maanantai 1. heinäkuuta 2013

Jämsä


Juhannusviikon jälkeisellä viikolla keskityin nopeamman juoksun hakuun. Onnistuin siinä mielestäni hyvin, sillä sekä maanantain ja torstain ratatreenit menivät hyvin. Keskiviikkona reippailin 10km kovassa helteessä 36minuuttiin. Lämpöä oli varmaan +28c kun päivän kuumimpaan aikaan juoksin. Päälle verkkasin 2km ja tein 4x100m rullauksia sekä kävin järvessä viilentäytymässä. Aamulla olin juossut normaalin 9km+3x100m. Ilta meni hevoshommissa Leppälahdessa. Pääsin hepan kyytiin, kun sitä juoksutettiin kevyt 40min lenkki. Helteestä johtuen treeni oli pääasiassa kävelytystä, mutta myös muutamia kiihdytyksiä oli ohjelmassa.

Torstaina normaali aamun 9km+3x100m ja illalla käynti Harjun maineikkaalla stadionilla. Ohjelmassa oli 4km+5x100m+200m/21+500m/1.25+400m 63 ja 61+200m/29+10x100m rennosti+4km. Treeni löytyy Garminin sivuilta tuolta. Treenin jälkeen tuli käytyä järvessä viilentäytymässä ja muutenkin kesäisestä kelistä pyrin nauttimaan täysillä. 


Perjantaina oli ainoastaan yksi kevyt lenkki ohjelmassa. Sen teimme porukalla Jaakon, Anssin ja Henrin kanssa. Juoksin kevyen kympin ja rullasin 6x100m hiekkatiellä. Juoksu tuntui hyvältä ja asetin tavoitteet korkealle Jämsän tonnivitoselle. Kisa ei kuitenkaan ollut aivan toivotunlainen. Alkuvauhti oli hidas 65s, vauhti oli poukkoilevaa ja välillä taisin käydä kolmosradallakin. Kun oli rytminvaihdon aika 500m ennen maalia ei sellaista löytynyt samoin kuin ei etusuorallakaan. Veteraanille sopii parhaiten tasaisen vauhdin kaava eli alusta alkaen hyvää vauhtia ilman tönimisiä. Oma aikani 4.07 on huonoin miesmuistiin, mutta riitti kuitenkin SM-viestijoukkueeseen. Joensuussa lähdetään juoksemaan parempaa ja nopeampaa juoksua JKU:n joukkueen hyväksi. Meillä on kyllä ihan hyvä porukka ja kyllä SM-kisat aina veteraaninkin sytyttävät.

Viime aikoina on tullut mietittyä uran jatkoa ja sitä, kannattaisiko yrittää ensi vuoden EM-kisoihin maratonia juoksemaan. Se tietäisi tiukkaa reenausta ja kevääkkä kunnon osoittamista jossain ulkomaisella maratonilla. Vuoden 2010 Barcelonassa ei ollut yhtään suomalaista maratoonaria, mikä ei varmaan ollut kenenkään etu. Katsotaan nyt miten tilanne etenee ja otetaanko liiton suunnalta yhteyttä. Jos merkit pitävät paikkansa niin tuskin ja parempi varmaan muutenkin pitää matalaa profiilia ja reenailla vain itselleen. Harjoitusnälkää se toki lisäisi jos saisi edes jonkinmoista moraalista tukea. Juostaan nyt kuitenkin SM-maraton ensin syyskuulla ja pidetään hyvä huilikausi sen jälkeen vaikka pyörää polkien. 

Onnittelut Arttu Vattulaiselle Jämsän juoksusta. Mies juoksin kuningas 10000m aikaan 30.02, mikä alittaa reilusti (30.20) rajan nuorten 22v EM-kisoihin. Kisat on Tampereella reilun viikon päästä. Hienoa, että Arttu vammojen ja tietääkseni vain 7 viikon juoksemisen jälkeen räjäytti pankin. Nyt on  meitsilläkin kaveri kenen kanssa juosta Kalevan kisoissa! :) 

6 kommenttia:

  1. Otetaanko liitosta yhteyttä? Toi meni kyllä ohi. En millään saanut selville, mitä tuossa haettiin takaa.

    t. vakiolukija

    VastaaPoista
  2. Ei yhtään yllätä. En ymmärrä kysymystäsi. Valinta tapahtuu kunnon perusteella. Eikö kuitenkin voisi olettaa että yhteyttä pidetään niihin harvoihin urheilijoihin, joita valtakunnasta löytyy? Pitkin harjoituskautta jne. Se on sitä henkistä tukemista. Vai vieläkö kirjoitin epäselvästi?

    VastaaPoista
  3. Nyt Miika täysi satsaus maratonille, jyväskylässä 2.20 ja keväälle selvästi alle. Ikää ei vielä liikaa mutta nyt on aika tehdä tuloksia maralla!
    T. Marko P.

    VastaaPoista
  4. Hyvää syntymäpäivää ja hyviä juoksuja Miika!

    VastaaPoista
  5. Panosta vain täysillä maratoniin ja juokset vauhtitreenit mielessä lyhyempiä matkoja? Sinulla on kyllä aivan realistiset mahdollisuudet olla edustamassa suomea kisoissa kuin kisoissa maratonilla. Tsemppiä treenaamiseen!
    T. Telakalla

    VastaaPoista
  6. Kiitosta synttärionnitteluista. Liitosta tosiaan otettiin yhteyttä ja kannustettiin yrittämään maratonille!

    VastaaPoista