torstai 10. lokakuuta 2013

Kolmen sillan juoksu ja muuta



Viime viikon maanantaina alkoi jälleen ohjelmoitu treenaaminen. Se tarkoittaa paperille kirjoitettuja treenejä viideksi viikoksi eteenpäin. Antero lähettää sen mulle sähköpostilla, mistä printtaan sen kirjoituspöydän ylälaatikkoon. Sieltä on hyvä päivittäin aina tsekkailla, mitäs ohjelmassa olikaan. Periaatteessa ohjelma on samalla rungolla ja melko hyvin tietää miten minäkin päivänä treenata. Miksi muuttaa hyväksi havaittua, kun vuosituhannen alusta alkaen kovemmat yhteistreenit ovat olleet maanantaisin ja torstaisin? Toki näin syksyllä itselle jää enemmän säveltämisen varaa eikä valmentajakaan siitä tykkää pahaa.

Maanantaina siis totuttua kiertämistä Harjun maastoissa kahdeksan kierrosta pikkasen alle neljän minuutin kilometrivauhdilla. Juoksu tuntui hyvältä ja hyvää teki taas hikoilla kunnolla. Jalat tuntuivat olevan palautuneen oloiset ja samoin mieli. Jaakko ja vaihtari Ibai olivat mukana treenissä ja aika kului mukavasti jutellen. Antero seisoi reitin varrella ja kellotti kierrosaikoja, jotka mailin mittaisella reitillä olivat 6.10 nurkilla. Treenin päälle teimme pakara ja polvennostojuoksua sekä 5x100+ syväkyykkyhyppyjä. Verkat oli 3+3km ja päivän kilometrit alle 20, kun aamulenkki jäi vielä väliin.

Tiistaina on tälle syksylle merkattu käynti punttisalilla. Mulla se on uimahallilta lähdetty 3km juoksulenkki sekä salin puolella jalkoihin ja keskivartaloon keskittyvä kohtuu lyhyt treeni. Tämä toinen viikko meni aika lailla kuten edellinenkin, mutta nyt oli Jaakko mukana. Mies näytti kuinka syväkyykkyä tehdään ja uskalsin pikkasen painojakin laittaa tankoon. Viime viikolla tein vielä vesijuoksua 20min treenin päälle, mutta tänä viikolla oli jo kiirus luennolle.

Jo parin päivän treenaamisen jälkeen kävin Timolla hierottavana, joka kyllä teki hyvää puntin jälkeen. Sitä ennen oli kevyt 15km juoksulenkki ja hierontapöydällä makoili aika väsynyt mies. Edellisviikolla kipeytynyt selkä ei vielä hieronnalla tullut kuntoon vaan tämän viikon tiistaina piti käydä kiropraktikolla. Hyvin se tuntui aukeavan. Melkoinen päivä oli muutenkin ohjelmassa, kun Jari sai houkuteltua lounaalla pyörälenkille ja sellaisen 55km siivun pyöräilimmekin Isolahden ja Säynätsalon kautta. Pakaroissa poltteli aamuinen puntti, mutta muuten oli hienoa fillaroida. Illalla kävin vielä puolentoista tunnin hieronnassa Tommilla niin voihan siinä laskea tunteja urheilun hyväksi sille päivälle.

Keskiviikko on aina väsymyspäivä. Viime viikolla kävin vain aamulenkillä ja illaksi menin Hipposhallille palaveriin, missä oli koolla eri kestolajien edustajia. Tavoitteena oli pitää avauspalaveri, missä kartoitetaan mitä yhteistyötä voisimme tehdä. Ideoita tuli ja katsotaan miten homma etenee. Hienoa kuitenkin että lajikateudesta päästään eroon ja käytännön yhteistyöhön pyritään. Palaverin päätteeksi oli pieni 10min juoksuverrytely sekä aitakikkailuja Antin ohjauksessa. Lakasen Jani näytti tämän jälkeen toiminnallisen harjoittelun liikkeitä eli miten kuntopallolla ja kahvakuulalla voi vahvistaa keskivartaloa ja sen hallintaa.

Torstaina oli vielä jalat tukossa ja selkä lukossa. Kävin yksin aamupäivästä juoksemassa portaita, kun ilta meni luennolla istuessa. Harjun puuportaat ovat mainio paikka reenailla ja nykyään myös crossfit jamppojen suosiossa. Alueelta löytyy myös leuanvetotankoa + selkä ja vatsoja varten tehtävät puurakennelmat. Hyvä ulkoilmapunttisali siis. Tyrkkäsin 3x4x portaat ylös ja aloin olla aika lailla puhki. Alle olin tehnyt muutamat loikat, mutta rullaukset jätin tekemättä.

Perjantaina kävin pienellä happihyppelyllä ennen aamun luentoa. Muuten päivän ainut lenkki oli 15km+6x100m ennen saunaa. Lauantaille olimme Hannen kanssa katsoneet hölkkätapahtumaa ja sellainen näytti löytyneen Laukaasta Kuhasen koululta. Juostava Kolmen sillan lenkki kiertää sanan mukaisesti kolme siltaa yhden 6km lenkin aikana, mistä yksi 50m mittainen riippusilta. Kaunis reitti siis ja mukava matkailun kohde. Reitti oli aika mäkistä kuten Laukaassa on, enkä aivan täysiä juossut. Jalat oli kipeinä viikon treeneistä ja juoksin nuoren 15v Jussi Eskolan kanssa alkumatkan. Vauhti oli 3.40 luokkaa ja puolimatkan jälkeen kiristin pikkasen. Huomasin että 3.30 vauhtiinkin saa tehdä tosissaan töitä ja lopussa pääsin pari kilometriä 3.20 vauhtia eli hyvä kiihtyvävauhtinen reeni siis. Verkat oli 4+4km ja olo hyvä hyvässä seurassa. Tapahtuma oli oikein lämminhenkinen ja kisan jälkeinen lihakeitto maukasta. Paluumatkalla piipahdimme vielä kauniin autotien varrella sijainneessa Järvilinnassa kahvilla.

Sunnuntaina kävimme fillaroimassa Jarin kanssa 50km kevyttä ja tulimme Tikkakosken kautta takaisin kun menomatka oli Laukaan tietä Vihtavuoreen asti. Aamupäivällä oli vielä pilvistä kun puolen päivän aikaan aurinko helotti kirkkaalta taivaalta. Hannen kanssa emme malttaneet huilia loppupäivää sisällä vaan lähdimme tutkimusretkelle. Ensin Nyrölän Kallioplanetaarioon ja sitten Nyrölän luontopolulle. Molemmat ovat ihan käymisen arvoisia paikkoja. Varsinkin näin syksyllä pientä ulkoilua kannattaa tehdä ja nauttia luonnostakin. Katsotaan josko tälle syksylle löytyy vielä muita retkikohteita.

Tällä viikolla treenit ovat olleet samat kuten viime viikolla. Maanantaina mukana oli Finlandia maratonin 2.37 pistellyt Jyrki Ruohomäki ja hiukan olemme häntä haastaneet tammikuuksi Etiopiaan treenaamaan. Tiistain kuvioista jo kirjoitin ja eilen aamulenkin lisäksi juoksin 12km 4min vauhtista puolireipasta. Juoksu kulki ihan hyvin kipeistä lihaksista huolimatta. Tänään jälleen portaita juoksemaan ja viikonlopuksi Pohjanmaalle.

Tuolta juttua ihan mielenkiintoisesta asiasta nimittäin vapaasta lenkkeilystä Palestiinassa

1 kommentti:

  1. Kestävyyttään pääsee testaamaan 5 tai 10 kilometrin reiteillä 16.11.,14.12.,11.1.,14.2.,ja 8.3. alk. klo 12.00. Paikkana tullee olemaan Granitti/Pohjanlammenkoulu lähtöpaikkana ja reitti kiertää Kuokkalanpellon asuntoalueen kevyenliikenteen väyliä pitkin. Virallinen reitin mittaus, kustanne vitosen, ei mitaleita, mutta virallinen tulos ja aika taataan. Juksukummeina Miika Takala, Henri Manninen ja Jaakko Nieminen ja kummisetänä Pentti Virmalainen. Eikä muuta kuin päivämäärät allakkaan. EsaK

    VastaaPoista