lauantai 14. joulukuuta 2013

Hyvä viikko


Sunnuntaina ajelimme heti aamusta Parkanosta takaisin Jyväskylään. Virtain kohdalla pysähdyimme Kitusen kievariin kahville ja Lempäälän kisan tuntematon fani tuli juttusille. Hän kyseli mitä tekisin suomalaisen kestävyysjuoksun takaisin raiteilleen saamiseksi. Siinä kahvikupin äärellä asia ei ratkennut, mutta hyvin kyllä nytkähti liikkeelle.

Kävimme Hannen kanssa heppailemassa Leppälahdessa ja paluumatkalla pysähdyimme Vaajakoskelle vesijuoksemaan. Ei kuitenkaan ulkotiloissa vaan uimahallilla. Tunti kirmailua vedessä ja 20min henkiinjäämisuintia tekivät hyvää kropalle. Samalla nilkka sai lepoa juoksusta, mikä ei ollut hassumpi vaihtoehto.

Maanantaina iskettiin Hallilla samanlainen setti kuten edellisviikolla. Vauhdit olivat hivenen reippaammat, mutta setti sama 6x2000m. Aamulla normi 9km+3x100m ja verkat illalla 4+3. Jalat toimivat. Sykkeet tällä kertaa vedon lopussa 170 ja vauhti 3.20 luokkaa kaikissa. Yksin ei tarvinnut tälläkään kertaa juosta ja hyvä treeni kaikkinensa. Iltasella oli vielä käynti raveissa kun Heralda oli liekeissä. Tällä kertaa sijoitus oli neljäs, mutta aika oli hyvä.

Viikon toisena työpäivänä opiskelin ammattikorkeakoulun tiloissa koko päivän. Setti oli kyllä raskas, mutta kannatti toivottavasti. Aamulla 9km+3x100m ja illalla lumipöperössä vain 11km+4x100m. Kerrankin treeniohjelma sopi fiiliksiin ja illan vietin hyvässä hieronnassa palautellen. Seuraavana päivänä mies oli sen verran väsynyt, että tyydyin vain aamulenkkiin. Tunne oli kuin olisi flunssa tulossa. Saattaa olla, että aiemmin saamani rokotteet nostivat nyt vilunväristyksiä. Hommasta kuitenkin selvittiin ja seuraavana päivänä kulku oli jälleen mainio.

Torstaina oli jälleen hyvä setti Hallissa. Juoksimme porukalla 20x200m siihen 33 sekunnin tuntumaan. 200m hölkkäpalautus piti huolen siitä, että kone pysyi käynnissä ja maratoonari palautui. Vauhti tuntui aika rivakalta varsinkin kun edellisen kerran tein kaksisatasia viime kesänä. Anssi tuuppasi vikan vedon 25.2 mihin mulla ei aivan ollut asiaa. Kroppa toimi kuitenkin hyvin johtuen ehkä aamun pilateksesta. Juoksin sen jälkeen normiaamulenkin jalassa telaketjut, mitkä hommasin Partiopaikasta. Tuntuivat toimivan hyvin joskin kenkiin tuli pikkasen lisäpainoa.

Nilkkaa jomitti jälleen seuraavana päivänä pikkasen, vaikka normiaamu ulkoilut 9km+3x100m teinkin. Päivän yliopisto-opiskelun jälkeen menin kuitenkin uimahallille polskuttelemaan missä 1h vesijuoksua ja 20min uintia.

Viikon kohokohta kuitenkin oli Kuokkalan testijuoksu. Vielä aamulla ja juoksun aikana arvoin juoksisinki 10 vai 15km. Startin jälkeen Daniel ja Marko juoksivat rinnalla 3.20 kilsoja. Ajattelin, että en jaksa viittätoista, mutta ekan vitosen kierroksen (17.17) jälkeen Marko ja Daniel tippuivat. Toinen kierros tuli aika lailla samaa vauhtia (kymppi 34.41). Jyrki tuli aivan loppuun asti kannoilla ja paransi minuutilla kuukauden takaisesta juoksusa. Lähdin vielä yhdelle kierrokselle kohtuu hyvissä voimin, mutta vauhti tippui, enkä aivan yhtä kovaa edes yrittänyt. Hyvän treenin (15km 52.29) sain kuitenkin tehtyä ja on lähempänä maratontreeniä kuin kymppi. 

Kulunut viikko oli ihan onnistunut ja käynti Kuokkalassa varsin mukava. Paljon oli tuttuja naamoja ja palkinnoksi sain oikein hirvenlihasäilykettä.

Tulokset

M 10. km

1.  Miika Takala  JKU 34.41 (15 km 52.29)
2. Jyrki Ruohomäki  KeurKi 34.45
3. Marko Partanen  KeurKi 35.13
4. Daniel Alvarez  JKU 35.35
5. Konsta Vilkman  JKU 36.03
6. Jari Hakola  KyKy 36.49
7. Lauri Pohjola  S-JKL 37.01
8. Antti Hyttinen  Kuohu 37.03
9. Erkki Vettenniemi JKL 37.45
10.     Markku Savioja  Kuohu 38.49

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti