sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Marraskuu


Marraskuu pyörähti käyntiin pari päivää sitten. Se tietää ruuvin kiristämistä harjoitusten puolella, mutta vielä ei ole kiire mihinkään. Tärkeintä on, että ei polta kynttilää molemmista päistä vuoden synkimpään aikaan. Kelien puolesta olosuhteet ovat tosin olleet loistavat viime aikoina. Viikon kestänyt talvi kesti tosiaan vain sen viikon ja sen jälkeen kelit ovat olleet plussalla. Vettä on sadellut ja satelee jatkossakin, mutta melko kuivaa on ollut.

Oma viikko pyörähti käyntiin maanantain reippaalla Harjun maastoissa. Keli oli hyvä reippailuun ja ensi maanantain eli huomenna tarjolla on kymmenen kierrosta. Tiistaina kävin aamulla Jaakon kanssa punttisalilla raskaita painoja siirtelemässä ja juoksua tuli 3+3. Salilla teimme penkille hyppyä, askelkyykkyä, jalkaprässiä ja takareisiä. Tarkoituksena oli kuvata setti ens kerralla videolle niin yleisöllä riittää ihmeteltävää. Illalla juoksin vielä 21km, minkä jälkeen kiiruhdin Timolle hierottavaksi. Seuraavana päivänä väsytti sen verran, että tyydyin pelkkään aamulenkkiin. Nivusessa kiristi pikkasen ja siksi myös päätin huilata.

Lepo teki todella hyvää ja torstaina olo oli aivan tuore. Juoksimme portaita perinteiseen malliin ja pikkasen jo kysyin Anterolta, koska menemme mäkeä juoksemaan. Vastauksena oli, että sitten kun maa alkaa olla jäässä ja Harjulle ei kannata mennä. Pakkasten tullessa puuportaat muuttuu liukkaiksi ja nytkin pimeässä askeltaminen on pikkasen varovaisempaa. Hyvin kuitenkin mahduimme portailla suunnistusporukan kanssa, jolla tuntui olevan samantyyppinen treeni. Mukaan treeneihin tuli Konsta Vilkman, joka siirtyi JKU:hun ja Anteron valmennukseen. Kyseessä on parikymppiseksi ihan latoja mies ja toivotaan hänen viihtyvän Jyväskylässä yhteiskuntapolitiikan opintojen parissa!

Torstain aamulla oli normaali aamupilates sekä 9km+3x100m aamulenkki. Aurinko paisteli ja fiilikset olivat todella hyvät. Meinaan käydä pilateksessa jatkossakin ja mahdollisesti koko talven. Kiitos Kirjapaino Ässälle sponsoroinnista! Perjantaina oli Vaajakosken Kuohun kauden päättäjäiset illalla ja siksi juoksin aamusta pitemmän 20km+3x100m. Jaloissa painoi toki edellispäivän portaat, mutta onneksi Jaakko oli kympin verran messissä alkumatkasta. Joka tapauksessa kello puoli kymmenen lenkki oli jo tehtynä.

Lauantaina oli viikon pisin lenkki 31km hyvässä seurassa. Mukana oli jälleen jopa viisi juoksijaa. Reitti kulki alkumatkasta maastossa ja lopusta asvaltilla pikkasen reippaammalla sykkeellä. Juoksu kulki todella hyvin ja pikkasen jo harmitteli keskiviikon löysäilyt. Reippaampia lenkkivauhteja viikolle kun tuli vain maanantaina. No, nyt on varaa latailla akkuja ja juosta sosiaalisia lenkkejä. Siitä saa voimia paljon ja kyllä siinä kuntokin kehittyy vaikka pikkasen päälle 5min/km vauhteja joskus juokseekin. Tänään sunnuntaina juoksin Huuskosen Jussin kanssa 20km Laajavuoren maastoissa. Mukavaa jälleen oli ja puolta pidempi lenkki tuli tehtyä mitä oli merkattu ohjelmaan. Viikonloppuna on aikaa ja energiaa treenata enemmän ja luultavasti reenit tästä vain kiristyvät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti