keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tavoitteena kaksi matkaa

Viikonloppuna kilpaillaan Vaasassa. Samassa paikassa kuin vuonna 2004 kun itse olin ensimmäistä kertaa Kalevan kisoissa. Silloin vitosella porukkaa oli lähemmäs kolmekymmentä. Alussa mentiin kevyesti ja vika tonni iteltäkin hyvin 2.46. Se riitti 14.40 aikaan ja sijoitus kymmenen paikkeille. Kympille laitoin maratontossut ja muistaakseni voitin Pasi Mattilan, mikä maistui hyvältä. Pasi toki oli jäähdyttelevä veteraani, mutta latojamies. Meikäläisellä mittariin napsahti 35 vuotta hiljattain, mutta junnuille laitan kampoihin enkä hevillä päästä heitä ohitseni. 

Viime perjantaina palauttelin numeroin 9km+6x100m ja illalla vesisateessa tunnin lenkin. Se ei paljoa mieltä ylentänyt, flunssaa ei onneksi tullut. Lauantaille Antero oli laittanut mielenkiintoisen treenin. Tein vauhtileikittelya 500/500 9km matkan, minkä jälkeen nousin fysiikan laitoksen kiviportaita viisi kertaa. Tämän jälkeen jatkoin samaa vauhdin vaihtelua tosin ehkä pikkasen hitaammalla vauhdilla. Vauhti oli siinä 4.20/3.40 paikkeilla. Kilsoja yhteensä 15 ja päälle 4x100m. Illalle ei oltu merkattu enää lenkkiä ja se menikin Leppälahdessa hevosta ajaessa. Pääsin kyytiin kun Hannen kanssa vedimme sellaisen 8km lenkin maalaismaisemissa.

Sunnuntaina heräsin väsyneenä ja ihmettelin olenko tulossa kipeäksi. Jaksoin juosta Tommin kanssa 21km kevyttä ja hienoa oli kun ei tarvinnut yksin jyrätä. Päivälle oli merkattu toiset heppailut ja tenttikirjaakin tuli hiukan luettua.

Maanantaina oli käväisy radalla, missä oli vauhtia vaan ei määrää. Tuuppasin kaksi 800m vetoa hapottamatta 2.13/2.10 sekä 3x200m 30 sekunnin pintaan. Alla oli 5x100m avarit ja 4km verkat. Päälle avojaloin juoksua nurmikolla ja Jaakon kanssa 8x100m rullauksia. Antero viritteli aidat sillä välin kuntoon ja lantiota nitkuttelin jonkin aikaa. Selkiä ja vatsoja tein normaalisti kotimatkalla (3km) en tosin vauhdista vaan Harjun ulkokuntosalilaitteilla. Aamulla olin verkkaillut 9km+3x100m.

Tiistaina ulkoilin vain kevyen tunnin (12km+4x100m), koska illaksi oli merkattu hieronta ja Soneran nettikorjaajan vierailu. Ammattimieheltä meni tunti netin korjaamiseksi ja loppujen lopuksi ongelma taisi olla johtojen yhdistämisessä. Niin tai näin sata megaa dataa liikkuu Ailakinkadulla toivottavasti jatkossakin.

Tänään keskiviikkona aloin jo jännäämään Vaasan kisoja. Timon hieronta oli eilen aika tehokas ja yllättäen terveempi takareisi taisi olla enemmän jumissa. Se nimittäin oli tänään pikkasen arka, mutta palautunee perjantain kisaan mennessä. Aamulenkki (9km+5x100m) kulki kuitenkin tosi hyvän tuntuisesti ja illan ulkoilut hevosen kanssa sujuivat ihan kivasti. Se sisälsi 3km+10+100m+2km reipasta+1km.

Huomenna tosiaan hiukan lähemmäksi Vaasaa ja sitä ennen lounas juoksuporukan kanssa thailaisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti