torstai 17. lokakuuta 2013

Treenit jatkuu talven lähestyessä


Pe aamu 10km+3x100m, Illalla Teuvalla 10km+3x100m
La 21km kevyttä Pappilankankaan maastossa osa
Su aamusta vain 12km+3x100m, ajomatka Jyväskylään missä kevyt kävelylenkki
Ma 10km+3x100m, illalla 3km+8x1,6km Harjun kierros 4min vauhdilla 160 sykkeellä+5xpakara/polvennostojuoksua, 5x100m+ 3x5syväkyykkyhypyt+3km vr
Ti aamusta 5km+puntti (venyttelyä, selkiä/vatsoja lämmittelyksi, syväkyykkyä tangolla, 2x10 penkille tasajalkahyppyä, 2xaskelkyykkyä laitteella vain viisi toistoa painot 50-60kg+ 2x takareisiä vain 5 toistoa isoilla painoilla, 2xylataljaa eli jotain käsille) +3km hölkkää kämpille
   Illalla 21k+2x100m kevyttä juoksua + hyvä hieronta klo 18.00
Ke aamulla 10km+2x100m aamulenkki Jaakon ja Tommin kanssa
     Illalla 2km vr+13km 3.45 vauhdilla +1km vr+3x100m
To aamulla klo 8 Pilatestunti+ 10km+3x100m lenkki päälle
     Illalla tarkoituksena juosta 2x10x100m hiekkatiellä Jaakon kanssa

Tuossa yllä oikein numeraalisesti kirjoitettuna viime päivien treenejä. Joku luulee, että meikäläinen vain pikkasen ulkoilee, mutta kyllä tuosta muutaman treeninkin saa. Tavoitteena syksyn osalta on hankkia voimaa, huoltaa kroppaa sekä harjoitella kevyesti. Tarkoituksena on triatlonisti Tom Söderdahlin sanoin päästä hyvästä suorituskunnosta hetkeksi pois jotta sinne voisi jälleen palata. Homma toimi hyvin viime vuonna kun syksyllä huolsin kroppaa niin keväällä oli jälleen hyvä isku päällä.

Maratonin jälkeen en ole tehnyt kovia harjoituksia oikeastaan ollenkaan vaan tyytynyt reippaisiin. Ne tuntuvat huomattavasti mukavemmilta kuin kovavauhtiset pitkät lenkit. Lisäksi ajatuksena on nähdä nousujohteisuutta harjoittelussa niin, että vauhdit paranevat vuoden vaihteen jälkeen tehojen lisääntyessä. Apua tässä antaa testijuoksut, jotka järjestetään tänä vuonna Jyväskylän Kuokkalassa eikä siis enää Vaajakoskella kuten tähän asti. Ensimmäinen tesijuoksu on 16.11 ja muista päivistä tiedotetaan myöhemmin. Tuotakin päivää ennen ehtii vielä hyvin harjoitella ja toivottavasti nousta vielä pyörän selkäänkin ainakin kerran. Odotettavissa on pieni pakkasjakso, mutta ehkä sen jälkeen.

Ensi viikonloppuna ajatuksena oli ajaa Parkanoon talvirenkaita vaihtamaan ja samalla reissulla juosta Kankaanpäässä kymppi. Mikäli keli ei aivan jäiseksi muutu kirmaan siellä toivottavasti alle 33minuutin, mikä olisi jo hurjaa kyytiä.

Viime viikonlopusta sen verran, että olimme Hannen porukoiden luona Teuvalla juhlimassa kihjalaisia. Hauska reissu oli ja paria mummeliakin (92v ja 88v) tuli nähtyä. Tiedoksi vaan, että kuvan omenapuu on istutettu sotien jälkeen Amerikasta avustuksena lähetetystä omenasta. Paljon on vettä virrannut Teuvajoella sen jälkeen, mutta edelleen puu on pystyssä. Omenat tosin ovat happamia.

Kiirettä muuten on piistannut ihan sopivasti, mutta ehdin tehdä tarvittavat asiat enkä liikoja stressaa muusta. Päivä ja asia kerrallaan edetään. Asiapitoinen video Maunosta:






2 kommenttia:

  1. Paljon Onnea Miika ja Hanne!

    VastaaPoista
  2. ~150km viikko taisi tulla sitä ulkoilua, ihan mukavasti tässä vaiheessa vuotta!

    VastaaPoista