maanantai 8. heinäkuuta 2013

SM-viestit



Jämsän kisojen jälkeen piti palata perusasioiden pariin ja miettiä millä sitä tonnivitosta juostaan. Sunnuntaina reippailin 25km+6x100m ja huilailin loppupäivän. Jalat tuntuivat hyviltä eikä edellispäivänä selkeästi jalat hapottunut riittävästi. Maanantaina palauttelin kevyen juoksun merkeissä 9+6x100m ja 12+4x100m muistaakseni. 

Tiistaina radalla ehdotin valmentajalle että tekisin rynkytysharjoittelua niin että 100m etusuorilla kovaa kaartee palauttaen. Tosiaan niin että selkeä rytminvaihdos tulee eikä kilometriajalla ole niinkään väliä. Vedin piikareilla 3km sellaista 3.40 vauhtia ja päälle nyppäsin 3x200m rivakasti. Palauttelin avojaloin nurmikolla juosten sekä tein pikkasen aitakävelyä. Tunnelma harjulla oli leppoisa ja fiilikset hyvät. Aamulla olin ulkoillut 9km+3x100m ja verkat Harjulle ja takaisin olivat 4+3km. Reenin jälkeen tuli normaalisti tehtyä selkiä ja vatsoja.

Keskiviikkona ulkoilin muistaakseni kahteen kertaan kevyesti ulkoillen. Aamulla normi 10km+6x100m ja illalla ennen hierontaa 12km+4x100m ja sata penkille nousua. Jalat ei ollu pahastikaan tukossa, mutta ainahan hieronta tekee hyvää. Keskiviikkona oli jälleen uudelleen radalla käynti ja jalassa tällä kertaa maratontossut eikä piikkarit. Alle vedin 200m avaavasti 31s, minkä jälkeen iskin 500m hyvin 1.20 tuntumaan. Se on sellaista 4min tonnivitosen vauhtia ja antoi uskoa siihen, että kyllä rytmiä jaloista löytyy. Sen jälkeen vedin 2x400m 63 ja 61 hyvällä työmiehen asenteella. Päälle vielä tiukka 200m 28,5 ja reeni oli siinä. Päälle hölköttelin 10min nurmikolla avojaloin ja juoksin järveen uimaan reenin jälkeen. Keli oli kaikin puolin kesäinen ja fiilikset hyvät. Verryttelyjuoksuta tuli 4+4.

Perjantaina jälleen pari kevyttä lenkkiä jumeroin 9km+4x100m ja illasta maastossa kevyt tunti +3x100m. Vietin edellispäivän synttäreitä vasta tässä vaiheessa ja vieraita kutsuimme huimat neljä kappaletta. Edellispäivänä olimme käyneet synttärilahjaostoksilla ja käyneet kukkia hakemassa kaupasta. Suklaakakku valmistui kuten juoksukunto sunnuntain kisaa varten- hitaasti mutta varmasti.

Lauantaina ulkoilin aamusta 9km+5x100m ja hyppäsin puolilta päivin Joensuuhun kulkevaan junaan Muu porukka oli jo lähtenyt edellispäivänä, mutta veteraani tuli hieman perästä. Ehdin verrytellä perillä hotellilla 20min+3xkiihdytys todella herkällä kululla. Jalassa oli Adidaksen featherit, mitkä varmaan auttoivat asiassa. Illallistimme porukalla pastaa ja vietimme tiimipalaverin päivän mitalisteja juhlien. JKU oli panostanut majoitukseen ja hotellihuoneissa oli hiljaista sekä ilmastoinnit. Seuraavana aamuna ulkoilimme Jaakon ja Henrin kanssa 20min herättelylenkin ennen aamupalaa. Sen jälkeen olikin odottelua puoli kahteen kun lähdimme itse kisapaikalle bussilla. Aikaa starttiin oli vielä parisen tuntia ja piihahdimme JKU:n teltalla juomapulloja täyttämässä. Seura oli näkyvästi esillä koko viikonlopun ajan. Menestystä tuli vissiin seurahistorian parhaiten ja selkeä panostus ja hyvin tehty työ alkaa näkyä. Myös meikäläinen vanha veteraani lämpeni jälleen.

Teimme alkuverkan 20min porukalla ja juoksin 3xvajaan minuutin avaavan vedon. Sen jälkeen callingissa venyttelin ja radalle siirtymisen jälkeen tein avaavia rullauksia. Juoksu tuntui ihan hyvältä ja olin valmis taistelemaan. Etukäteen arvoimme juoksisinko toisen vai kolmannen osuuden. Päätimme laittaa kovemman Jaakon kakkoselle, mikä piti meidät hyvissä asemissa. Kolmas osuus juostaan monesti yksin ja vastatuulessa juostuna se voi olla kohtalokas osuus. Nyt kuitenkin pääsin loistavasti Joensuun peesiin ja sinnittelin siinä minkä pystyin. Koneesta lähti hyvin kierroksia ja osuusaikani 4.01,5 oli suorastaan loistava. Henri pääsi hyvissä asemissa hiillostamaan Keskisaloa, mutta loppukirissä oli Jukka vahvempi. Jos Maunolla olisi ollut alla 3.50 tonnivitonen uskon, että Keskisalokin olisi jäänyt selän taakse. Niin tai näin saikamme 16.00,03 jää niukasti mestariluokan tuloksesta ja on viime vuosien kovin yhteisaika. Jokainen jätkä onnistui tällä kertaa hyvin ja Anssin avausosuuskin oli suorastaan loistava.

Kisan jälkeinen loppuverkka oli hyvä melkein 5km kevyttä hissuttelua hiekkabaanoilla. Kävin viilentäytymässä JKU:n vesisaavissa. Jaakon kanssa kävelimme kebabille lähipizzeriaan ja seurailimme paria jäljelle jäänyttä juoksua. Bussimatka Jyväskylään kesti nelisen tuntia puolen tunnin ruokatauolla. Hienoa oli olla mukana reissussa ja SM-viestit ovat ehkä vuoden tärkein tapahtuma seurahengen kannalta. Pisteitä ropisi niin, että Kalevan malja pisteissä olimme toiseksi paras seura viesteissä ja koko vuoden yhteispisteissäkin toisella sijalla Turun jälkeen.

Viestit yle areenalta katsottavissa vuoden ajan.

Perjantaina 3000m kimppuun Viroilla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti