torstai 12. syyskuuta 2013

Vetskujen SM-maantie, Turenki


Viime sunnuntaina kilpailtiin mielenkiintoinen veteraanikisa Turengissa. Oli päättänyt kokeilla siellä, josko pystyisin juoksemaan 31.20 alle. Jo alkumatka osoitti, että pikkasen liian kovaa tuli aloitettua (eka km 3.00) ja viimeistään kääntöpaikalla (15.39) huomasin tiukille menee. Alla oli Adidaksen Featherit, mitkä ei aivan yhtä hyvin pompottanut ja jaloista loppui puhti. Paluumatkalla tuli 3.15 kilometrejäkin ja varmasti myös edellisen viikon kovat treenit painoivat. Voitto kuitenkin tuli 31.43 ajalla!

Edellispäivänä olin tosin juossut vain kympin lenkin+4x100m teräviä vetoja Leppälahdessa. Perjantaina juoksin kaksi lenkkiä (10+15), mutta muuten viikko oli aika kova. Torstaina vedin 17km niin että lopussa tultiin alle neljää, keskiviikkona vedin 20km maastossa joka km 10s spurtin tehden ja tiistaina juoksin ennen hierontaa 15km pikkasen väsyneenä. Maanantaina juoksin kotiovelta lähdettynä hyvän puolimaratonin aikaan 1.14.32, minkä lisäksi vielä aamulenkkejä oli joka päivä ohjelmassa ja muutamana päivänä vielä tunnin mittaisenakin.

Viimeisen pitemmän lenkin 35km juoksin edellisiviikon lauantaina kirmaten Vaajakoskelle, mistä Leppävedelle ja Laukaan tietä takaisin Jyväskylään. Hanne tuli pyörällä mukana ja tarjoili vettä. Juoksu kulki todella hyvin ja helpon tuntisesti koko matkan. Keli oli kauniin syksyinen eikä ison tien laitaa juokseminen harmittanut yhtään. Lenkki oli tosiaan yhtenä reittinä ja aika miehekäs juostavaksi talvella. Oikomismahdollisuutta ei ole!

Pitkiksen jälkeen kyllä oli kova nälkä loppupäivän ja sunnuntaina otin kevyesti vain tunnin lenkin. Tuo viikko kulki muutenkin mainiosti sillä jalat tuntuivat vihdoin palautuneen ja askel rullasi hyvin. Torstaina olin kirmaillut Jyväsjärvellä hyvällä sykkeellä ja vauhdilla. Takaa rullaluistimilla tullut Tommikin ihmetteli meitsin tykitystä. Juoksin 15km vauhdinvaihtelua niin että en aivan täysiä tintannut, mutta en myöskään hölkännyt palautustonnia. Keskivauhti taisi olla 3.30 tuntumassa ja kovat 3.20 kevyen ollessa 3.40 rytmillä. Seuraavana päivänä juoksin 18km mäkisessä maastossa Leppälahdessa ja kävimme Hannen hevosen omistalla kyläilemässä ja saunomassa. 

2 kommenttia: