sunnuntai 10. marraskuuta 2013


Taas on viikko marraskuuta elelty. Toistaiseksi kelit ovat olleet juoksijalle suotuisat. Maa ei ole ollut pahemmin jäässä eikä vettäkään ole satanut ihan jokainen päivä. Tämän viikon maanantaina sateli kuitenkin sen verran, että siirsimme treenin Hipposhalliin. Treeni oli ensimmäinen sisätiloissa tänä syksynä eikä vielä ole tarvetta siirtyä sinne pysyvästi. Hallissa on aikamoinen pöhinä päällä ja onhan se virkistävää treenailla ihmisten ilmoilla. Urheilukoulun alkaessa pölähtävät junnut radalle verryttelyjä tekemään, mutta ehkä pahin jarru ovat jääkiekkoilijat. Heillä juoksu muistuttaa lontustelua. Varusteena sisällä toppatakki ja pipo, jotta valmentaja näkisi hikoilun. Jalassa ehkä jopa trikoot, mutta niiden päällä trendien mukaisesti sortsit. Ei voi arvostaa..

Juoksimme Jaakon ja parin vaihtarin kanssa 6x2000m niin että tavoitesyke oli 160. Tällä kunnolla se tiesi päälle ja alle 3.30 kilometrivauhteja. Palautus oli 200metriä hölkkää. Viimeisessä vedossa kyllä jo tuntui, että kilsoja on alla. Tämän päälle kuitenkin pienen palautuksen jälkeen oli 5x100m, pakara ja polvennostojuoksua sekä aitakävelyä. Verkat oli 4+4km ja aamulla 10km+3x100m. Hiukan jo kämpille verrytellessä jännitti mitä pohkeet tykkäsivät treenistä miten seuraavan päivän puntti kulkisi.

Tiistaiaamu valkeni vasta kahdeksan jälkeen kuten tähän aikaan syksyä on tapana. Hölkkäsin uimahallille, missä tapasin Jaakon. Puntti oli yllättäen kulullaan ja hypyt korkealle penkille pienet painot käsissä sujui loistavasti. Tämän jälkeen tangolla syväkyykkyä verryttelyksi ja siirtyminen kyykkyä tekemään. Rautojen painoista ei tässä vaiheessa kannata retostella, mutta toistoja on aina vain viisi eli kyse on nopeus/maksimivoimasta. Puntti ei paina jaloissa iltalenkillä, mikä on merkki oikeista toistojen määristä. Nyt se oli 15km Palkokan kautta+4x100m tuntumalla, että reipaskin lenkki olisi kulkenut. Aamulla verkat oli 4+3.

Keskiviikkona oli mielenkiintoinen päivä. Juoksin aamulla puolireipasta väsyneillä jaloilla. Syke ei noussut, eikä vauhtikaan. 21 kilometriä sain kuitenkin mittariin ja iltalenkin jätin ansaitusti väliin. Välissä oli mielenkiintoinen hieronta Tommi Mäkisen ralliautotehtaalla Puuppolassa. Paikassa ei autoja ole tuunattu enää hetkeen vaan päiväkoti on ottanut siellä paikan. Tuula Rossi käsitteli aivan uudella tavalla jalkoja ja kyllä jumitiloja löytyi. Lonkkaluun ja istuinkyhmyn alueella oli juttuja samoin kuten selässä ja niskoissa. Seuraavana päivänä jalat oli hiukan pihalla ja esim lonkankoukistajat väsyivät porrasjuoksusta. En tiedä tuliko niitä käytettyä tehokkaammin kuin yleensä.

Porrastreenissä noustiin normaalisti 4x4x Harjun puuportaat sen mitä kintuista irtosi. Jouni oli onneksi näyttämässä valoa, kun kaupungin työntekijät eivät olleet saaneet vaihdetuttua lamppua sammuneen valon tilalle. Antero oli myös etelässä aurinkoa otamassa, mutta hyvin saimme treenin vedettyä läpi. Loppusatasissa oli veto päällä ja ehkä tuli liikaakin yritettyä. Mukana jälleen pari vaihtaria ja juttua riitti. Aamulla olin käynyt normaalisti tunnin pilateksessa ja kympin aamulenkillä.

Perjantaina ulkoilin 17km+3x100m +8km+3x100m ennen JKU:n päätösgaalaa. Tilaisuus oli pitkä, mutta parempi kuin edellisvuonna. Palkitsemisten oheen oli saatu mielenkiintoisia videopätkiä, missä urheilijoiden edesottamuksia kertailtiin. Paljon oli tapahtunut laajalla rintamalla ja seuralla menee erittäin hyvin. Valmentajapäällikkö vaihtuu Antti Leskisestä Jarkko Finniin, mutta muuten hyvä myötätuuli jatkunee jatkossakin. Paikallistasolla eli seuroissa on Suomen yleisurheilun tulevaisuus niissä hyvin tehdyn työn ansiosta urheilijoita riittää jatkossakin.

Lauantaina eli eilen oli hyvä 34km lenkki poikain kanssa. Hollannin Thijs oli mukana jututtamassa meitä kun juoksimme Vaajakoskelle pururatoja pitkin. Loppumatkasta tutustuimme ensi lauantain testijuoksun reittiin ja mukavasti kilometrit taittuivat. Loppumatkasta juoksimme jo lähes neljän min vauhtia, millä rasitusta haettiin tarkoituksella. Tänään palautellaan kevyen 15km muodossa niin että huomenna jaksetaan taas iskeä reipasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti