lauantai 23. marraskuuta 2013

Hyvää settiä




Taas on viikko vierähtänyt marraskuuta. Positiivista siinä on, se että kuun loppupuolta viedään. Muuta positiivista onkin vaikeaa keksiä. Pimeys ei yksinkertaisesti ole mun juttu ja aamulenkit pimeässä ovat pahinta mitä tiedän. Ehkä siksi olenkin nukkunut pitkään kun siihen on ollut kerrankin mahdollisuus. Toivotaan että se maksaa itseään takaisin myöhemmin keväällä kun treenit kovenevat.

Lauantain testijuoksusta kipeytyivät takareidet aika lailla ja sunnuntaina (21km+3x100m) juoksu oli melkoista tikkaamista. Tilannetta pahensi vuoden pahin syysmyrsky, mikä näyttäytyi lähinnä kovina tuulenpuuskina. Mielenkiintoista olikin loppulenkistä yrittää päästä eteenpäin Kuokkalan sillan kohdalla. Tuuli ei vienyt miestä tällä kertaa, mutta melko vaivalloista oli. Loppupäivä meni autoa korjaillessa. Syystä taikka toisesta jäähdytysnestettävä kuljettava metalliputkeen oli tullut reikä. Onneksi JKU:n legendakoutsi Kari Kallio ennätti auttaa avuttomia hädän hetkellä ja tilanne korjattua. Nyt Fordin moottori hyrrää jälleen. Aikaa kuitenkin ongelman paikantamiseen ja sen korjaamiseen meni. Onneksi ei pimeä ehtinyt tulla ja aurinkokin paisteli.

Maanantaina oli normi aamulenkki 9km+3x100m ja illalla reippailimme Hippoksen mailia kiertäen. Torstaille oli tiedossa mattotesti ja Antero käski ottaa reenin tarpeeksi kevyesti. Päädyimme hölkkäilemään 4min vauhdillä 16km, minkä päälle koordinaatiot+5x100m hallissa sekä aitakävelyt+hypyt. Verkkaa tuli 4+3km ja päivän kilometriannos lähenteli kolmeakymppiä.

Tiistaina oli mielenkiintoinen päivä. Aamulla ennen kahdeksaa olimme Jaakon kanssa uimahallin punttisalilla. Siellä perinteinen maksimivoimatreeni, mistä myös oheinen treenivideo. Rauta nousi ihan kivasti ja kroppakin tykkäsi treenistä. Vielä maanantaina tuntunut jäykkyys poistui päivän mittaan ja illan 19km+3x100m Jarin kanssa kulki varsin mainiosti. Aamun verkat puntille 3+3.

Keskiviikkona oli opiskelupäivä (aamulla kuitenkin 9km+3x100m) ja koko päivän harjoittelin osallistuvia sekä toiminnallisia menetelmiä ammattikorkeakoulun tiloissa. Perhetyössä käytetään näitä metodeja ja tärkeää on oppia eri keskustelutekniikoisa sekä esimerkiksi näköalojen vaihto voi toimia auttamistyössä. Illalla oli pakko päästä lenkille ja hiukan vähillä energioilla ulkoilin tunnin Halssilan pururadalla. Osa reitistä oli pimeänä ja onneksi oli taskulamppu mukana. Silti juoksu pimeässä oli melkoista ekstriimiä ja aistit todella hereillä. Kämpille saapui väsnytyt, mutta onnellinen mies sitä ennen kun olin vielä rullaillut 5x100m.

Torstaina oli kauan odotettu mattotesti ja syystä taikka toisesta en nukkunut kovin hyvin edellisyönä. Kello kymmenen mulla oli myös tapaaminen graduohjaajan kanssa, mistä sain kuitenkin kannustavaa palautetta. Kahdeltatoista olin Kihun matolla juoksemassa kynnystestiä. Juoksu tuntui onneksi kulkevan hyvin ja mies oli rentona. Sykkeet pysyivät alhaisina ja vasta viimeisillä kuormilla joudin tosissani puskemaan. Aivan en 3min vauhtista kuormaa jaksanut loppuun, mutta ihan hyvin testi muuten meni. Aerobiseksi kynnykseksi sain 4 min/km sykkeen ollessa 151 ja anaerobisen 3.20 sykkeen ollessa 171. Noista tuloksista on hyvä ponnistaa eteenpäin, mutta hyvältä näyttää tällä hetkellä.

Eilen perjantaina ulkoilin sohjossa (edellispäivänä oli satanut lunta ja maa valkoinen) tunti kymmenen. Tapasin Tommin loppulenkistä ja jatkoin hänen kanssaan samaa matkaa. Lenkkarit kastuivat, mutta jutun luistaessa tilanne ei juurikaan harmittanut. Kilsoja siinä 14km+3x100m paikkeilla ja illalla reippailin 14km 4.10 vauhdilla ihan kokeilumielessä. Juoksu tuntui todella hyvältä ja pyörällä mukana tullut Hannekin hieman ihmetteli intoiluani. Sykemittari jäi harmittavasti pois, mutta luulen sen pyörineen siinä 145 nurkilla.

Tänään lauantaina oli massiivinen pitkälenkki isolla porukalla. Alkumatkasta kiersimme lumista polkua Laajavuoren takana ja vauhti oli varsin maltillista. Pikkasen pehmeä alusta herätteli jalkoja kivasti ja asvaltille palatessa vauhti pikkasen kiihtyi. Parin kympin jälkeen kun olimme saatelleet Jarin kotiin vauhti kiihtyi 4min nurkille, mutta juttelu jatkui normaalisti. Kolmekymppiä tuli täyteen varsin kivuttomasti ja olotila oli älyttömän hyvä treenin jälkeen. Väsymys iski vasta ruuan jälkeen. Blogin päivittäminen, Garminin tiedostojen siirtäminen, videon tekeminen ja facebookkaus veivät hetken aikaa. Onneksi kaikki nämä onnistuvat sohvalla maatessa. Huomenna on kevyt päivä ja maanantaina reippaillaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti