Perjantaina palauttelin numeroin 9km+3x100m ja 11km+4x100m. Aamulenkin juoksin lenkkareilla ja illalla juuri ostetuilla Icebubeilla. Pakko oli ostaa uudet kun vanhat varastettiin varaston kanahäkistä. Mukaan kelpasi myös nastarenkaat. Kelihän on ollut aika heikko viime päivinä. Uutta lunta on sadellut ja kelit sopivasti mennyt plussan puolelle. Lauantain 30km pitkä oli todella vaikea. Onneksi mukana oli Ross, Daniel ja Aapo. Paikoitellen hiekkaa ei ollut pyörätiellä lainkaan ja 5km välein juostava 4min reipas oli vaikea toteuttaa. Silti treeni tuli vedettyä läpi ja siitä hyvä mieli. Sunnuntaina alusta oli jo paljon paremmassa kunnossa. Hanne tuli pyörällä mukana kun juoksin 21km kevyttä. Iltapäivä meni hevosta ajaessa ja laukkuja pakatessa. Aluksi edessä on joulun vietto ja sen jälkeen leirille lähtö.

Hyvät joulut lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti