tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannukset vietetty


Turun vitonen ei mitenkään älyttömän hyvin mennyt. Jo neljän tunnin ajomatka tuntui vievän mehut miehestä. Saavuimme kisapaikalle pari tuntia ennen starttia. Fiilikset olivat periaatteessa ihan hyvät ja odotin innolla hyvää kotimaista kisaa. Viivalla oli uusia tulokkaita, joilla tavoitteet olivat korkealla. Alkuverryttelyn tein Lewiksen kanssa, mikä oli kevyttä juoksua n.5km. Ajattelin että kroppa oli herätelty edellispäivän kisalla ja että ei ole syytä vetää kovaa avaavaa vetoa. Ehkä olisi  kannattanut, sillä kisa lähti tukkoisesti käyntiin. Ensimmäinen kilometri tuli 2.54 tuntumaan, mikä tuntui liian kovalta. Ensimmäiset pari kierrosta tuli hyvin, minkä jälkeen iski totaalisen stopin. Jäin porukan viimeiseksi ja hetken tilannetta seurattuani päätin hypätä sivuun. Kilometrejä ei ollut tullut täyteen edes kahta. Loppuverkka oli yhtä perusteellinen kuin alkuverryttelykin.

Maanantaina juoksin Henrin kanssa pitemmän lenkin. Mulla se oli 23km mittainen+5x100m ja juoksu kulki oikeen hyvin. Selkeästi ei ollut jalat menneet alkuunkaan hapoille kisassa. Ukko oli vain ollut väsynyt eikä valmis kilpailuun peräkkäisinä päivinä. Sain Tommille hieronta-ajan samaiselle maanantaipäivälle ja sen puolesta treeniviikko lähti hyvin käyntiin. Tiistaina normi 9km+3x100m aamulenkki ja illasta hyvä reipas. Se oli kotiovelta lähdettynä 10km 34minuuttiin. Ensimmäinen kilometri oli siis väkisinkin hieman rennompi ja viimeiset siten tiukempia. Juoksu kulki hyvin hieronnan jälkeen ja kunnonkin täytyi siis olla kohdallaan. Lenkin päälle hölkkäilin 3km +3x100m ja kävin järvessä viilentäytymässä.

Keskiviikkona oli yhden lenkin päivä ja ulkoilin aamupäivästä 21km+4x100m. Kiertelin hiekkateitä kesäisessä säässä ympäri Jyväskylää. Ilta meni Jyväskylä Gameseja seuratessa Harjulla. Seurakaveri Jaakko juoksi tosi hyvin tonnivitosen aikaan 3.53. Miehellä on ollut tukkoista tähän asti, mutta nyt näytti juoksu irtoavan. Se tietää hyvää SM-viestejäkin ajatellen.

Torstaina oli kevyt päivä ja taisin ulkoilla numeroin 9km+3x100m ja illalla 10km+5x100m. Seuraavana päivänä nimittäin oli Lannevedellä Kiimasen savulenkki, mistä mulla oli viime vuodelta mestaruus puolustettavana. Saimme järjestettyä autokyydin kisapaikalle ja takaisinkin. Itse kisan taisi pilata muromyslit, jotka pistivät mahan sekaisin kisan puolivaiheessa. Johdin siinä vaiheessa vielä kisaa, minkä jälkeen vauhdit tippuivat 10s/km ja syke kymmenisen pykälää. Olin toki pettynyt kisaan ja aikaan, mutta näitä kisoja tulee. Balsamia haavoille oli palkinnoksi voitettu Hagmanin lusikka haarukka setti. Se tuli hyvään käyttöön. Verkat kisassa oli 4+2km.

Juhannusperjantaina palauttelin edellispäivän kisasta tunnin kevyellä lenkillä ja 11x100m rullauksilla. Päälle tein vielä selkiä ja vatsoja, minkä jälkeen olikin mainio olo. Pitkän lenkin juoksin Jaakon kanssa sunnuntaina, mikä mulla oli 25km+3x100m mittainen. Mahassa korvensi edelleen aamulla syödyt muromyslit, minkä syöminen pitänee jättää jatkossa minimiin.

Eilen maanantaina oli ehdä kesän vauhdikkainta menoa Palokan radalla. Ajat olivat muistaakseni 68/69 68/68 67/67 64/64 61/60 eli kaksi vetoa aina suunnilleen samaa vauhtia 400m hölkkäpalautuksella. Juoksu ei ollut ihmeellisemmän tuntuista, mutta kestoa löytyi. Lopun vedot tulivat yllättäen todella mallikkaasti ja juoksu pysyi hyvin kasassa. Sain peesailla Jaakkoa lopun vedoissa, mistä oli kyllä apua ja varmasti se 1500m kunto nousi huikeasti yhden treenin aikana. Verkat oli 4+4 ja loppuverkka oli nurmikolla avojaloin juosten sisältäen 10x70m henkseleitä. Olo oli helteestä huolimatta mahtava, minkä kruunasi järvessä pulikoiminen. Tänään maanantaina oli jalat väsyneet edellipäivän mätöstä ja kevyttä hölkkää tuli numeroin 9km+3x100m ja 12km+6x100m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti