lauantai 16. marraskuuta 2013

Kuokkalan testijuoksu


Kulunut viikko on sujunut hieman vaihtelevasti. Maanantaina oli oudon vaisu kulku. Kymmenen kierrosta Harjun pururataa ei sujunut odotetusti. En pysynyt Jaakon enkä Jyrkin peesissä eikä syke tahtonut nousta yli 160:n. Määrää tuli ihan kivasti sillä aamulla tuli 9km+3x100m ja illalla yhteensä 22km. Reippaan päälle ulkoilimme vielä 5x100m sekä teimme tutut syväkyykkyhypyt. Loppuverkassa oli väsynyt mies.

Tiistaina lähdin normaalisti aamulenkille, mutta 3km juoksun jälkeen olin jo kämpillä. Ukko oli yksinkertaisesti sen verran väsynyt, että rimpuilla ei kannattanut. Iltalenkillekään ei kannattanut lähteä ja peruutin keskiviikon mattotestin. Siirsin myös tiistain hieronnan torstaille ja toivoin parasta. Keskiviikkona ulkoilin kuitenkin kaksi kertaa numeroin 3km+3km ajatuksella, että pidetään Ferrarin moottori vireessa viikonlopun testijuoksu silmällä pitäen. Iltalenkillä tuntui jo sen verran hyvältä, että torstaina ulkoiltiin lähes normaalisti.

Aamulla klo 8 olin pilatestunnilla, minkä päälle juoksin 9km+3x100m. Iltasella ennen hierontaa lähdin maastoon juoksemaan lenkkiäni. Kuulemma Yrjö Pesonen tekee lenkkinsä vaativissa maastoissa ja siten minä myös. Parin päivän höntsäilyn jälkeen kroppa tuntui hyvältä ja vedin lenkkiä pikkasen normaalia korkeammalla sykkeellä. Kuuntelin radiosta musiikkia ja taskulampulla näytin tietä. Syksyä oli ilmassa, mutta maa ei ollut jäässä mistä kiitollinen mieli. Vielä ehtii jäällä ja asvaltilla juosta lenkkiä tänä talvena. Illalla oli hyvä Timon hieronta.

Perjantain aamulenkin 9km+3x100m jälkeen tein sata penkille nousua ja yritin hakea vireyttä. Kroppa oli edelleen nuutunut ja juoksutuntuma hukassa. Illalla ennen saunaa juoksin toisen samanmoisen lenkin ja tuntuma aivan sama. Pimeällä juokseminen ei ole mukavaa, mutta välttämätöntä tähän vuodenaikaan.

Lauantain testijuoksu Kuokkalassa oli kauan odotettu tapahtuma. Vielä viime syksynä kiersimme Vaajakoskella tuttua, mutta vaativaa reittiä. Nyt JKU:n veteraanijaosto otti testijuoksun järjestettäväkseen ja hyvin tuntui toimivan. Kisatoimisto oli graniitissa ja viiden euron hintaan pääsisi jopa saunaan. Itse reitti  on melko nopea ja ainoastaan entisen Fazerin leipomon mäen päälle hidastaa kilsavauhtia 10 sekunnilla. Vastaavasti sen jälkeen on hyvä alamäkiluukutuspätkä. Jaakko jäi niillä kohdin ensimmäisellä kierroksella, mutta Henri oli jo karannut ensimmäisen kilometrin jälkeen. Kukaan meistä ei täysillä luukuttanut ja itellä ainakin painoi mahassa aamupalan ruisleivät ja puuro. Aikani 32.25 oli silti tyydyttävän hyvä ja juoksu tuntui hyvältä vanhoilla Lunaracereilla. Keventely siis näkyi hyvänä testijuoksuna, mutta reenata pitäisi enemmän tässä vaiheessa. Toivotaan ensi viikolle hyvää reenioloa. 

Sää oli tänään siis suosiollinen ja aurinko paisteli. Testijuoksuun osallistujia oli heti 60 ja Hannekin juoksi 5km 5min kilometrivauhdilla. Huomenna kevyt 20km.

Ajoista sen verran, että Hena veti 31.13, Miika 32.25, Jaakko n32.40, Jyrki 35min, Muta 38min. Tuloksia tullee JKU:n sivuille piakkoin. Hyvin luukuttivat myös pojat Hakunilassa. Kannattaa silti varoa, ettei ole vuoden parhaassa tuloskunnossa marraskuussa! ;)

2 kommenttia:

  1. mistä löytyy tulokset? :)
    kuinka paljon juokset nyt talvella ja onko ajatuksesi nostaa määriä entisestään jos marasta haaveilet (zurichissä siis)?
    treeni-iloa, toivotaan ettei lumet ja jäät tule hankaloittamaan juoksentelua :-)

    VastaaPoista
  2. JKU:n sivuilta. En laske viikkokilometrejä, mutta riittävästi toivottavasti juoksen. Ainakin lähempänä kevättä ja maratonia. Tavoitteena on ulkoilla kaksi kertaa päivässä. Rotterdam on merkattu kalenteriin!

    VastaaPoista